سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
کنسولهای پلیاستیشن مدتها است که به بخش جداییناپذیر از میهمانیها و دورهمیها تبدیل شدهاند و لحظات شاد و مفرحی را برای افراد و کودکان رقم میزنند. اما این میزان محبوبیت برای یک کنسول بازی قطعاً علتهای متفاوتی دارد که اگر غیر از این بود، اکنون پلیاستیشن به این جایگاه نمیرسید. در این مطلب قصد داریم نگاهی به تاریخچه پلی استیشن بیندازیم و ویژگیهای منحصربهفرد نسلهای مختلف این کنسول را مورد بررسی قرار دهیم. اگر از علاقهمندان به کنسولهای بازی پلیاستیشن هستید، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
تاریخچه پلی استیشن و ظهور کنسول PS1
در تاریخ ۳ دسامبر سال ۱۹۹۴ پلیاستیشن ۱ بهعنوان اولین کنسول بازی کمپانی سونی رونمایی شد. این کنسول، نسل پنجم کنسولهای بازی تا آن زمان بود و رقیبی سرسخت برای 3DO، Atari jaguar، Nintendo ۶۴ و Sega Saturn به شمار میرفت. پلیاستیشن ۱ انقلابی عظیم در صنعت گیم ایجاد کرد و دنیای گسترده بازیهای ویدئویی را متحول ساخت. این کنسول در واقع صنعت بازیهای سهبعدی را بنا نهاد؛ چراکه تا آن زمان بازیهای ویدئویی در قالب سهبعدی اجرا نمیشدند. پلیاستیشن ۱ در ابتدا با ظاهری بزرگ عرضه شد، اما در ۷ جولای سال ۲۰۰۰ شرکت سونی با ایجاد تغییراتی در طراحی و ساختار این کنسول، نسخه آپدیت شده آن را با نام Psone وارد بازار کرد.
رونمایی پلی استیشن ۲
درباره تاریخچه پلیاستیشن 2 باید بیان کنیم که این کنسول در تاریخ ۴ مارس ۲۰۰۰ رونمایی و معرفی شد که مجهز به سیستم DVD Writer بود و علاوه بر بازی، امکان مشاهده فیلمهای DVD را نیز فراهم کرده بود. این کنسول دارای یک کارت حافظه ۱۲۸ کیلوبایتی بود که برای ذخیرهسازی فایلها مورداستفاده قرار میگرفت. معرفی این کنسول جذاب همراه با دستههای کنترلر ۲ Dual shock صورت گرفت.
یکی از مزایای ارزشمند این کنسول، اجرای بازیهای کنسول پلیاستیشن ۱ در کنار بازیهای منحصربهفرد خودش بود که در مجموع ۲۰۰۰ بازی را در اختیار گیمرها قرار میداد. پلیاستیشن ۲ به طور تقریبی ۱۲ سال تنها رقیب میدان بود و در این مدت ۱۵۵ میلیون نسخه از آن به فروش رسید.
این کنسول نیز در زمان عرضه اولیه، ابعاد و اندازهای بزرگداشت، اما سونی با اندکی تغییر در طراحی، نسخهای جمعوجور و کوچک از آن را تحت عنوان slim line در سپتامبر ۲۰۰۴ وارد بازار کرد. از ویژگیهای مثبت نسخه جدید این کنسول علاوه بر سایز کوچک آن، میتوان به کم شدن صدا و اضافه شدن درگاههای اینترنتی اشاره داشت.
پلی استیشن ۳
در مرور تاریخچه پلیاستیشن به تاریخ ۱۱ نوامبر سال ۲۰۰۶ میرسیم که نسل هفتم کنسولهای بازی سونی ابتدا در بازار ژاپن و سپس امریکا عرضه شد. قیمت این کنسول در زمان عرضه حدود ۶۰۰ دلار بود که اگر به تاریخچه پلیاستیشن نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم که این رقم در مقایسه با قیمت کنسولهای پیشین به طور چشمگیری گرانتر بوده است. سونی علت این گرانی را به وجود درایو blu_Ray در این دستگاه ارتباط داد که یک فناوری جدید و نوآورانه در آن زمان محسوب میشد.
این کنسول دارای یک پورت HDMI بود که میتوانست تصاویر را باکیفیت فوقالعاده بالا ارائه دهد همچنین با استفاده از فناوری وایفای به اینترنت متصل میشد، اما رقیب قدر این کنسول یعنی ایکسباکس ۳۶۰ از قابلیت اتصال به اینترنت و وایفای محروم بود. کنسول پلیاستیشن ۵ همراه با کنترلرهای بیسیم Dual shock معرفی شد و مجهز به فناوری motion-sensing بود.
سه سال بعد یعنی در سپتامبر ۲۰۰۹ سونی نسخه جدیدی از کنسول پلیاستیشن ۳ را در قالبی کوچک و طراحی بهتر وارد بازار کرد. این کنسول که به نام play station ۳ slim معرفی شد و نسبت به نسخه fat بسیار کوچکتر و سبکتر بود. علاوهبرآن کنسول جدید صدا و حرارت بسیار کمی در حین کار تولید میکرد.
پلی استیشن ۴
پلیاستیشن ۴ که آن را به نام پی اس ۴ یا پلی فور نیز میشناسیم، چهارمین نسل از کنسولهای بازی سونی محسوب میشود که در ۲۰۱۳ وارد بازار شد. این کنسول پرفروش و موفق با قیمت بسیار مناسبی در مقایسه با رقیب خود یعنی ایکسباکس وان عرضه شد و به همین دلیل بهشدت موردتوجه قرار گرفت. بازیهای هیجانانگیز و متنوع این کنسول در کنار قیمت جذاب آن، فروش بالایی را برای پلی ۴ در تاریخچه پلی استیشن رقم زده است.
قیمت مناسب و بازیهای جذاب و محبوب پی اس فور فت باعث شد تا بار دیگر سونی دست به تغییر در ساختار این کنسول بازی بزند و این بار محصول جدیدی به نام play station ۴ slim را منتشر کند. بهطورکلی پلی استیشن ۴ در دو مدل اسلیم با هارد داخلی ۱ ترابایت و فت با هارد داخلی ۵۰۰ گیگابایت وارد بازار شد. این اختلاف در حافظه، زمینه اختلاف در قیمت این محصول را فراهم کرده است.
البته این دو کنسول به لحاظ کیفیت و نحوه اجرای بازی چندان تفاوتی ندارند و بخش بزرگی از علت تفاوت قیمت این دو محصول به تفاوت هارد داخلی آنها مربوط میشود. کنسول اسلیم ۴ دارای سختافزاری قدرتمند است که میتواند توجیهی قابلقبول برای این اختلاف قیمت باشد. همچنین این کنسول همراه با یک دسته اضافه عرضه میشود که این مورد نیز در افزایش قیمت آن بیتأثیر نبوده است.
پلی استیشن ۵
پس از ارائه کنسول پلی استیشن ۴ و نسخه اسلیم این دستگاه، انتظارات کاربران از سونی بهشدت بالا رفت و حالا کاربران منتظر معجزه دیگری از این کمپانی نامآشنا بودند تا بار دیگر با رونمایی از کنسول جدید، رقیبان را به خاک بمالد و تجربهای متفاوتتر از سایر کنسولهای بازی را به گیمرها ارائه کند. سونی با ارائه پلی استیشن ۵ توانست پاسخی مثبت به نیازها و انتظارات کاربران بدهد و بار دیگر در این عرصه یکه تاز میدان شود.
کنسول پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۰ بهعنوان نسل تولیدات کمپانی نامآشنای سونی رونمایی و روانه بازار شد. این کنسول از همان ابتدای ورود به دنیای کنسولهای بازی با ارائه برخی قابلیتها و ویژگیهای خاص توانست تمامی توقعاتی را که کاربران انتظار داشتند بهخوبی برطرف کند. این کنسول صدای بازیها را بهصورت کاملاً واضح و سهبعدی منتشر میکند و بهاینترتیب صدایی واقعگرایانه را به گوش مخاطب میرساند و در نهایت لذت بازی را برای کاربران چندین برابر میکند.
از دیگر ویژگیهای بارز و ارزشمند این کنسول میتوان بهسرعت فوقالعاده بالا و امکان ورود به بخشهای مختلف بازی بدون نیاز به اجرای کل بازی اشاره داشت. همچنین سونی در طراحی سختافزاری این کنسول نیز بسیار خوب عمل کرده و از امکاناتی نظیر پردازندههای قوی؛ رم با حافظه بالا، حافظه خارجی و داخلی، درایور نوری ۴k، قابلیت ارتقا و… بهره برده است.
وجود هر یک از این قابلیتها و امکانات باعث شده تا کنسول نسل پنجم سونی در مقایسه با کنسولهای قبلی سونی عملکرد و کارایی بیشتری داشته باشد و بهاصطلاح یکسروگردن بالاتر باشد. بیشک با وجود تمام این ویژگیها گیمرها میتوانند با استفاده از این کنسول بازیهای هیجانانگیز و واقعی را تجربه کنند و اوقات لذت بخشی را برای خود رقم بزنند.
سونی بهمنظور برطرف کردن نیاز کاربران در سطوح مختلف پلی استیشن ۵ را در دو مدل طراحی و ارائه داده است. این دو مدل شامل پلی استیشن ps5 معمولی و ps5 دیجیتالی میشوند. هر دوی این کنسولها به لحاظ کیفیت کارایی و عملکرد پابهپای هم پیش میروند و برای استفاده گیمرهای حرفهای مناسب هستند؛ بنابراین از لحاظ کیفیت و عملکرد نمیتوان تفاوتی را برای این دو محصول قائل شد.
اما کنسول PS5 معمولی و دیجیتالی از نظر برخی قابلیتها دارای تفاوتهایی هستند، به طور مثال در پلی استیشن معمولی امکان اجرای بازیها در قالب دیسک وجود دارد؛ بنابراین اگر با سرعت دانلود بازیها از اینترنت مشکل دارید، این دستگاه میتواند انتخابی مناسب برای شما باشد. اگر ظاهر دستگاه برای شما مهم است کنسول PS5 معمولی با طراحی جذاب و ظریف و رنگبندی مناسبی که دارد، میتواند نظر شما را به خود جلب کند.
روی بدنه این کنسول یک قسمت بیرون زده وجود دارد که درون آن درایو بلوری قرار گرفته است. شما میتوانید از این قسمت بازیهایی را که در دیسک نوری وجود دارند بازی کنید. در کنسول پلی استیشن ۵ دیجیتال تنها میتوانید بازیها را به شکل دیجیتال بازی کنید؛ بنابراین کاربرانی که به دانلود بازیها علاقهمند هستند، میتوانند این نسخه را خریداری کنند.
همچنین این کنسول حافظه بیشتری برای ذخیرهسازی بازیها دارد و بهاینترتیب خیال گیمرها را برای ذخیره بازیهای موردعلاقهشان کاملاً راحت میکند. طراحی بدنه و ظرافت و جذابیت پلی استیشن دیجیتال هیچ فرقی با نمونه معمولی ندارد و تنها تفاوت آن به عدم وجود درایور بلوری مربوط میشود که سبب طراحی متقارن این کنسول شده است.
سخن پایانی
فروشگاه نخل مارکت در این مقاله تاریخچه پلی استیشن را مورد بررسی قرار داد و کنسولهای پلی استیشن سونی را همراه با زمان عرضه، ویژگیها و قابلیتهایی که دارند مورد بررسی قرار دادیم. کمپانی سونی یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در حوزه دیجیتال است که از سال ۱۹۹۴ اولین کنسول بازی خود را در قالب پلی استیشن ۱ وارد بازار کرد و ازآنپس تاکنون همواره با تولید کنسولهای و جذاب خود توانسته نبض بازار را به دست بگیرد و به یکی از برترین برندهای فعال در حوزه تولید کنسولهای بازی تبدیل شود. آخرین نسخه ارائه شده توسط این کمپانی پلی استیشن ۵ است که با قیمت بسیار بالایی در بازار به فروش میرسد.
source