گروه سیاسی دفاع‌پرس: مسعود پزشکیان رئیس جمهور بعد از ظهر چهارشنبه ۲۸ آذر به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه D۸ و نیز نشست غزه، با بدرقه معاون اول رئیس جمهور و معاون امور بین‌الملل دفتر رهبر معظم انقلاب عازم قاهره پایتخت مصر شد.  

در سفر رئیس‌جمهور به اجلاس سران گروه D۸ چه گذشت؟

گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به D۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی با حضور کشور‌های ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول ترکیه مستقر است.

رئیس جمهور که به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس سران گروه D۸ به مصر سفر کرده بود، در بدو ورود با استقبال مقامات مصری و اعضای دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران وارد قاهره پایتخت این کشور شد. پزشکیان صبح پنجشنبه در محل اقامت خود با آقای «ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

پزشکیان در این دیدار، سازمان همکاری D۸ را بازاری وسیع و فرصت و بستری مطلوب برای کشور‌های اسلامی عضو به منظور تقویت و توسعه مبادلات تجاری، فرهنگی و علمی و فناوری دانست و گفت: معتقدیم اگر مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در D۸ به خوبی پیگیری و اجرایی می‌شد شاهد بهره‌مندی حداکثری ۸ کشور اسلامی از ظرفیت‌های این سازمان بودیم.

وی در ادامه پایبندی به عهد و پیمان را از آموزه‌های اصلی دین مبین اسلام دانست و اظهار داشت: اگر ما کشور‌های اسلامی در قالب چنین سازمانی تصمیمی اتخاذ می‌کنیم، باید نسبت به اجرای آن متعهد باشیم و به اعتقاد من یکی از مهمترین مسائل پیش‌روی ما در این اجلاس تاکید و تمرکز بر اجرایی شدن مصوبات است.

پزشکیان افزود: کانون‌های مسئول در کشور‌های عضو باید با جدیت بر روند اجرای مصوبات این سازمان نظارت و تا تحقق نهایی اهداف، این روند را پیگیری و دنبال کنند تا بتوانیم در اجلاس‌های آتی با حضور سران D۸ تصمیمات جدید برای تقویت توسعه و پیشرفت کشور‌های خود اتخاذ کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر به مصر، ظهر پنجشنبه ۲۹ آذر در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت» با بیان اینکه لازم است با تدبیر جمعی اعضا، فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آنها را مدیریت کنیم، اظهار داشت: پیشنهاد می‌نمایم، نشست سران، دستور العمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقای تاب‌آوری اقتصاد‌های کشور‌های عضو صادر کند.

پزشکیان گفت: آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترک در بستر دی هشت همچون ایجاد بانک مشترک ایده و سرمایه، پارک‌های علم و فناوری مشترک، برگزاری نشست‌های علمی-فناوری، اختصاص فرصت‌های مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو، ارائه تسهیلات کارآفرینی جوانان، سرمایه‌گذاری در بنگاه‌ها جهت حل مشکلات اشتغال جوانان و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاورد‌های دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر به مصر به منظور شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت»، در حاشیه این اجلاس در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد و به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین تحولات در منطقه غرب آسیا پرداخت و ۵ پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ ارائه کرد.

پزشکیان با بیان اینکه شاهد ارتکاب مجموعه‌ای از چکیده تمام فجایع و جنایات تاریخ بشریت علیه ملت فلسطین هستیم و علاوه بر آن، رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مشغول انجام حملات بی‌رحمانه در لبنان و سوریه است، گفت: اعمال فشار برای توقف جنایات این رژیم در غزه، لبنان و سوریه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشور‌های منطقه و اعضای سازمان دی هشت باشد.

پزشکیان شامگاه پنجشنبه با آقای شهباز شریف نخست وزیر پاکستان دیدار و گفتگو کرد.  رئیس جمهور در این دیدار روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را دوستانه و برادرانه توصیف و بر ضرورت تقویت و توسعه تعاملات میان دو کشور از جمله در زمینه همکاری‌های مرزی و تحکیم مرز‌های دو کشور به عنوان مرز‌های صلح و دوستی، مبارزه مشترک با تروریسم و توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی تأکید کرد.

در سفر رئیس‌جمهور به اجلاس سران گروه D۸ چه گذشت؟

وی همچنین در این دیدار وحدت و انسجام در جهان اسلام و تقویت روابط اقتصادی میان کشور‌های اسلامی با ایجاد پول واحد و استفاده از ظرفیت بازار‌های مشترک را در برهه حساس و خطیر فعلی جهان، امری ضروری خواند و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این اهداف مهم در تعامل با همه کشور‌های اسلامی به ویژه پاکستان تأکید کرد.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار با تأکید بر پیوند‌های عمیق و مشترک ایران و پاکستان، مواضع دکتر پزشکیان در یازدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو D۸ را برای جهان اسلام بسیار حایز اهمیت و حیاتی عنوان و از ایده رئیس جمهور کشورمان در زمینه ایجاد پول واحد و استفاده از ظرفیت بازار‌های مشترک کشور‌های اسلامی استقبال و حمایت کرد.

پزشکیان در حاشیه اجلاس سران کشور‌های عضو سازمان همکاری D۸ در دیدار با آقای عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، ضمن تشکر از میزبانی و برگزاری بسیار خوب این اجلاس، اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات کشور‌های اسلامی در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سازمان D۸ و سازمان همکاری اسلامی را بسیار با اهمیت خواند.

رئیس جمهور در ادامه تقویت وحدت و انسجام میان کشور‌های اسلامی را ضروری‌ترین نیاز امروز امت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: همه کشور‌های اسلامی باید به میزان سهم خود برای گسترش تعامل و گفتگو در جهان اسلام تلاش کرده و بر اختلافات موجود غلبه کنیم، چرا که این اختلافات است که زمینه مداخلات بیگانگان را فراهم می‌کند.

در سفر رئیس‌جمهور به اجلاس سران گروه D۸ چه گذشت؟

 مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه و در ادامه سفر در دیدار آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید کرد و گفت: هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست.

وی در ادامه توقف فوری تجاوزگری رژیم صهیونیستی در منطقه را مورد تأکید قرار داد و با یادآوری مسئولیت همه کشور‌های اسلامی در این زمینه تصریح کرد: کشور‌های اسلامی باید در مقابله با جنایتگری و تجاوزکاری رژیم صهیونیستی در منطقه به مسئولیت خود عمل کنند و اگر میان امت اسلامی وحدت و یکپارچگی باشد، این رژیم جرات چنین اقداماتی را به خود نخواهد داد.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با رئیس جمهور ترکیه، با اشاره به روابط خوب دو کشور و نشست اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه، از آمادگی کشورمان برای میزبانی از نشست آتی شورای‌عالی روابط راهبردی دو کشور خبر داد و افزود: منتظر اجرای توافقات صورت گرفته و تحقق سقف‌های تعیین شده برای مبادلات میان ایران و ترکیه هستیم.

رئیس جمهور پس از شرکت و سخنرانی در نشست سران سازمان همکاری D۸ و نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان و نیز دیدار با ۴ تن از سران کشور‌های منطقه، به کشور بازگشت.

انتهای پیام/381

source

توسط postbin.ir