سوریه و کل منطقه است. جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به مبارزه با تروریسم بوده و آمادگی دارد با شرکای بین المللی مشروع برای مقابله با این چالش حیاتی همکاری کند. 3) حقوق تمامی جوامع سوریه باید مطابق با قوانین بین المللی به طور کامل رعایت شود، و هرگونه فشار سیاسی یا آزار و اذیت با هدف جابه جایی اجباری اقلیت ها، به ویژه علویان و شیعیان، باید فوراً متوقف گردد. به طور مشابه، حفاظت از اماکن مذهبی …
رسانده است. در عین حال پیشینه تاریخی گواه آن است که ملت ایران هیچگاه مذاکره زیر بار فشار را نمی پذیرد و شرط گذاریهای یکجانبه ارعاب و تهدید در قبال جمهوری اسلامی پاسخگو نبوده و نخواهد بود. همزمانی صدور فرمان تشدید فشار علیه ملت ایران و ابراز تمایل برای گفتگو و توافق تنها نشانگر استمرار رویکرد ریاکارانه ای است که از دیرباز در دستور کار دولت های آمریکا در قبال ایران بوده است. اصرار واشنگتن بر این رویکرد …
صهیونیستی در غزه چشم بسته بلکه همه جانبه از این اقدامات حمایت نموده و اکنون نیز ویرانی حاصل از حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را مستمسکی برای کوچاندن اجباری فلسطینی ها از این باریکه و غصب اراضی آنان قرار داده است. ادعای حمایت از مردم ایران و حقوق بشر در حالی است که واشنگتن سال هاست با اعمال شدیدترین تحریم ها، مستقیما اقتصاد و رفاه ملت ایران را هدف قرار داده و از فشار اقتصادی بر اقشار ملت …
. در حقیقت تجربه توافق برجام را می توان آیینه تمام نمای رفتار دوگانه آمریکا در قبال ایران توصیف کرد. موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال رویکرد دوگانه امروز آمریکا برآمده از این تجربه تاریخی است. سابقه عملکرد تاریخی آمریکا در قبال ایران تاریخچه رفتاری دولت آمریکا در قبال دولت و ملت بزرگ ایران مشحون از بی اعتمادی ناشی از تداوم رویکرد استکباری تهدید و ارعاب مداخلات مکرر در امور داخلی دست …
بدعهدی از آن خارج شد و اروپا با بی عملی به تعهداتش در برجام عمل نکرد. رفتار خصمانه غربی ها در این حد هم متوقف نشد و در شرایطی که ازهیچ اقدامی برای جلوگیری از رسیدن ایران به حقوق قانونی اش فروگذار نکردند اکنون هم در سال آخر برجام تهدیداتی چون استفاده از مکانیزم ماشه و مواردی از این دست را مطرح می کنند. سومین پرسش اساسی این است که آیا با فرض حصول توافق و متعهد ماندن طرفین توافق به تعهداتشان …
سیگنال های ظاهرا ایجابی وی در خصوص مذاکره با کشورمان نیز ناظر بر همین استراتژی بوده است. تدوین و ارائه سند راهبردی آمریکا در سال 2025 میلادی، مؤید همین موضوع است:جایی که ترامپ صرفا بر روی مسئله هسته ای کشورمان تمرکز نکرده و آدرس نوعی “توافق جامع با ایران”را به نظام بین الملل مخابره نموده است. این توافق جامع، چهار مؤلفه کلان دارد:پرونده هسته ای ، پرونده موشکی، پرونده منطقه ای و پرونده حقوق …
اندیشکده قطری شورای امور جهانی خاورمیانه در گزارشی با عنوان فشار حداکثری بر ایران، نتایج حداقلی می نویسد: یکی از مسائل کلیدی سیاست خارجی که دونالد ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود با آن مواجه است، چالش ها با ایران است. در همین راستا، ترامپ سیاست فشار حداکثری را که در دوره قبلی او ویژگی اصلی رویکردش نسبت به ایران بود، احیا کرده است. هم زمان، سیاستمداران تندرو در واشنگتن دولت را ترغیب می کنند تا …
از سه شنبه هفته پیش که دونالد ترامپ دستور احیای کمپین فشار حداکثری علیه ایران را امضا کرد و نیز بعد از اقدامات دولت او در پنجشنبه گذشته برای آغاز گام های عملی در این مسیر که با تحریم بخشی از فروش نفت ایران به چین همراه شد، اکنون این گزاره در حال تقویت است که اساسا دونالد ترامپ به دنبال تعامل با ایران است یا خیر و اگر او در تلاش برای حصول توافق با تهران خواهد بود، چه توافقی را مد نظر دارد؟ …
ایران بوده و همزمان دستور فشار حداکثری علیه ایران را داده، رویکرد متفاوتی از آمریکا شاهد باشیم؟ این گونه به نظر نمی رسد، چون همزمان با همین اظهارات ترامپ، سخت ترین تحریم ها علیه ایران در قالب یادداشت رئیس جمهور ابلاغ و به سرعت اجرا شده است. در چند سال گذشته نیز پس از نقض برجام، آمریکا با وساطت و از طریق عمان، توافقاتی با جمهوری اسلامی ایران انجام داد که به عمده آنها پایبند نماند.یکی ازآن موارد …
اکنون تصمیم گیری در مورد بازگشت به دیپلماسی در دست آمریکاست. دونالد ترامپ در ابتدای امر، پیامی مبنی بر آمادگی برای توافق با ایران ارسال کرد و تنها شرط خود را تضمین عدم ساخت سلاح هسته ای اعلام نمود. اما خیلی زود، با صدور یک یادداشت امنیتی، نه تنها مسئله هسته ای را گسترش داد، بلکه موضوعاتی مانند برنامه موشکی، نقش منطقه ای ایران و تحریم های جدید نفتی و بانکی را نیز مطرح کرد. این تغییر موضع …
تلاش های چندجانبه برای احیای برجام هستند. زاخارووا اظهار داشت: به هر حال، تهران بار ها آمادگی خود را برای بازگشت به اصول و ابعاد توافق هسته ای ، مشروط به اقدامات متناسب از سوی واشنگتن، لندن و بروکسل اعلام کرده است، اما آنها با این امر موافقت نکردند. سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه مفاد اصلی قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در اکتبر سال 2025 میلادی (برابر …
با نزدیک شدن به سال دهم اجرای برجام و احتمال منقضی شدن تحریم های شورای امنیت علیه ایران، ایالات متحده تلاش های خود را برای حفظ این تحریم ها و اعمال فشار بر تهران افزایش داده است. در همین راستا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، یادداشت اجرایی جدیدی امضا کرده که وظایف جدیدی را برای نماینده دائم این کشور در سازمان ملل مشخص می کند. این سند نشان دهنده عزم واشنگتن برای تشویق و وادار کردن متحدان …
وجود اعتبارات، اجرا خواهد شد. در این یادداشت به موضوعاتی مانند هسته ای، حقوق بشر،حزب الله،حماس، حوثی ها، طوفان الاقصی، موشک های بالستیک، حضور ایران در منطقه و توسعه تهاجمی موشک ها و سایر قابلیت های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران اشاره شده است. هم زمان با ادعای ترامپ برای مذاکره با مقامات ایران، او این یادداشت اجرایی را امضا کرده است و رفتار دوگانه ای را در پیش گرفته است. ترامپ روز …
نخستین کشوری باشد که مفاد توافق هسته ای و مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کند و باعث ایجاد بحران درازمدت در اجرای آن شود. وی گفت: تخلفات واشنگتن به یک تغییر اساسی منجر شد که بر شیوه استفاده از سازوکار اسنپ بک تأثیر گذاشته است و استفاده از این سازوکار بدون حل و فصل وضعیت مربوط به اقدامات غیرقانونی آمریکا پذیرفته نیست. سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد: الگوی …
بازگرداند و از سوی دیگر، از مسیر تصویب قطعنامه های جدید، فشار بیشتری بر ایران وارد کند. این اقدامات در شرایطی صورت می گیرد که ایران نه تنها به تعهدات خود در چهارچوب معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) پایبند بوده، بلکه همکاری هایی فراتر از این معاهده را نیز در چهارچوب برجام پذیرفته بود. با این حال، غربی ها در نشست های اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران را به عدم همکاری و پنهان …
دوم رئیس جمهوری از بین می برد. گابریل نورونها از مقامات وزارت خارجه دولت سابق ترامپ و از تدوین کنندگان تحریم ها علیه ایران نیز ضمن تقدیر از یادداشت اجرایی ترامپ، آن را فوق العاده خوانده است که علیه برنامه هسته ای ایران و اقدامات منطقه ای تهران موضع مناسبی گرفته و درصدد مقابله با آن برآمده است. آندریا استریکر عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی ها نیز دستور ترامپ به نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مبنی …
نتانیاهو در کاخ سفید کنارش نشسته بود گفت ایران امروز بسیار قوی ست و ضعیف نشده، برای یادآوری جا دارد اشاره کنم طبق همان پارامتری که عرض کردم ایران دست پری برای مذاکره دارد. تنگه هرمز،محور مقاومت، غنی سازی در بحث هسته ای و امنیت رژیم غاصب صهیونیستی که در وعده صادق1 و 2 بصورت واقعی توان پاسخگویی و نظامی ایران در سطح محدود را دیدند لذا امنیت خاورمیانه و منطقه بزرگترین برگ برنده ای ست که میتوان …
برای تضعیف قدرت دفاعی ایران، صریحاً اعتراف می کند که سیاست فشار حداکثری ترامپ چیزی جز نابود کردن مردم ایران نیست. این اعتراف، بازتابی از تحول فکری در میان بخشی از اصلاح طلبان است که پس از دو دهه امید به بهبود روابط با آمریکا، حالا به این نتیجه رسیده اند که سیاست واشنگتن در قبال ایران نه بر مبنای تعامل، بلکه مبتنی بر سلطه گری، تحریم و ایجاد بحران است. اصلاح طلبان و تجربه شکست …
نتانیاهو متفاوت دانست و افزود: ترامپ فعلاً به راهبرد فشار اقتصادی و دیپلماتیک متوسل شده و قصد دارد تهران را به پذیرش توافقی سخت گیرانه تر وادار کند. سیاست جمهوری اسلامی در قبال تمامی کشورهای جهان، همواره گفت وگو براساس احترام متقابل بوده است. فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران امروز در واکنش به اظهارات ترامپ برای مذاکره با ایران گفت: مذاکره به عنوان راهبردی است که …
استفاده کرده ایم و جهان شاهد است که در سال های گذشته، برجام با تلاش ایران و همراهی بقیه کشورها منعقد شد و در پایان کسی که از برجام خارج شد آنها بودند. مهاجرانی اضافه کرد: مایلم روی این نکته تاکید کنم و به کمک شما به گوش مردم و جهانیان برسانیم که ایرانیان اهل مذاکره و دوستی هستند اما ایران زیر بار زور و حرف دوگانه نمی رود. چیزی که رئیس جمهور آن را امضا می کند پشتوانه اجرایی دارد و نمی توان با لبخند بخشنامه فشار حداکثری را ابلاغ کرد و بگویند می خواهند با ما مذاکره کنند ما همیشه اقدامات عملی طرف مقابل را به عنوان شاخص رفتاری باید مدنظر قرار دهیم. …
ایرانیان در طول دهه های گذشته با آن مواجه بوده اند. از کودتای 28 مرداد علیه دولت ملی مصدق تا حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، و از خروج یکجانبه از توافق هسته ای گرفته تا تحریم های بی سابقه ای که به بهانه های مختلف علیه ایران اعمال شده اند، همگی نشان دهنده عدم پایبندی آمریکا به توافقات بین المللی و اصول دیپلماتیک هستند. در این شرایط، سوال اصلی این است که آیا می توان بر روی دولت ترامپ که در عدم پایبندی به …
به گزارش خبر24 ، خروج ترامپ از توافق های بین المللی در دوران اول ریاست جمهوری اش سبب بی اعتمادی بین المللی به آمریکا شد؛ اما باید توجه داشت بیشترین سابقه بدعهدی ها که منجر به بی اعتمادی و بی اعتباری بیشتر دولت آمریکا گردید در دوران ریاست جمهوری ترامپ رقم خورده است به طوری که بسیاری صاحب نظران بدعهدی و زیر میز زدن را روالی عادی در دولت ترامپ می دانند. توافق بین المللی اقلیمی پاریس، شورای حقوق بشر-که تازگی آمریکا از …
شیوه را -بدون هیچ دلیل توجیه کننده ای – با کانادا و مکزیک پیش گرفت. سپس فشار مشابهی به دولت کلمبیا وارد کرد. امروز هم اردن و مصر را تهدید کرده که اگر به زیاده خواهی هایش درمورد غزه تن ندهند، آنها را نیز جهت پذیرش توافق بر سر سرنوشت مردم غزه تحت فشار قرار خواهد داد. ترامپ قصد دارد همین شیوه را با چین و اتحادیه اروپا نیز برای بازنگری در توافقات تجاری پیش بگیرد. اما دنیای روابط …
رسد که حداقل در نیمه اول دور دوم احتمالی ترامپ، تغییر جدی در بن بست روابط تهران-واشنگتن حاصل نشود. علاوه بر این، سیاست ترامپ در قبال ایران می تواند بر پیمان ابراهیم و روند آتش بس در غزه نیز تأثیرگذار باشد، در حالی که احتمال اقدامات غیرمستقیم اسرائیل برای تغییر معادلات منطقه ای وجود دارد. رویکرد سیاست خارجی دونالد ترامپ در قبال ایران همچنان مبتنی بر افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی است. او …
سوراخ ده ها بار گزیده نمی شود. پس اگر امروز آمریکا در مذاکره استثناست به دلیل تکرار تجربه زورگویانه قبل از مذاکره و حین مذاکره و بدعهدی پس از توافق است، نه به دلیل اعتقادی. رهبر معظم انقلاب هم در این مورد از موضع تجربه سخن گفته اند، نه از جایگاه اعتقادی، همچنان که در آخرین فرمایشات تاکید می کنند که از باند اشغالگر سرزمین فلسطین که یک دولت نیست، با همه کشورها مذاکره می کنیم و فقط یک استثنا …
در روزهای اخیر مواضع ضد و نقیض متعددی توسط ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران مطرح شده است. دونالد ترامپ مدعی شده است که ترجیح می دهد با ایران توافق کند تا اینکه آن را به شدت بمباران کند. رئیس جمهوری آمریکا همچنین تأکید کرده که در صورت دستیابی به توافق با تهران، اسرائیل دیگر ایران را بمباران نخواهد کرد. این سخنان از سوی ترامپ با محوریت ادعای رویکرد مذاکراتی و نقش دادن به رژیم صهیونیستی …
، ذیل عناوین تروریسم، حقوق بشر و موشکی به تصویب کنگره آمریکا رسید. با تصویب برجام، تحریم های هسته ای توسط دولت اوباما تعلیق شد اما در دوران ترامپ و با خروج آمریکا از برجام، این تحریم ها احیا شد. بنابراین اکنون با چهار عنوان تحریم مواجه هستیم: تحریم های هسته ای، تحریم های موشکی، تحریم های حقوق بشری و تحریم های تروریستی. البته این تحریم ها به صورت یک جانبه از سوی دولت آمریکا …
مصاحبه اخیر دونالد ترامپ با شبکه فاکس نیوز، بار دیگر چهره واقعی سیاست های آمریکا در قبال ایران را آشکار کرد. رئیس جمهور سابق آمریکا در اظهاراتی صریح، گزینه های توافق یا بمباران را مطرح کرد و ضمن تأکید بر فشار حداکثری، ایران را در شرایط ضعف توصیف کرد. این مواضع تند، نه تنها امیدها به امکان مذاکره سازنده با آمریکا را کاهش داد، بلکه بار دیگر لزوم بازنگری در راهبردهای دیپلماتیک و تقویت توان …
یادداشت کوتاه “عمادالدین باقی” که “ترامپ” را تروریست خوانده بود، با واکنش “بیژن عبدالکریمی” روبه رو شد و وی پرسید؛ چرا روشنفکران دچار تناقض هستند؟ باقی نیز به او پاسخ داد سازندگی: انتشار یک یادداشت کوتاه از عمادالدین باقی با واکنش بیژن عبدالکریمی، استاد دانشگاه روبه رو شد. باقی نوشته بود: به عنوان کسی که در 25 سال گذشته علیه راهبرد منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی، ده ها مقاله و …
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در سخنرانی امروز خود در جمع مردم بوشهر با بیان اینکه دنیا به کجا رسیده که آن فردی که دم از حقوق بشر می زند، خودش ترور می کند و از اسرائیل حمایت تسلیحاتی می کند و می گوید دنبال امنیت منطقه هستیم، گفت: قول می دهم با تمام وجود تلاش کنیم که ایران را در مقابل همه تحریم ها و فشار دشمن حفاظت کنیم. اگر همه دست به دست هم دهیم، این کشور را با قدرت خواهیم ساخت. …
source