چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، همانند سی‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای ارکستر ملی به رهبری همایون رحیمیان در ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت به طور رسمی آغاز خواهد شد؛ هرچند که این تنها شباهت جشنواره چهلم به جشنواره سی و نهم نیست.

به گزارش ایسنا، به طور کلی جدول چهلمین جشنواره موسیقی بین‌المللی فجر گستره‌ای از اجراهای موسیقی را در ژانرهای مختلف در بر گرفته است و توجه ویژه‌ای به بخش بانوان و موسیقی نواحی داشته است.

سال گذشته سهم بانوان از جشنواره موسیقی فجر صرفا ۵ اجرا در تالار وحدت و آن هم در ساعت ۲ بعد از ظهر بود. این در حالی است که امسال این تعداد به ۱۳ گروه افزایش پیدا کرده است قرار است بانوان در دو سانس ۱۶ و ۱۹ در فرهنگسرای نیاوران و یک سانس در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه روند.

تغییر ساعت اجراهای بانوان اتفاق مهمی در این زمینه محسوب می‌شود؛ چرا که اختصاص ساعت مرده برای اجرای بانوان همیشه محل انتقاد بوده است؛ همچنین گروه‌های بانوان نهال، نوشه، پارلای تبریز امسال مانند سال گذشته در جشنواره حضور دارند.

اما در بخش موسیقی نواحی، سال گذشته شاهد ۸ اجرای موسیقی نواحی بودیم که امسال به ۲۲ اجرا افزایش یافته است. محمدرضا امیرقاسمی، سیدمحمد حسینی، سروش بخشش، مهران غضنفری و فرشاد سیفی در جشنواره سی و نهم هم در بخش نواحی حضور داشته و امسال حضورشان تکرار می‌شود.

به طور کلی در عمده بخش‌ها، تعداد اجراهای صحنه‌ای در جشنواره چهلم افزایش یافته و از ۸۱ اجرا در سال گذشته به ۱۰۸ اجرا با تقسیم سانس‌ها افزایش داشته است.

در بخش بین‌الملل نیز جشنواره سی و نهم میزبان ۷ اجرای خارجی بود و امسال تغییر و تفاوت چشمگیری در جدول نخواهیم داشت. هرچند که اجراهای خارجی در جشنواره چهلم تکراری نیستند.

در بخش موسیقی دستگاهی، جشنواره سی و نهم میزبان ۸ گروه موسیقی دستگاهی بود و جشنواره چهلم میزبان ۱۸ گروه موسیقی دستگاهی است که در این بخش امیرحسین محمدخانی، محمدرضا امیرقاسمی و سیدمحمد حسینی همانند سال گذشته تکرار شده‌اند.

در بخش موسیقی پاپ، امسال ۲۰ خواننده پاپ و سال گذشته  ۱۸ خواننده پاپ در جشنواره فجر روی صحنه رفتند.

همچنین در میان اجراهای پرمخاطب سالار عقیلی، علی زندوکیلی (تالار وحدت) و علی یاسینی، سهراب پاکزاد، مسعود صادقلو، راغب، علیرضا طلیسچی، حامیم، معین زندی، ماکان و ناصر زینلی اجرایشان در جشنواره چهلم تکرار خواهد شد.

موضوع مهم اما حذف گروه‌های سرود از جدول جشنواره است که سال گذشته ۱۲ گروه سرود در کوشک هنر اجرا داشتند اما امسال این بخش از جشنواره حذف شده است.

همچنین سال گذشته به طور کلی ۷ سالن از جشنواره فجر میزبانی کردند اما امسال ۱۰ سالن به این رویداد پیوسته‌اند و سالن‌های وزارت کشور، رزمال و برج آزادی امسال در کنار جشنواره چهلم هستند. همچنین امسال جشنواره موسیقی فجر یک روز بیشتر از سال قبل خواهد بود.

تالار وحدت سال گذشته میزبان ۱۵ اجرا در سه سانس ۱۴، ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ بود و امسال میزبان ۱۲ اجرا در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ است. ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر صدا و سیما امسال هم در این سالن روی صحنه خواهند رفت.

سال گذشته تالار وحدت اجراهای بانوان، بین‌الملل، ارکسترال و پاپ را میزبانی کرد و امسال هم بجز بخش بانوان به همین صورت است.

تالار رودکی سال گذشته ۱۱ اجرا را میزبانی کرد و امسال در جشنواره چهلم ۱۲ اجرا را میزبانی می‌کند. این سالن سال گذشته، بخش‌های بین‌الملل و دستگاهی را میزبانی کرد و امسال هم به همین صورت خواهد بود.

همچنین در حوزه هنری امسال تالار اندیشه جایگزین سالن سوره شده است. سالن سوره سال گذشته میزبان هنرستان‌های موسیقی و اجراهای دستگاهی بود اما امسال تالار اندیشه به طور کامل در اختیار اجراهای دستگاهی و یک گروه کودک و نوجوان است. حوزه هنری سال گذشته ۹ اجرا را میزبانی کرد و امسال ۱۲ اجرا را میزبانی خواهد کرد.

فرهنگسرای نیاوران امسال به طور کامل در اختیار گروه‌های بانوان است و این در حالی است که سال گذشته میزبان جشنواره فجر نبود.

فرهنگسرای ارسباران سال گذشته به طور کامل در اختیار گروه‌های نواحی و کودک و نوجوان بود و ۱۲ اجرا را میزبانی کرد اما امسال در اختیار گروه‌های کودک و نوجوان، دستگاهی و بانوان خواهد بود.

برج آزادی سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر حضور نداشت اما امسال در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در اختیار ۱۵ گروه موسیقی نواحی است.

فرهنگسرای بهمن سال گذشته در دو سانس میزبان ۱۲ اجرای پاپ بود اما امسال فقط در یک سانس در ساعت ۲۰ میزبان ۷ گروه ارکسترال موسیقی نواحی خواهد بود.

همچنین سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی که سال گذشته در دو سانس ۱۲ اجرای پاپ را میزبانی کرد، امسال هم در همان زمان‌بندی ۱۲ اجرا را میزبانی ‌می‌کند. همچنین سالن رزمال که امسال برای اولین بار به جشنواره پیوسته است، در دو سانس ۱۲ اجرا را میزبانی می‌کند.

اما در نهایت سالن وزارت کشور با چهار اجرا در دو روز پایانی جشنواره طی دو سانس کمترین تعداد اجراها را در مقایسه با دیگر سال‌ها میزبانی می‌کند.

انتهای پیام

source

توسط postbin.ir