این خبر واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی، بهویژه ایکس، به دنبال داشته است. بسیاری با هشتگ «#ترانه_علیدوستی» به ابراز همدردی با این بازیگر پرداخته و نسبت به این اتفاق اعتراض کردهاند. برخی این اقدام را نقض حقوق شهروندی دانستند و برخی با اشاره به وعدههای دولت چهاردهم خواستار برطرفشدن این روند شدند.
به گزارش شرق، کاربری با انتقاد از این اقدام نوشت: «ممنوعالپروازکردن ترانه علیدوستی بدون اطلاع قبلی، نقض آشکار حقوق شهروندی است. چرا باید هنرمندان ما با چنین محدودیتهایی مواجه شوند؟».
یکی از کاربران با اشاره به فعالیتهای اخیر این بازیگر توییت کرد: «ترانه علیدوستی همواره تحت فشار بوده است. ممنوعالپروازشدن او نشاندهنده تداوم این فشارهاست».
دیگری با ابراز همدردی نوشت: «این اقدامات… باید متوقف شود».
یکی از کاربران با اشاره به وضعیت مشابه دیگر هنرمندان توییت کرد: «پس از ممنوعالپروازشدن مهراب قاسمخانی، حالا نوبت به ترانه علیدوستی رسیده است. این روند محدودیتها برای هنرمندان تا کجا ادامه خواهد داشت؟».
محدودیتها برای هنرمندان طی دو سال گذشته بارها رخ داده است. به گزارش خانه سینما، بیش از ۳۰۰ سینماگر و هنرمند دارای پرونده و محدودیت هستند. پیشتر نام جمع زیادی از هنرمندان، همچون اصغر فرهادی، به عنوان ممنوعالمعامله مطرح شده بود. سینماگرانی همچون مانی حقیقی، بهرام رادان، بهتاش صناعیها و… از ممنوعالخروجی خود خبر داده بودند. مهراب قاسمخانی و چند نفر دیگر نیز بازها درباره ممنوعالپروازی خود مطالبی نوشته بودند. با انتخاب سیدعباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ دولت چهاردهم، خوشبینیهایی برای پایان محدودیت هنرمندان مطرح بود. او حداقل دو بار در گفتوگوهایش از تلاشهایی برای رفع «ممنوعالکاری» برخی هنرمندان خبر داد و گفت مشکلات تعدادی از این هنرمندان رفع شده و برای برخی دیگر نیز درحال پیگیری و حل مسائل هستند. به گزارش ایرنا، او روز دوم دی گفت: «مشکل عدهای از خانمها و آقایان با تلاشی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده، رفع شده است و بخشی دیگر هم در آستانه این اتفاق است و انشاءالله خبرهای خوب آن خواهد رسید.
اما برخی محکومیت قضائی دارند و محکومیتهای قضائی سختتر است، اما باز مجموعه عزیزانی که در حوزه قوه قضائی بودند، به ما نویدهای خوبی دادند که بشود در حوزه قضائی هم کمک کرد».
حالا جزئیات بیشتری درباره دلایل ممنوعالپروازی ترانه علیدوستی منتشر نشده و مسئولان واکنشی رسمی دراینباره نشان ندادهاند. ترانه علیدوستی از شهریور ۱۴۰۱ بارها با مشکلات قضائی روبهرو شد و به دلیل مواضع حمایتیاش در ۱۹ آذر بازداشت شد.
او پس از حدود سه هفته، در ۱۷ دی ۱۴۰۱ با قرار وثیقه آزاد شد. او اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام» و «انتشار محتوای خلاف واقع» را در پروندهاش داشت.
source