عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که امروز (چهارشنبه ۱۹ دی ماه) در حاشیه صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: از ابتدای مجلس دوازدهم تا ۶ دی ماه، گزارشی را از روند نظارتی و تقنینی مجلس ارائه میدهم.
وی بیان کرد: در این مدت ۱۳۷۰ مورد تذکر توسط نمایندگان در سامانه مجلس ثبت شده است که تاکنون ۵۰۷ مورد از این تذکرات در مجلس قرائت شده است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۸۳۶ سوال از وزرا در این مدت در سامانه مجلس ثبت شده است که ۷۰۳ مورد توسط هیئت رئیسه مجلس به کمیسیونهای تخصصی جهت بررسی ارجاع شده است.
گودرزی ادامه داد: نمایندگان از طرح ۱۰۸ سوال از وزرا هم منصرف شدند، به این که این سوالات توسط نمایندگان در سامانه ثبت شده بود که نمایندگان از آن منصرف شدند.
وی افزود: تعداد سوالاتی که نمایندگان از وزرا داشتند و در کمیسیونها مطرح شده است و نمایندگان از پاسخ وزرا قانع شدند، ۷ مورد بوده است.
گودرزی اظهار کرد: تاکنون ۵۰ مورد تحقیق و تفحص در سامانه مجلس ثبت شده است که ۳۸ تحقیق و تفحص به کمیسیونهای ذیربط جهت بررسی ارجاع شده است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعداد طرحهایی که در مجلس دوازدهم و تاکنون در سامانه قانونگذاری در این مدت ثبت شده، ۳۳۷ مورد و تعداد لوایح ۱۶۰ مورد است.
گودرزی گفت: مجلس دوازدهم از مجالسی است که دغدغه حل مسائل و مشکلات مردم را دارد. از آغاز به کار مجلس دوازدهم ما با مشکلاتی از جمله شهادت رئیس جمهور مواجه شدیم و بعد از آن درگیر انتخابات و رای اعتماد بودیم. بعد از رای اعتماد نیز ۲۲ جلسه دوشیفت و سه شیفت برای بررسی لایحه بودجه سال آینده تشکیل دادیم.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین تا امشب قرار است ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه سال آینده مجلس ارائه شود.
وی بیان کرد: فردا و شنبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه تشکیل جلسه خواهد داد تا ایرادات وارد شده به لایحه بودجه را بررسی و رفع کند. صحن علنی مجلس در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه را رفع خواهد کرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از ابتدای مجلس تا امروز ۳۳۷ طرح در سامانه مجلس ثبت شده که در همه حوزهها حوزهها اعم از معیشت، اشتغال، مسکن و کشاورزی است، اما معمولا همه طرحها در مجلس به سرانجام نمیرسد. برای مثال، اگر طرحی برای دولت بار مالی داشته باشد، به جایی نمیرسد.
وی گفت: ارجح این است که دولت فعال باشد و لایحه ارائه دهد و مجلس لایحهمحور باشد. مجلس دوازدهم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ دولت را مکلف به ارائه کالابرگ کرده است و کالابرگ یک ضرورت است. با توجه به وضعیت متلاطم معیشتی، باید دهکهای پایین جامعه کالابرگ دریافت کنند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: گاهی اوقات اعطای کالابرگ از مسیری که قانونگذار پیشبینی کرده بود، منحرف شد. همچنین برخی دهکها دریافت یارانه را به کالابرگ ترجیح دادند.
گودرزی گفت: در دولت چهاردهم پیشنهاد افزایش نرخ ارز ترجیحی داده شده بود که ما تاکید کردیم عایدی دولت از این ناحیه باید صرف اعطای کالابرگ شود. ظرفیت قانونی کالابرگ وجود دارد و امیدواریم که دولت در اجرا این اقدام را انجام دهد و به دهکهای پایین جامعه کالابرگ دهد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر روند رسیدگی به طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: این طرح با توجه به اهمیت موضوع در مجلس یازدهم نهایی شد سپس شورای نگهبان به آن ایراداتی را وارد دانست، لذا به کمیسیون اجتماعی ارجاع و ایرادات رفع شد، اما مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به آن ایراداتی را وارد دانست و با وجود اصرار مجلس نتوانستیم در خصوص آن به یک فهم مشترکی برسیم.
گودرزی یادآور شد: این طرح به نوعی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بایگانی شده است، اما همچنان مورد اصرار و پیگیری نمایندگان مجلس است، کمااینکه شب گذشته نیز در نشستی که به اتفاق جمعی از نمایندگان با معاون اول رئیس جمهور داشتیم موکداً و مشخصاً تصریح کردیم که تصویب این طرح به ساماندهی استخدام کارکنان دولت و نجات سازمان اداری و استخدامی کشور از این ولنگاری و تهدیدی که برای نظام اداری و استخدامی کشور ایجاد شده و زیربنای تولید نارضایتی است، منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: هدفمان از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری این بود که شاهد کاهش هزینه، افزایش رضایتمندی و انگیزه باشیم که هیچ کدام از آنها اتفاق نیفتاد و کاملا نقض غرض شده و یک الگوی برگرفته از غرب بود که در دنیای غرب هم شکست خورده است، همچنین بروکراسی سایهای است که نظام اداری کشور را نابود میکند و حجم عظیمی از نیروها پشت این بروکراسی پنهان میشوند و حتی آمار دقیقی هم از آنها وجود ندارد و کسی نیز در این رابطه پاسخگو نیست.
گودرزی یادآور شد: برخی از مخالفان با طرح ساماندهی کارکنان دولت میگویند که این طرح بار مالی دارد، اما ما معتقدیم به منابع مالی نیاز نیست بلکه مبالغی که توسط واسطه از جیب کارگران برداشته میشود آن هم در شرایطی که در زمستان کنار بخاری و در تابستان زیر کولر مینشینند به طور کامل به کارگرانی پرداخت شود که مجاهدانه زحمت میکشند بنابراین همچنان بر این موضوع تاکید داریم و امیدوارم با تاکیدی هم که به دولت محترم داشتیم بتوانیم به یک فهم جدید و تعامل سازنده برای ادامه کار در این زمینه برسیم.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی پیرامون طرح تعطیلی پنجشنبهها، گفت: به دنبال بررسیهایی که در این رابطه در مجلس یازدهم در کمیسیون اجتماعی صورت گرفت، مقرر شد دو روز به اصطلاح تعطیل اعلام شود به این صورت که فعالیت دستگاهها در ارائه خدمات به ۵ روز محدود شود. همچنین ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت کاهش پیدا کرد و این طرح هماکنون در دستورکار صحن علنی قرار دارد.
انتهای پیام/
source