هانیزاده در گفتوگو با ایلنا:
کارشناس مسائل منطقه گفت: حدود یک میلیارد دلار هزینه جنگ، به علاوه تعطیلی و نابودی کارخانهها و اقتصاد اسرائیل به صورت روزانه به تلآویو تحمیل میشود و نشان میدهد که رژیم صهیونیستی قادر به ادامه جنگ فرسایشی و بلند مدت نیست.
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه در تشریح موضع اسرائیل در خصوص احتمال تشدید تقابل با حزبالله لبنان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از شروع عملیات طوفان الاقصی، ارتش اسرائیل هنوز نتوانسته یک دستاورد مشخص داشته باشد. این در حالیست که حدود یک میلیارد دلار هزینه جنگ، بعلاوه تعطیلی و نابودی کارخانهها و اقتصاد اسرائیل به صورت روزانه به تلآویو تحمیل میشود و نشان میدهد که رژیم صهیونیستی قادر به ادامه جنگ فرسایشی و بلند مدت نیست. مجموعه مسائل نشان میدهد که تلآویو نمیتواند همانند گذشته به جنگ ادامه دهد و به همین دلیل برای خروج از باتلاق فعلی از یک سو ایران را تهدید میکند، و از سوی دیگر جنوب لبنان و دمشق را هدف قرار میدهد. اسرائیل با این اقدام به دنبال آن است که منطقه را به آتش بکشد و خود را در سطح بالایی از اشراف و تسلط بر میدان نشان دهد.
وی ادامه داد: سناریوی رژیم صهیونیستی ترور فرماندهان مقاومت در منطقه و تشدید تنشهای مختلف در خاورمیانه است. در این میان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ صادره از سوی سازمان ملل که بعد از جنگ ۳۳ روزه لبنان صادر شد قرار بود که جنوب لبنان توسط ارتش این کشور کنترل شود اما با توجه به حملات رژیم صهیونیستی به جنوب این کشور در نهایت گردانهای رضوان حزبالله لبنان در این منطقه مستقر شدند تا بتوانند با این حملات مقابله کنند. بر همین اساس حالا اسرائیل با فشار آوردن بر ایالات متحده و سازمان ملل به دنبال آن است که حزبالله لبنان را به عقب براند و علیه این جنبش یک درگیری سیاسی به راه بیندازد. در شرایط کنونی واشنگتن به نوعی میخواهد که تلفات غیرنظامیان در غزه را کاهش دهد اما رژیم صهیونیستی سعی بر گسترده کردن جنگ و جبهههای نبرد و درگیری دارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بر همین اساس اسرائیلیها میخواهند جبهه شمال را که در آنجا حزبالله لبنان حضور دارد را با استفاده از عملیاتهای مختلف درگیر کنند و از سوی دیگر هدف آنها تمرکز حملات بر روی مرزها است. اسرائیل قصد دارد تا به هر ترتیب که شده مراکز نظامی حساس و مهم حزبالله لبنان را بمباران کند. لذا این روند میتواند موجب ایجاد درگیری در شمال اراضی اشغالی شود. در این بین ممکن است که کشورهای اروپایی مانند فرانسه به دلیل نفوذ خود در لبنان دست به کار شوند و پیامهایی را برای جلوگیری از تنش رد و بدل کنند اما به هر ترتیب در این منازعه حزبالله لبنان و اسرائیل روبهروی یکدیگر ایستادهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با عنایت به وضعیت فعلی منطقه و همچنین فشارهای داخلی و خارجی که بر کابینه تلآویو وارد شده، در نهایت رژیم صهیونیستی به دنبال آن است که بتواند به هر ترتیب که شده اوضاع را در منطقه به سمت یک بحران جدید و گستردهتر هدایت کند. بر همین اساس احتمال دارد هرگونه درگیری در مرزهای شمالی اراضی اشغالی هم در همین راستا اجرایی و یک بحران جدید را خلق کند که لبنان هم یکی از اهداف آنها خواهد بود.
انتهای پیام/
source