شرکت ملی نفت ایران با هدف مطالعه توسعه میدانهای گازی و تولید روزانه ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز هفت تفاهمنامه همکاری به ارزش ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلون دلار با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی امضا میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، آیین امضای تفاهمنامه طرحهای توسعه میدانهای گازی کشور با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید سهشنبه صبح (۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار میشود.
شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با هدف تأمین پایدار و رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی، اقدامهایی گسترده را طرحریزی و اجرا کرده است. در این زمینه میتوان به امضای قرارداد و اجرای طرحهای توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه گام نخست میدان گازی کیش، پروژههای جمعآوری گازهای مشعل، طرح ضربتی توسعه میدانهای گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و …. اشاره کرد.
شرکت ملی نفت ایران برای تحقق این اهداف و توسعه میدانهای گازی کشور با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامها، تفاهمنامههای مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج همیشه فارس با تخمین حجم سرمایهگذاری ۶ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید حدود روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز با هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی امضا میشود.
پیشبینی میشود با تکمیل مطالعات تفاهمنامههای یادشده و امضا و اجرای کامل قراردادهای طرحهای یادشده، ضمن افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی، ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم بهویژه در استانها و شهرهای محل اجرای طرحها ایجاد شود.
براساس برنامهریزیها یک درصد از حجم سرمایهگذاری یادشده برای انجام مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران بهویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.
در این طرحها، برای نخستین بار هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی بهمنظور تأمین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعههای به مطالعه و توسعه بالادستی میدانهای گازی کشور میپردازند که گامی مؤثر برای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایههای انباشتهشده در این مجموعهها، استفاده حداکثری از ظرفیتها و سرمایهگذاریهای انجام شده در صنایع پتروشیمی و ثروتآفرینی برای کشور است.
بر اساس این گزارش، تفاهمنامههای توسعه میدانهای گازی «زیره و خارتنگ» و ساختار اکتشافی «دارنگ»، توسعه میدانهای گازی «سفید زاخور، سفید باغون و هالگان»، توسعه مخازن «خامی زیلایی و کارون» و جمعآوری گازهای همراه مسجدسلیمان، توسعه میدان گازی «عسلویه غربی» و ایستگاه تقویت فشار کنگان، توسعه مخازن «خامی شهیدان، زیلایی و کارون»، توسعه میدانهای گازی «میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید» و توسعه میدانهای گازی «اهواز و مارون خامی» با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد صنعت نفت امضا میشوند.
انتهای پیام/
source