سئو سایت
بعد از اینکه رابرت فیچو، نخست وزیر اسلواکی اصل حاکمیت اوکراین را زیر سوال برد و خواستار صلح با روسیه شد، موضوع سطح حمایت از کییف به یکی از عناصر تعیینکننده در انتخابات ریاست جمهوری در این کشور ۵.۴ میلیون نفری تبدیل شد.
مردم اسلواکی روز شنبه برای انتخاب رئیسجمهور جدید این کشور به پای صندوقهای رای رفتند تا مشخص شود که این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو در اوج اختلافات داخلی خود بر سر جنگ در اوکراین، میخواهد در جهت منافع روسیه عمل کند یا به سیاستهای حمایتی از کییف ادامه خواهد داد.
در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اسلواکی، ایوان کُرچُک ۶۰ ساله، وزیر پیشین امورخارجه و نامزد طرفدار اوکراین با پیتر پِلِگرینی ۴۸ ساله به رقابت پرداختند.
با شمارش کلیه آرا، پیتر پلگرینی بیش از ۵۳ درصد و ایوان کُرچُک حدود ۴۷ درصد آرا را به دست آوردند.
با این حساب، احتمال میرود که رابرت فیچو، نخستوزیر فعلی اسلواکی که در ماه اکتبر برای چهارمین بار قدرت را در دست گرفت، فردی متحد را در کنار خود در کاخ ریاست جمهوری خواهد داشت.
پیتر پِلِگرینی، رئیس مجلس ملی جمهوری اسلواکی با حمایتهای کشورش از اوکراین «آن هم به هر قیمتی که شده» مخالف است و از سوی عوامگراهای حاکم حمایت میشود.
آقای پلگرینی در دولتهای قبلی آقای فیچو نیز وزیر بوده و از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ ریاست دولت را بر عهده داشته است.
حیطه اختیارات رئیس جمهوری در اسلواکی چقدر است؟
از آنجائیکه در دور اول انتخابات هیچکدام از نامزدها موفق به کسب حداقل ۵۰ درصد آرا نشدند، این رقابت به دور بعدی کشیده شد.
پیروز این انتخابات جایگزین خانم زوزانا چاپوتووا، رئیس جمهور فعلی با گرایشات لیبرال و طرفدار غرب خواهد شد.
اگرچه که جایگاه رئیس جمهوری اسلواکی عمدتا تشریفاتی است، اما وظایفی همچون تصویب معاهدات بینالمللی، انتصاب سفرا و قضات عالی، و فرماندهی کل نیروهای مسلح را بر عهده دارد و میتواند قوانین مصوب پارلمان را وتو کند.
براساس آخرین نظرسنجی آژانس فوکوس تا پیش از انتخابات، پلگرینی با ۵۱ درصد جلوتر از ایوان کُرچُک با ۴۹ درصد بوده است و این یعنی نزدیکترین رقابت ریاست جمهوری در اسلواکی رقم خورده است.
استفان هارابین، نفر سوم در دور اول انتخابات اسلواکی از منتقدان اتحادیه اروپا و از تمجیدکنندگان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است. او در دور دوم انتخابات از هیچ یک از دو نامزد راه یافته به دور دوم حمایت نکرد.
آقای هارابین در دور اول انتخابات توانسته بود ۱۲ درصد رای بیاورد و سبد رای طرفداران او در دور دوم تاثیرگذار بوده است.
بنا بر اعلام آژانس نظرسنجی AKO، بیش از دو سوم از کسانی که به آقای هارابین رای داده بودند قصد حمایت از پلگرینی را داشتند.
source