شیعه نیوز | بحران حق آبه میان ایران و افغانستان یکی از پیچیده ترین مسائل ژئوپلیتیکی و زیست محیطی منطقه ای است که در ابعاد مختلف می تواند تأثیرات گسترده ای بر امنیت آبی، اجتماعی و اقتصادی هر دو کشور و حتی کشورهای همسایه بگذارد. به گزارش شیعه نیوز ، اگرچه تنش آبی بین ایران و افغانستان سابقه طولانی دارد؛ اما از زمان روی کار آمدن طالبان در سال 2021 ابعاد گسترده تری پیدا کرده است. برای مثال …
برای حل مشکل بودند، از توافق بهتر صحبت کردند. این بار اگر می خواهند موفق شوند، باید بدانند که برنامه هسته ای ایران در سال 2025 بسیار فراتر از زمانی است که یک دهه پیش برجام منعقد شد. ایران به وضوح وضعیت آستانه هسته ای خود را چیزی می بیند که باعث افزایش وزن ژئوپلیتیکی آن می شود و کاربرد خاص خود را دارد. آنچه ایالات متحده آمریکا به آن نیاز دارد، اطمینان از این موضوع است که ایران سلاح اتمی نمی …
کرده است. ترامپ در کمتر از 24 ساعت، سه موضع متفاوت درباره ایران اتخاذ کرد: 1. امضای یادداشت فشار حداکثری با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای و کاهش صادرات نفت کشورمان به صفر 2. ابراز تمایل برای مذاکره با رئیس جمهور ایران و اشاره به امکان توافق هسته ای قابل راستی آزمایی 3. هماهنگی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای مقابله با ادعای …
وضوع را اعلام کرد، اما نتیجه آن خروج آمریکا از توافق نامه برجام شد و این ماهیت دشمن ماست. دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ملت ما معطل کسی نمی ماند و قله های پیشرفت را طی می کند، گفت: ملت ما بدعهدی دشمن را شناخت و به همین دلیل به موفقیت رسیده است. جلیلی با اشاره به منابع و فرصت های خوب اقتصادی ایران در عرصه های مختلف اظهار کرد: جوانان ما با قدرت در حوزه هسته ای …
حداکثری بدون راه بازگشت. سیاست او نه تنها به دنبال محدود کردن برنامه هسته ای ایران، بلکه درصدد تضعیف توان دفاعی کشور است. این در حالی است که تجربه تاریخی، به ویژه در مورد عراق، نشان داده که خلع سلاح نه تنها منجر به کاهش تهدیدها نشده، بلکه زمینه ساز حمله نظامی شده است. با توجه به این واقعیت، سوال اساسی این است که آیا مذاکره با فردی که آشکارا به دنبال حذف توان بازدارندگی ایران است، منطقی …
به یک یا دو هفته کاهش یافته باشد. نیسان رفعتی، تحلیلگر ارشد ایران در گروه بین المللی بحران تأکید دارد که مدت زمان گریز هسته ای ایران از ماه ها و سال ها به روز ها کاهش یافته است. با این حال، وی خاطرنشان می کند که هنوز فاصله قابل توجهی میان داشتن مواد شکافت پذیر کافی و ساخت یک سلاح هسته ای کامل وجود دارد. برآورد های رایج نشان می دهند که ایران، حتی در صورت تصمیم گیری برای تولید سلاح هسته ای …
مذاکره پایان مذاکره است، یعنی سقف مذاکره مجموعه ای از توافق هاست. شریعتمداری ادامه داد: آمریکا، نه این دفعه، بلکه هر بار سقف را از قبل تعیین کرده، نمی گوید که بیاییم مذاکره کنیم تا به فلان نقطه برسیم، می گوید شما بیایید به این نقاط تن بدهید، همین الآن به یادداشت ترامپ نگاه کنید، اصلاً حدود هفت، هشت، ده مورد محور گفته، نمی گوید که مثلا در مورد مثلاً سلاح های بالستیک بحث کنیم، می گوید در مورد …
…> آذر ماه سال 96 بود که فدریکا موگرینی در اظهاراتی گفت: امروز رازی را درباره درخواست ایران در برجام افشا می کنم. در بخش مقدمه (PREAMBLE) برجام، نیم جمله ای با این مضمون وجود دارد که خواستار قرار دادن برجام به عنوان زیربنایی برای گفت وگو درباره مسائل دیگر است. به گفته مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این جمله به درخواست ایران در بخش مقدمه برجام گنجانده شده است و هدف از آن را استفاده دولت …
آن مرحله، محدود کردن تلاش های ایران برای غنی سازی اتمی به این معنا بود که ایران برای تولید مواد شکافت پذیر کافی برای سوخت سلاح هسته ای به 12 ماه زمان نیاز داشت. یک سال پس از خروج ایالات متحده از توافق و اعمال مجدد تحریم ها – با محروم کردن ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده در توافق، تهران شروع به تقویت برنامه هسته ای خود کرد. این امر نه تنها ایران را به غنی سازی اورانیوم تا …
ایران را قلع و قمع کند، بسیار اغراق آمیز است. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافق مهمی که بین ایران و گروه 1+5 (آمریکا، چین، روسیه، انگلستان، فرانسه و آلمان) در سال 2015 پس از سال ها مذاکره امضا شد، محدودیت های سختی را برای برنامه هسته ای ایران در ازای لغو تحریم های سازمان ملل ایجاد کرد. ترامپ با تشویق اسرائیل و نخست وزیرش بنیامین نتانیاهو، بدون ارائه جایگزینی به طور یکجانبه از این …
و اصرار دارد که به دنبال معامله و توافق عالی است و می گوید تنها به دنبال آن است که ایران سلاح هسته ای نداشته باشد، همین و بس! البته که ساده انگاری محض است اگر گمان ببریم که او تنها به دنبال منع ایران از دستیابی به سلاح هسته ای است و هیچ هدف دیگری ندارد؛ اما او با تجربه اندوزی از دوره قبلی می داند که مذاکره مستقیم با ایران، با توجه به پرونده دور و دراز مخاصمه چند ده ساله، به سادگی ممکن و میسر نیست …
مورد تأیید قرار گرفت. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، در 18 اردیبهشت 1397 (8 می 2018) به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم هایی که طبق توافق لغو شده بودند را مجدداً اعمال کرد. در واکنش به این اقدام، ایران در سال 2018 مکانیسم حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام فعال کرد. کشورهای اروپایی متعهد شدند تا خسارات ناشی از خروج آمریکا را جبران کنند و 11 تعهد مشخص در این …
آشکارا اعلام شده که آمریکا با برنامه موشکی ایران که در قالب تسلیحات متعارف دفاعی است، سر ستیز دارد و هدفش، برچیدن توان موشکی کشورمان است. ترامپ پس از امضای یادداشت ضدایرانی خود، اعلام کرد که هدف دولت متبوعش انعقاد یک توافق هسته ای راستی آزمایی شده با ایران است؛ این ادعای ترامپ در حالی است که ایران در جریان برجام، به طور کامل به تعهداتش عمل کرد و آژانس انرژی اتمی نیز طی 15 گزارش …
لیبی با توسعه برنامه های هسته ای، شیمیایی و موشکی، تلاش کرد لیبی را به یک قدرت مستقل تبدیل کند. حمایت آمریکا از گروه های مسلح و مداخلات سیاسی در این کشور باعث شد که او را به دشمن شماره یک غرب تبدیل شود. در دهه 1990، پس از تحریم های گسترده و انزوای بین المللی، لیبی تحت فشار شدید قرار گرفت و به تدریج به سمت مذاکره با غرب حرکت کرد. قذافی در سال 2003 تصمیم به تغییر سیاست های لیبی گرفت و به …
سلاح هسته ای شده است، خیال ایشان راحت باشد، چون ما درباره حرمت بمب هسته ای فتوا داریم. این نوع مواجهه با مسئله که با ادبیات ترامپ خیالش راحت باشد پیش برده می شود، در نگاه نخست، تأکیدی دوباره بر مواضع همیشگی ایران درباره برنامه هسته ای به شمار می آید، اما در عین حال، پیامدهای خاصی نیز به همراه دارد. از یک سو، به نظر می رسد که این رویکرد، عملاً در جهت اعتباربخشی به مواضع اعلامی …
متحدانش را از طریق تهدید به دستیابی، توسعه یا استفاده از سلاح های هسته ای تحت فشار قرار دهد. ایران امروز در نقض تعهدات خود در پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای قرار دارد و سایت ها و مواد هسته ای اعلام نشده را پنهان کرده است. رفتار ایران تهدیدی برای منافع ملی ایالات متحده است. بنابراین در منافع ملی است که حداکثر فشار را بر رژیم ایران وارد کنیم تا تهدید هسته ای آن را پایان دهیم، برنامه موشکی بالستیک …
ایران چشم پوشی نخواهد کرد و چنین نیز شد. حتی با بازگشت دموکرات ها به کاخ سفید، نه تنها از بازگشت آمریکا به برجام خبری نشد بلکه دانشمند هسته ای و معاون وزیر دفاع ایران آقای فخری زاده ترور شد و به شهادت رسید. 3. سیاست آگاه بر تحولات جهانی: جهان امروز با سال 1392 خورشیدی بسیار متفاوت است. در تحولات جهان، زمان به نفع جمهوری اسلامی در حرکت است و راه برای فشار حداکثری آمریکا علیه ایران هموار …
تغییر دکترین دفاعی ایران و نیز تغییر فتوای رهبر جمهوری اسلامی در مورد حرام بودن بمب هسته ای و نیز هزینه هنگفت بیش از دو تریلیون دلار (دو هزار ملیارد دلار) که ایران برای حفظ غنی سازی و ماندن در تحریم های اقتصادی که در طول بیست و دو سال گذشته متحمل شده است نیز شک و تردیدها در مورد امکان تغییر برنامه هسته ای ایران به سمت برنامه ای نظامی افزایش داده است. به هر حال وقتی حکومت حاضر به پرداخت …
طالبان در سال 2011، ج) همکاری متحدین ایران در عراق در جهت سقوط صدام در سال 2003، و د) توافق هسته ای 2015 تحت عنوان برجام، نشان می دهند که تهران آمادگی داشته است در صورت تغییر مسیر واشنگتن، با آن همکاری کند. گراهام آلیسون، استاد دانشگاه هاروارد، استراتژیست و دانشمند کهنه کار آمریکایی، معتقد است که امکان همگرایی بین آمریکا و ایران بیشتر از واگرایی است. برای دستیابی به توافق، نیاز به مجموعه ای از …
که در شهر سوئیس تشکیل می شود. قرار است در این کنفرانس درباره تعدادی از توافق نامه های مهم چندجانبه محدودیت تسلیحات و خلع سلاح، از جمله در مورد عدم اشاعه سلاح های هسته ای، مذاکره شود. گاتیلوف افزود: البته ما سخنان و اولین گام های نمایندگان دولت جدید ایالات متحده را از نزدیک زیر نظر داریم. ما انتظار داریم که آمریکایی ها از حرف به عمل حرکت کنند. با این حال گاتیلوف گفت که مذاکرات با …
شرایطی مجددا به کاخ سفید بازگشته که در مهم ترین اتفاق سال پیش رو یکی از بند های اصلی توافق که به بند غروب معروف است، در اکتبر 2025 منقضی می شود و چنانچه رایزنی های تهران و تروییکای اروپایی در مدت زمان باقی مانده منتج به نتایجی نشود، احتمالا اتحادیه اروپا تحت فشار های ایالات متحده، تحریم های سازمان ملل رابا فعال سازی مکانیزم بازگشت فوری یا اسنپ بک (snapback) مجددا به حالت اجرایی در می آورد. …
سیاست کلی منطقه ای او ایفا می کنند. او باید از گذشته درس بگیرد، به مشاوران تندرو خود گوش ندهد و واقعیت های فعلی را در نظر بگیرد. با توجه به اینکه برنامه هسته ای ایران در سال های اخیر هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی به طور قابل توجهی گسترش یافته است، احیای توافق هسته ای قدیمی دور از دسترس به نظر می رسد و توافق جدید احتمالا جامع تر خواهد بود. با این حال، حتی یک توافق جزئی بهتر از بازگشت به راهبردی است که نه تنها شکست خورده است، بلکه در نتیجه آن مسئله هسته ای ایران امروز وسیع تر شده است. …
برجام تجربه کردیم که اعتبار یک معاهده بین المللی برای آمریکا ارزشی ندارد و وقتی بخواهد، به سادگی از آن معاهده خارج می شود. با توجه به آن تجربه و رفتارهای آمریکا، آیا اصلاً امکان رسیدن به توافقی قابل اطمینان با آمریکا وجود دارد؟ نفس مذاکره کردن به معنای رسیدن به توافق نیست. ممکن است مذاکره شود اما توافقی حاصل نشود. سوال این است که در صورت عدم دستیابی به نتیجه چرا باید مذاکره انجام شود …
در سال 2022 توسط کشورهای غربی توافق هسته ای، یعنی ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و فرانسه مسدود شد. علاوه بر این، این اتفاق در زمانی اتفاق افتاد که پیش نویس قطعنامه تقریباً به طور کامل آماده بود. فقط چند مفاد باقی مانده بود که مورد توافق قرار گیرد. او افزود: از آن زمان روسیه، چین و ایران بارها آمادگی خود را برای بازگشت به میز مذاکره و نهایی کردن توافق اعلام کرده اند. این امر هیچ واکنشی …
[شهروند] بعد از هشدار رهبر انقلاب درباره بدعهدی دولت آمریکا و تجربه کشورمان در زمینه مذاکرات هسته ای و برهم زدن توافق برجام توسط ترامپ، بسیاری از تحلیلگران به نگاه واقع بینانه رهبری اذعان کردند. در همین رابطه ایسنا در گزارشی به سوابق بدعهدی های ترامپ و برهم زدن توافق های بین المللی علاوه بر توافق هسته ای با ایران پرداخته، که بخش هایی از آن در ادامه ذکر می شود: بدعهدی ترامپ علیه کره شمالی …
بیان کردند و این یعنی آمریکایی ها نمی خواهند با ما به توافق برسند و اعتقادی به مذاکره ندارند. کارشناس ارشد مسائل بین الملل اظهار کرد: این سند، سند رسوایی دولت آمریکاست و شکست آنها را می رساند. آمریکا به دنبال تحمیل اقداماتش به ایران است. مسئله تحریم تبدیل به تگ تحریم تبدیل شده است. یکی از دلایل این سندی که ترامپ امضا کرده مکانیزم ماشه است که مکانیزم معلولی در سند برجام است. …
نخواهد داشت. -یادداشت امروز تعهد سال 2020 رئیس جمهور آمریکا را برای مقابله با نفوذ خطرناک ایران در سراسر جهان محقق می کند: -کشور ها مدت های مدید، به طور دقیق از سال 1979، رفتار مخرب و بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه و ورای آن را تاب آورده اند. ایران همواره حامی اصلی تروریسم بوده و پیگیری دستیابی به سلاح هسته ای از سوی آنها، جهان متمدن را تهدید می کند. ما اجازه چنین اتفاقی را …
. رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه 90 و حدود 2 سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هسته ای شد، دلیلی بر بی فایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهده ای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیازهای زیادی به طرف مقابل داد اما آمریکایی ها به …
نیست و باید توافق جامعی منعقد شود که تمامی مسائل مناقشه، از جمله ایجاد محدودیت های دائمی برای برنامه هسته ای و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، (ادعایی) را در بر گیرد؛ همچنین آمریکا خواستار محدود کردن فعالیت های منطقه ای ایران است. در نهایت، این گروه از تحلیل گران بر این باورند که آمریکا با ترکیبی از ابزارهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی در تلاش است تا ایران را تحت فشار قرار داده و …
ترامپ درباره تمایل به یک “توافق بهتر” نسبت به برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام ) صحبت می کرد. تیم باراک اوباما این توافق هسته ای را در سال 2015 نهایی کرده بود و ایران نیز تا زمانی که ایالات متحده از آن خارج شد، به آن پایبند مانده بود. با این حال، به نظر بسیاری از ناظران، هدف واقعی سیاست ترامپ در آن زمان، تضعیف حکومت روحانیون در ایران با امید به دستیابی به یک راه حل مطلوب از طریق “تغییر …
source