محمدکاظم انبارلویی، عضو حزب موتلفه اسلامی، در یادداشتی که در جماران منتشر شد، به موضوعاتی پیرامون مذاکرات، مقاومت و تجربیات گذشته ایران در تعامل با آمریکا پرداخت. او در این یادداشت به چند نکته کلیدی اشاره کرد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

**۱) اهمیت گفت‌وگو و مذاکره**
انبارلویی معتقد است که انسان‌ها برای حل اختلافات خود ناگزیر از مذاکره و تفاهم هستند. او به جنگ‌ها و نزاع‌های اخیر در غرب آسیا اشاره کرد و گفت که پس از شروع طوفان الاقصی، جهان شاهد یک جنگ تمام‌عیار بود که موضوع اصلی آن اشغال و مقاومت بود. رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا مقاومت فلسطین را زیر آوار خاک و آتش دفن کند، اما ملت فلسطین و جبهه مقاومت پیروز شدند و دشمن نهایتاً به آتش‌بس تن داد. او تأکید کرد که مذاکره و آتش‌بس به خودی خود نه خوب است و نه بد، بلکه بستگی به این دارد که دو طرف بدانند چه می‌خواهند و چگونه به اهداف خود برسند.

**۲) ادامه راهبرد مقاومت**
حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان همچنان به عنوان نمایندگان مقاومت در غرب آسیا عمل می‌کنند. انبارلویی اشاره کرد که جبهه مقاومت سرزنده‌تر از همیشه به حیات خود ادامه می‌دهد، در حالی که رهبران صهیونیست در سرزمین‌های اشغالی در حال عزاداری هستند. او به شکست فاحش رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت که این شکست باعث ایجاد موجی از شادی در لبنان، غزه و کرانه باختری شد. مقاومت مردم غزه و لبنان جهانیان را به شگفتی و تحسین واداشت و نشان داد که هزینه مقاومت بسیار کمتر از تسلیم و سازش است.

**۳) تجربیات مذاکرات گذشته**
انبارلویی به تجربیات ایران در مذاکرات با آمریکا اشاره کرد و پرسید چرا این مذاکرات به نفع ملت ایران نبوده است. او به مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها در زمان امام خمینی و همچنین مذاکرات اخیر برجام اشاره کرد و گفت که آمریکایی‌ها هرگز به تعهدات خود عمل نکردند. او تأکید کرد که اگر مذاکره‌کننده هوشمندانه عمل کند، می‌تواند امتیازات زیادی بگیرد، اما اگر مذاکره‌کننده ضعیف باشد، ممکن است امتیازات را به راحتی از دست بدهد.

**۴) شرایط مذاکره با آمریکا**
انبارلویی معتقد است که آمریکایی‌ها هیچ تمایلی به مذاکره ندارند، زیرا خود را در موضع قدرت می‌بینند. آنها فکر می‌کنند که تحریم‌ها اثر کرده و ایرانی‌ها برای مذاکره التماس می‌کنند. او تأکید کرد که در چنین شرایطی، هیچ عقل سلیمی حکم به مذاکره نمی‌دهد. مذاکره باید دو طرفه باشد، اما در آمریکا هر لایه حکومتی ادعایی علیه ایران دارد و توافق با یک لایه به معنای توافق با همه نیست.

**۵) شروط مذاکره**
انبارلویی پیشنهاد کرد که مذاکره تنها در صورتی ممکن است که شروط خاصی رعایت شود. این شروط شامل برداشته شدن تحریم‌ها و تهدید‌ها، پایان ماجراجویی‌های آمریکا و کشورهای اروپایی در خاورمیانه، تعیین تکلیف رژیم صهیونیستی در یک رفراندوم تحت نظارت سازمان ملل و برداشتن پایگاه‌های نظامی در اطراف ایران و غرب آسیا است.

**۶) اقدامات ایران**
او در پایان تأکید کرد که ایران قبل از هر اقدامی از سوی دیگران، کار خود را انجام داده است. ایران اسلامی بمب اتم نساخته، نمی‌سازد و نخواهد ساخت. همه بهانه‌های غرب برای فشارها دروغ بزرگی بیش نیست.

source

توسط postbin.ir