به گزارش خبرنگار مهر، اجرای سیاست‌های جوانی جمعیت در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف جامعه می‌تواند خودنمایی کند که بیمه‌ها نیز یکی از دستگاه‌های کمک رسان به اجرای قانون جوانی جمعیت هستند. زیرا، آن طور که آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد، ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که اگر صاحب فرزند شوند، می‌تواند به افزایش جمعیت کمک کند.

درمان ناباروری، یکی از خدمات پُر هزینه برای آن دسته از زوجین نابارور است که از توان مالی و اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و از همین رو، قید صاحب فرزند شدن را زده اند. زیرا، درمان ناباروری از جمله درمان‌هایی است که شاید در بار اول جواب ندهد و نیاز باشد، چند دوره درمان تکرار شود تا شاید به نتیجه برسد.

حداقل هزینه درمان ناباروری در کشور، برای زوجین نابارور ۱۰ میلیون تومان آب می‌خورد و اگر قرار بر تکرار مسیر درمان باشد؛ این هزینه‌ها می‌تواند تا چند برابر افزایش یابد که همین موضوع، چالش زوجین نابارور در مسیر فرزندآوری است.

در این بین، بیمه‌ها با ورود به حوزه درمان ناباروری، می‌توانند از زوجین نابارور حمایت کرده و مسیر فرزندآوری را برای آنها؛ سهل و آسان کنند.

بر همین اساس، مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ تصمیم گرفت برای حمایت از هزینه‌های درمان ناباروری؛ دولت را مکلف کند بودجه جداگانه ای به بیمه‌ها اختصاص دهد.

محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با عنوان این مطلب که در سال ۱۴۰۱، بودجه ۱۶۰۰ میلیارد تومانی به منظور حمایت از هزینه‌های درمان ناباروری در نظر گرفته شد، گفت: بیمه سلامت، ۹۰ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری در بخش بستری و ۷۰ درصد هزینه‌های سرپایی را تقبل می‌کند.

وی با اشاره به رشد ۲۱ درصدی بودجه درمان ناباروری در سال ۱۴۰۲، افزود: برای امسال، این بودجه به ۱,۷۷۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

از سوی دیگر، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، از ایجاد شبکه درمان ناباروری خبر داد و گفت: با راه اندازی مراکز درمان ناباروری در سه سطح، تلاش می‌کند از زوجین نابارور حمایت کند.

به نظر می‌رسد، با حمایت مالی از زوجین نابارور؛ می‌توان به اجرای قانون جوانی جمعیت کمک کرد و ۳.۵ میلیون زوج نابارور به صاحب فرزند شدن امیدوار باشند.

اگر فرض بگیریم حداقل ۲ میلیون زوج نابارور به مرحله درمان برسند و صاحب فرزند شوند؛ آمار جوانی جمعیت می‌تواند دستخوش تغییر شود.

source

توسط postbin.ir