علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزای تسنیم،‌ با اشاره به محدود شدن سفارشات چاپی در نیمه دوم سال گفت:  با توجه به گرانی کاغذ دیگر شرکت‌ها و تولیدکنندگان تمایلی به انتشار تقویم و سررسید ندارند،‌ در نتیجه بازار صنعت چاپ در نیمه دوم سال بازار راکدی شده است،‌ از سوی دیگر سفارشات چاپ بسته‌بندی نیز با محدودیت روبرو است.

وی در عین حال مهمترین مشکل صنعت چاپ در وهله فعلی را کمبود نیروی متخصص خواند و گفت: با بازنشسته‌شدن نیروهای قدیمی چاپخانه‌ها،‌ نیروی متخصص فعال در چاپخانه‌ها رو به کمبود است،‌ امروز دیگر نیروی کار با حقوق ماهی 10 میلیون حاضر به کار کردن نیستند،‌ اغلب در اسنپ کار می‌کنند و حقوق بیشتری دریافت کنند.

مغانی با اشاره به ضرروت آموزش و تربیت نیروی متخصص گفت:‌ در آموزش آکادمیک ما کارشناس چاپ تربیت می‌کنیم،‌ مشکل ما در زمینه اپراتور چاپ است،‌ در این زمینه در شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ طرحی ارائه شده است که می‌تواند تا حدودی مشکل را برطرف کند. اکنون یک دستگاه 10 میلیاردی گاهی زیر دست جوانانی کار می‌کند که گاهی به دلیل عدم آگاهی آن‌ها با کارکرد و ویژگی‌های هر دستگاه با خرابی دستگاه مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به این طرح افزود: امروز دیگر آموزش استاد شاگردی در صنعت جوابگو نیست،‌ بر این اساس ما با هنرستان‌های چاپ وارد مذاکره شدیم که بخشی از نیاز به کمبود نیرو را با پذیرش کارآموز از هنرستان‌ها جبران کنیم،‌ این کارآموزان هم حرفه را یاد گرفته و هم پس از فارغ‌التحصیلی جذب بازار کار می‌شوند. در این زمینه معتقدم آموزش به کارگران این صنعت باید از دوره دبیرستان آغاز شود و سپس در دانشگاه‌ها ادامه داشته باشد تا برای چاپخانه‌ها اپراتور و نیروهای زبده و متخصص تربیت شود.

انتهای پیام/
 

source

توسط postbin.ir