حسین آجرلو، مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بینالمللی ابرار معاصر و کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با ایکنا، به تحلیل حمله پهپاد رادارگریز «یافا» به قلب تلآویو پرداخت و گفت: بیش از 9 ماه از بحران غزه و جنایتهای رژیم صهیونیستی گذشته است و عملیات بزرگی چون طوفانالاقصی انجام شد که پس از آن جبهه مقاومت با چند شگفتیساز معادلات این نبرد را وارد عرصههای جدیدی کرد.
وی با تأکید بر اینکه هرجا فضا به سمت فرسایشی شدن پیش میرفت شاهد تحولاتی بودیم که معادلات نبرد را تغییر داد، گفت: مهمترین اتفاق عملیات وعده صادق بود که پس از اقدام رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، صورت گرفت. این عملیات برتری ذهنی رژیم صهیونیستی را در منطقه مبنی بر اینکه هر اقدام تخریبی او با واکنش رسمی کشورها مواجه نمی شود، شکست.
عملیات انصارلله؛ افزایش بازدارندگی مقاومت
مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بینالمللی ابرار معاصر بیان کرد: در دوره اخیر نیز پس از عملیاتهای حزب الله که به صورت دائم پس از عملیاتهای صهیونیستها و برای بالا بردن بازدارندگی درحال گسترش است، شاهد این بودیم که عملیات اخیر انصارلله رخ داد که افزایش بازدارندگی مقاومت بود و توانست با یک عملیات پیچیده و بزرگ وارد عرصهای شود که صهیونستها فکر میکردند با توجه به برتریهای نظامی و امنیتی میتوانند آن را کنترل کنند.
آجرلو اظهار کرد: عملیات انصارالله نقطه عطف دومی بود که پس از طوفانالاقصی شاهد بودیم و به نوعی ضمن اینکه انصارالله را وارد عرصه جدیدی کرد، او را از بازیگر پیرامونی به بازیگر منطقهای تبدیل کرد و رژیم صهیونیستی را وارد یک بحران جدید کرد که با توجه به انباشت بحرانهای این رژیم در جبهه شمال، جنوب و هماکنون در جبهه دریا، اثبات کرد که میتوانیم در آینده چه به صورت میانمدت و بلندمدت آثار اقدامات خود را بر رژیم صهیونیستی شاهد باشیم.
رژیم صهیونیستی هر روز در ضعف جدیتر
کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی هر روز و به تدریج با نقاط ضعف جدیتری روبرو میشود، گفت: در چند وقت اخیر شاهد تهدیداتی از سوی اسرائیل علیه حزب الله لبنان، افزایش جنایت علیه فلسطینیها و غیرنظامیان در روزهای اخیر و ترورهای هدفمند در جبهه مقاومت؛ چه در جبهه شمال و چه جنوب، بودیم. عملیات طوفانالاقصی و پیامدهای پس از آن برای رژیم صهیونیستی فاجعه بزرگی است که این رژیم به راحتی نمیتواند از تبعات آن خارج شود.
وی در پاسخ به این سؤال که این حمله چه میزان اختلاف درونی در رژیم صهیونیستی را تشدید میکند؟ تصریح کرد: عملا در 9 ماه اخیر، بزرگترین بحران رژیم صهیونیستی در کنار سایر بحرانها، ناکارآمدی سیستم سیاسی، امنیتی و دفاعی آن است. به طوری که این سیستم با وجود متحدان قدرتمند اما عملا نتوانست دستاورد خاصی را برای صهیونیستها به داشته باشد.
آجرلو اظهار کرد: با عملیات انصارالله این بحران ناکارآمدی وارد مرحله جدیدی خواهد شد و رژیم بیش از قبل تضعیف میشود. نتانیاهو به بهانه دستاوردهای پیش رو، ارائه امیدها و چشماندازهای واهی سعی میکرد تا خود را نگه دارد اما این بحران، کار نتانیاهو را سخت میکند. به ویژه اینکه نتانیاهو در چند وقت اخیر به روی کارآمدن ترامپ نیز امیدوار شده بود و میخواست تداوم کابینه خود را تا زمان انتخابات آمریکا ادامه دهد اما به نظر میرسد با توجه به این ناکارآمدی اگر چه شاید نتانیاهو به دلایل مختلف و چینش کابینه سقوط نکند اما کار مشکلی را در حفظ انسجام داخلی صهیونیستها پیش رو دارد.
بیثباتی سیاسی در اسرائیل
وی تأکید کرد: به نظر میرسد پس از بیثباتی سیاسی و دو قطبی اجتماعی الان رژیم صهیونیستی به چند قطبی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دچار شده است. اینها پیوستی به نام «احساس ناامنی در صهیونیستها و عدم اطمینان به نیروهای دفاعی و امنیتی» است که براساس برآوردهای جدید به پایینترین حد خود در طول عمر رژیم صهیونیستی رسیده و این میتواند در بعد عدم احساس ثبات در رژیم صهیونیستی تأثیرگذار باشد.
کارشناس مسائل غرب آسیا به عدم رهگیری پهپاد «یافا» از طریق ارتش اسرائیل و عدم دفاع از حریم هوایی اسرائیل اشاره کرد و گفت: نوع عملیات و اینکه پهپاد مسیر طولانی را طی کرد ناکارآمدی و ضعفهای سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی را نشان داد که میتواند زمینهساز عملیات بعدی با دقتهای بیشتر باشد. این اتفاق نشان داد حتی متحدین رژیم صهیونیستی که دائما از این رژیم حمایت میکنند، دچار اشکال و خطا هستند، به طوری که این پهپاد توانسته از آنها عبور کند.
برنامهریزی دقیق پهپاد یافا
آجرلو اظهار کرد: دقت عمل کردن عملیات جنبش انصارالله بود به طوری که طی برنامهریزی دقیق به یک ساختمان قدیمی و نمادین هواپیمایی رژیم صهیونیستی، که زمانی بلندترین ساختمان داخل فلسطین اشغالی بوده، اصابت کرد. از سوی دیگر این عملیات در منطقهای در نزدیک سفارت آمریکا بود که منطقهای مهم و استراتژیک در قلب تلآویو است. لذا هنگامی که این موارد را کنار هم میگذاریم، میبینیم عملیات پهپاد «یافا» بسیار دقیق بوده است.
وی در پایان تأکید کرد: مسئله مهمتر برنامهریزی و طرح ریزی این عملیات از لحاظ ستادی است. عدم رهگیری دفاعی در مقال این پهپاد، توان امنیت رژیم صهیونیستی را زیر سؤال برد، چرا که اسرائیل با وجود همکاران اطلاعاتی و امنیتی در سطح منطقه اما در سطوح امنیتی دچار خطا و اشتباه است که نتوانسته حتی اینها را پیش از اقدام پیشگیری و پیشبینی کند. این نکته قابل توجه است که این پهپاد به نقاط از پیش تعیین شده اصابت کرده است. البته تبعات این عملیات بعدها بیشتر مشخص خواهد شد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source