سئو سایت
تیراندازی و آتشسوزی در یک سالن کنسرت در کراسنوگورسک در حومه مسکو دهها کشته و زخمی برجای گذاشت. این حادثه حوالی عصر جمعه ۲۲ مارس رخ داد. ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد که تودههای بزرگی از دود سیاه از بالای این ساختمان با ظرفیت بیش از ۶ هزار نفری بلند میشود.
بنا بر گزارش رسانههای روسی بین ۳ تا پنج مرد مسلح در این حمله شرکت داشتند. در تعدادی از ویدئوهایی که در کانالهای تلگرام روسی منتشر شده، مشاهده میشود که سه مهاجم با شلیک اسلحه وارد این مجموعه میشوند.
این اتفاق در سالن کنسرت «کروکوس سیتی هال» واقع در شمال غربی پایتخت روسیه رخ داده است.
طبق گزارش خبرگزاری تاس و به نقل از مقامهای اورژانس «تخلیه افراد در حال انجام است.»
گزارشهای خبری روسیه حاکی از آن است که مهاجمان از مواد منفجره استفاده کردند که باعث آتشسوزی گسترده در این تالار شد. به گزارش خبرگزاری تاس، آتش سوزی یک سوم ساختمان محل برگزاری کنسرت را فراگرفته و سقف ساختمان تقریباً به طور کامل در شعله های آتش سوخته است.
خبرگزاری ریانووستی به نقل از خبرنگار خود در محل حادثه، از «مجروح شدن» شماری از افراد بر اثر «تیراندازی با اسلحه خودکار» خبر داده است.
ویدئوهای دیگر نشان میدهد که تماشاگران در این سالن قبل از شروع کنسرت گروه موسیقی «پیکنیک» خود را پنهان میکنند.
سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد در حمله روز جمعه به سالن کنسرت در حومه مسکو دستکم ۶۰ نفر کشته و بیش از ۱۴۵ نفر زخمی شدند.
این حمله که مقامات روسیه در حال بررسی «تروریستی» بودن آن هستند، مرگبارترین حمله در سالهای اخیر در روسیه است.
یگانهای ویژه گارد ملی روسیه در محل حاضر شده و بیش از ۷۰ آمبولانس به محل اعزام شدهاند.
رسانههای روسیه میگوید که گارد ملی این کشور در جستوجوی کسانی است که به سالن کنسرت حمله کردهاند. وزارت فرهنگ روسیه نیز از لغو تمامی رویدادهای تفریحی و گروهی در کشور خبر داد.
داعش مسئولیت حمله را برعهده گرفت
گروه داعش مسئولیت حمله مسلحانه مرگبار روز جمعه را برعهده گرفت. این گروه در بیانیه ای که در تلگرام منتشر شد گفت که جنگجویان داعش به تجمع بزرگی در حومه مسکو پایتخت روسیه حمله کردند. داعش همچنین تاکید کرد که نیروهایش فرار کردهاند.
واکنشها به حادثه تیراندازی
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از جامعه جهانی خواست تا این «جنایت وحشتناک» را محکوم کنند.
در همین حال، رمضان قدیروف، رهبر چچن با صدور بیانیهای در مورد این حملات گفت: «اینگونه اعمال خشونتآمیز، وحشیانه و بیاحتیاطی علیه غیرنظامیان را به شدت محکوم میکنم.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید ضمن ابراز تاسف بابت این «تیراندازی وحشتناک وحشتناک» به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر هیچ نشانهای وجود ندارد که اوکراین یا اوکراینیها در این تیراندازی دست داشته باشند… ما در حال بررسی موضوع هستیم.»
کربی در پاسخ به اینکه آیا این نشانه ای از شکاف در رژیم ولادیمیر پوتین مشاهده میشود، گفت: :«در مسکو و روسیه افرادی هستند که به نحوه اداره کشور توسط آقای پوتین اعتراض دارند، اما فکر نمیکنم الان بتوان بین این حمله و انگیزههای سیاسی خط و ربط برقرار کرد. فکر میکنم… زمان بیشتری نیاز داریم و باید اطلاعات بیشتری به دست آوریم.»
سفارت ایالات متحده در روسیه چندین روز قبل با صدور هشدار امنیتی به شهروندان آمریکایی، از آنها خواسته بود تا «در ۴۸ ساعت آینده از شرکت در تجمعات بزرگ خودداری کنند.»
این سفارتخانه علاوه بر این اعلام کرده بود که «در حال رصد گزارشهای منتشر شده در مورد برنامههای قریبالوقوع افراطگرایان برای هدف قرار دادن اجتماعات بزرگ در مسکو و کنسرتها است.»
اوکراین دست داشتن در این حمله را رد کرد
میخایلو پودولیاک مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دست داشتن در این حملات را رد کرد و گفت: «اوکراین قطعا هیچ ارتباطی با تیراندازی و انفجار در تالار کروکوس ندارد.»
وی افزود: «اوکراین بیش از دو سال است که با ارتش روسیه میجنگد و همه چیز در این جنگ تنها در میدان نبرد تعیین میشود، تنها با کمیت سلاح و تصمیمات کیفی نظامی. حملات تروریستی هیچ مشکلی را حل نمیکند.»
وی تاکید کرد که اوکراین هرگز به استفاده از روشهای تروریستی متوسل نشده است. بیمعنی است. برخلاف روسیه که در جنگ کنونی علیه اوکراین از حملات تروریستی استفاده میکند.»
واکنش همسر ناوالنی
یولیا ناوالنایا، همسر الکسی ناوالنی رهبر فقید اپوزیسیون روسیه با خانواده قربانیان این حمله ابراز همدردی کرد.
وی در شبکه ایکس نوشت: «چه کابوسی در کروکوس ایجاد شد. تسلیت به خانواده قربانیان و شفای مجروحان. تمام افرادی که در این جنایت دست دارند باید پیدا شوند و پاسخگو باشند.»
واکنش ایران: مبارزه مشترک با تروریسم نیازمند اقدام جدی جامعه بینالمللی است
حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران در واکنش به این حمله در شبکه ایکس نوشت: «اقدام تروریستی اخیر در شهر مسکو را قویا محکوم کرده، ضمن ابراز همدردی با خانواده های جان باختگان، به همكارم سرگی لاورف، دولت و ملت روسیه این حادثه تلخ را تسلیت می گویم. »
وی افزود: «مبارزه مشترک و موثر با تروریسم، نیازمند اقدام جدی و بدون تبعیض جامعه بین المللی است.»
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
روسیه در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی در جریان نبرد با جداییطلبان در استان چچن، تحت تأثیر یک سری حملات مرگبار قرار گرفت.
شبه نظامیان چچنی در اکتبر ۲۰۰۲، حدود ۸۰۰ نفر را در یک تئاتر در مسکو گروگان گرفتند. دو روز بعد، نیروهای ویژه روسیه به ساختمان هجوم بردند و ۱۲۹ گروگان و ۴۱ جنگجوی چچنی جان باختند که بیشتر آنها بر اثر استشمام گازهای مخدری که نیروهای روسیه برای سرکوب مهاجمان استفاده میکنند، کشته شدند.
حدود ۳۰ شبه نظامی چچنی در سپتامبر ۲۰۰۴ نیز مدرسهای را در شهر بسلان در جنوب روسیه تصرف کردند و صدها گروگان نفر را گرفتند. این محاصره دو روز بعد با حمام خون پایان یافت و بیش از ۳۳۰ نفر که حدود نیمی از آنها کودک بودند، کشته شدند.
source