ممکن است فکر کنید با وجود گوشی موبایل، دیگر نیازی به یک ساعت هوشمند نخواهید داشت. با وجود همه قابلیت‌هایی که موبایل‌ها دارند، دیگر فایده ساعت‌های هوشمند چیست؟ این ساعت‌ها چه قابلیت‌هایی ممکن است به زندگی روزمره ما اضافه کنند؟ ساعت‌های هوشمند قادر به انجام خیلی از قابلیت‌های تلفن‌های همراه هستند. از مزایای ساعت های هوشمند می‌توانیم به پایش ضربان قلب، خواب، فعالیت ها و به طور کلی سطح فیتنس افراد اشاره کنیم. اما یک Smartwatch می‌تواند معایبی هم داشته باشد که روی زندگی روزمره ما تاثیر منفی می‌گذارند. در این مطلب از پلازا قصد داریم به طور کامل با مزایا و معایب ساعت هوشمند آشنا شویم تا به شکل آگاهانه‌تری نسبت به خریدن یا نخریدن این محصولات، تصمیم‌گیری کنیم.

فهرست مطالب:

فواید اسمارت واچ

با داشتن ساعت هوشمند، می‌توانید گوشی موبایلتان را با اتصال وای فای یا بلوتوث به صفحه لمسی ساعت متصل کنید. حتی می‌توانید مدل‌هایی را پیدا کنید که نیازی به نزدیک بودن به موبایل ندارند. ساعت‌های هوشمند همانطور که از اسمشان بر می‌آید، اول از همه یک ساعت هستند و زمان را به شما نشان می‌دهند. اما در کنار آن، قابلیت‌های بسیار بیشتر و شگفت انگیزی دارند. در این مطلب، ابتدا به مزایا ساعت هوشمند خواهیم پرداخت و سپس معایب آن را نیز برخواهیم شمرد.

افزایش تمرکز و کاهش میزان استفاده از گوشی

با وجود اینکه ساعت‌های هوشمند، کاربر را از یک موبایل به طور کامل بی‌نیاز نمی‌کنند، اما می‌توانند تا حد زیادی به افزایش تمرکز و کاهش میزان استفاده از گوشی کمک کنند؛ برای مثال، اکثر کاربران در طول روز بارها گوشی خود را برای اطلاع از نوتیفیکیشن‌های جدید یا ساعت، چک می‌کنند و سپس به شکل ناخواسته وارد اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی می‌شوند یا خود را گرفتار اسکرول کردن بی‌وقفه شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. در حالی که با استفاده از یک ساعت هوشمند، می‌توان خیلی سریع نوتیفکیشن‌ها را مشاهده کرد و به اطلاعات مهم دیگر دسترسی داشت؛ به این ترتیب، میزان اتکا به گوشی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

سلامتی و فیتنس

فواید اسمارت واچ - benefits

پایش وضعیت سلامتی و فعالیت فیزیکی از اصلی ترین فواید ساعت هوشمند است. گام شمار و شمارش قدم‌های روزانه از طریق ساعت‌های هوشمند در دسترس هستند. همچنین این ساعت‌ها قابلیت پایش ضربان قلب را دارند و شما می‌توانید حین فعالیت و ورزش به کمک این ساعت‌ها ضربان قلب خود را پایش کنید. این ساعت‌ها همچنین قابلیت پایش فشار خون و پایش وضعیت خواب فرد را دارند. با استفاده از سنسورهای سلامتی استفاده شده در این محصولات، می‌توان وضعیت سلامت بدن را به طور منظم پایش و خیلی سریع از انواع بیماری‌ها مانند آریتمی قلب یا آپنه خواب، اطلاع پیدا کرد.

می‌توانید با کمی تحقیق، بهترین اسمارت واچ برای پایش وضعیت سلامت و فعالیت خود را پیدا کنید. در این مقاله ما راهنمای خرید ساعت هوشمند را ارائه و بهترین ساعت های هوشمند بازار را به همراه مزایا و معایب هرکدام، معرفی کردیم.

مکان یابی گوشی همراه یکی از فواید اسمارت واچ

فواید ساعت هوشمند - sport and fitness

گُم کردن گوشی موبایل اتفاقی است که اغلب برای همه ما می‌افتد و سبب دردسرهای بسیاری می‌شود. به کمک ویژگی مکان یابی تلفن همراه در ساعت‌های هوشمند می‌توانید به سرعت گوشی موبایلتان را بیابید. برای این منظور به مقاله راهنمای «پیدا کردن گوشی با ساعت هوشمند» مراجعه نمایید. با استفاده از این قابلیت موبایلتان فورا با صدای بلند زنگ می‌خورد و شما می‌توانید آنرا بیابید. پس با این مزیت ساعت هوشمند دیگر نگران گم کردن گوشی خود نباشید.

پخش کردن موسیقی

یکی از مزیت های ساعت هوشمند، قابلیت پلی کردن موسیقی است. گوش کردن به موسیقی به کمک ساعت‌های هوشمند با و بدون ساعت هوشمند ممکن خواهد بود. این ساعت‌ها با دسترسی به حافظه گوشی یا از طریق حافظه داخلی خودشان، به شما توانایی گوش کردن به موسیقی را می‌دهند.

جهت یابی

از فواید اسمارت واچ ها، جهت یابی است؛ می‌دانیم که جهت یابی به کمک یک گوشی در دست و رانندگی کردن یا دوچرخه سواری با دست دیگر اغلب بسیار مشکل است. حتی این کار در بسیاری از جاها غیر قانونی است. اما به کمک ساعت‌های هوشمند می‌توانید تنها با نگاه کردن به مچ دستتان و بدون از دست دادن تسلطتان بر رانندگی، جهت یابی کنید و به مقصد برسید. این قابلیت ساعت‌های هوشمند به میزان زیادی از حواس پرتی در حین رانندگی می‌کاهد. همچنین در این مقاله می توانید «بهترین اپلیکیشن های مسیریاب برای خودرو» را دانلود کنید.

فواید اسمارت واچ - جهت یابی

تماس گرفتن و دریافت تماس

متصل کردن ساعت هوشمند به موبایل به شما حتی اجازه برقراری و دریافت تماس‌ها را می‌دهد. این قابلیت یکی از فواید اسمارت واچ است که از آن مجموعه کاملی از قابلیت‌ها می‌سازد. بعضی از ساعت‌های هوشمند با داشتن ظرفیت برای یک سیم کارت، قابلیت برقراری و دریافت تماس بدون گوشی موبایل را دارند. در این ساعت‌ها جایگاهی برای قرار دادن سیم کارت تعبیه شده است.

البته بسیاری از کمپانی‌های معروف در زمینه ساخت ساعت‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند خود را با پشتیبانی از eSIM عرضه می‌کنند که متاسفانه در کشور ما فعلا در دسترس قرار ندارد؛ بنابراین، از معایب ساعت هوشمند سیم کارت خور اینست که اغلب در برندهای غیر از برندهای معروف یافت می‌شود. همچنین مصرف باتری این ساعت‌ها نسبت به انواع بدون سیم کارت بالاتر است. البته، بسیاری از ساعت‌های موجود در بازار دارای میکروفون و اسپیکر هستند و با اتصال به گوشی از طریق بلوتوث، امکان برقراری تماس‌های تلفنی را فراهم می‌کنند. برای آشنایی با این ساعت‌ها، می‌توانید مطلب «بهترین ساعت های هوشمند با قابلیت مکالمه در بازار» را بخوانید.

دسترسی به نوتیفیکیشن‌های گوشی

یکی از فواید ساعت هوشمند، داشتن دسترسی به اعلان‌های گوشی است. ساعت‌های هوشمند دارای قابلیت اسمارت نوتیفیکیشن به شما توانایی دیدن نوتیفیکیشن‌ها یا اعلان‌های گوشی موبایلتان را می‌دهند؛ بنابراین، شما می‌توانید تمامی اعلان‌های دریافتی از قبیل پیام‌ها یا اعلان‌های مربوط به رسانه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های گوشی را رو مچ دست خود مشاهده کنید.

مزیت ساعت هوشمند - notification

تماس‌های اورژانسی و قابلیت تشخیص سقوط

به کمک سنسور سقوط موجود در ساعت‌های هوشمند، ساعت هوشمند می‌تواند سقوط فرد را شناسایی کند. این مزیت ساعت هوشمند به این صورت عمل می‌کند: اگر ساعت به کمک سنسور سقوط خود، سقوط کردن فرد را شناسایی کند، آلارم می‌دهد. حال اگر شخصی که صاحب این ساعت است در دوره کوتاهی از زمان به این آلارم پاسخ ندهد، ساعت برای دریافت کمک با اورژانس تماس می‌گیرد. برای افراد مسنی که همیشه در معرض خطر سقوط قرار دارند، این مزیت ساعت هوشمند می‌تواند بسیار مفید واقع شده و حتی نجات دهنده جان فرد باشد.

همچنین بخوانید :

داشتن اپلیکیشن‌های بسیار

از فواید ساعت مچی هوشمند، دارا بودن بسیاری از اپ‌های مورد نیاز شماست. به خصوص انواعی از اپ‌های فیتنس و ورزش. به این صورت شما با داشتن این ابزار سبک و کوچک، از به همراه داشتن گوشی موبایل بی نیاز می‌شوید.

معایب ساعت هوشمند

در کنار مزایا ساعت های هوشمند که البته کم هم نیستند، باید به معایب آن‌ها نیز اشاره داشت. موارد زیر از معایب Smartwatch ها هستند که می‌توانیم نام ببریم:

احتمال به خطر افتادن حریم خصوصی و امنیت

از آنجایی که ساعت‌های هوشمند به مجموعه کاملی از اطلاعات مختلف از جمله موقعیت مکانی، داده‌های مربوط به وضعیت سلامت بدن، تاریخچه تماس‌های تلفنی و یا نوتیفیکیشن‌ها دسترسی دارند، در صورتی که به نکات امنیتی در قبال نحوه استفاده از آن‌ها توجه نشود، این داده‌ها می‌توانند افشا شده و برای کاربران مشکل‌ساز شوند.

حافظه

میزان حافظه‌ای که ساعت هوشمند شما برای ذخیره اطلاعات دارد بستگی به سایز مموری ساعت هوشمند شما دارد. بنابراین پیش از خرید ساعت حافظه آن را چک کنید تا بعدا در اثر کمبود حافظه برای ذخیره سازی فایل‌‌ها دچار مشکل نشوید.

معایب smart watch - حافظه

قیمت بالا

خرید ساعت‌های هوشمند و به خصوص انواع خوب آن می‌توانند برای شما بسیار هزینه بر باشند؛ بنابراین، یکی از معایب smartwatch بالا بودن قیمت خرید آنهاست.

ضد آب نبودن

البته این مورد بستگی به مدلی که خریداری می‌کنید دارد. انواع ضد آب ساعت‌های هوشمند هم موجود می‌باشند، اما مدل‌هایی که از این ویژگی بهره‌مند نیستند، ارزش خرید بالایی ندارند؛ چراکه دستان ما در طول روز به شکل منظم با آب شستشو داده می‌شود و اگر ساعت مقاومت کافی در برابر نفوذ آب نداشته باشد، خیلی زود از کار خواهد افتاد.

همچنین بخوانید :

کوچک بودن صفحه تاچ

البته نمی‌توان گفت که کوچک بودن صفحه لمسی این ساعت‌ها از معایب smartwatch است؛ چراکه هدف کلی از طراحی این ساعت‌ها، جا دادن قابلیت‌های بسیار در یک اندازه بسیار کوچک و مناسب برای حمل بدون دردسرهای اضافه است. اما به‌هرحال، این ساعت‌ها صفحه بسیار کوچکی در مقایسه با گوشی‌های موبایل دارند.

کوتاه بودن عمر باتری

اکثر این ساعت‌ها باتری چندان قوی‌ای ندارند و عمر باتری‌هایشان کوتاه است. البته می‌توانید در خرید ساعت، عمر باتری آن را مد نظر قرار داده و نوعی از آن که طول عمر بالاتری دارد را انتخاب کنید.

نیازمند بودن به موبایل

از معایب Smartwatch اینست که با وجود اینکه ساعت‌های هوشمند تا حد امکان قابلیت‌های گوشی‌های موبایل را در خود جا داده‌اند، اما نمی‌توان گفت که قطعا جایگزین مناسب و قطعی برای گوشی‌های موبایل هستند. هنوز خیلی از قابلیت‌های ساعت‌های هوشمند وابسته به گوشی‌های موبایل مانده است؛ بنابراین، خرید یک ساعت هوشمند شما را از داشتن موبایل بی نیاز نمی‌کند.

معایب smartwatch - نیازمند بودن به موبایل

 

سوالات متداول

۱. ساعت هوشمند برای چه سنی مناسب است؟

رده سنی دقیقی برای استفاده از ساعت های هوشمند وجود ندارد. در حال حاضر حتی ساعت های هوشمند مناسب کودکان در رده های سنی مختلف نیز تولید می شود.

۲. چرا باید یک ساعت هوشمند داشته باشیم؟

کاربرد ساعت هوشمند، جا دادن قابلیت‌های کاربردی برای پایش سلامتی و ثبت فعالیت‌های ورزشی در کوچترین اندازه است؛ بنابراین، اگر دوست دارید حین ورزش کردن، بدون در دست داشتن موبایل قدم هایتان را بشمرید، ضربان قلبتان را اندازه بگیرید و یا بدون گوشی به موسیقی گوش دهید، می توانید از مزایای یک ساعت هوشمند بهره ببرید.

۳. معایب ساعت هوشمند برای بدن چیست؟

ساعت‌های هوشمند به طور کلی معایب خاصی برای بدن انسان ندارند. در برخی مواقع ممکن است تماس مداوم برخی بندها با پوست مچ دست، سبب تحریک یا ایجاد التهاب شود که این مورد نیز با تعویض بند قابل حل است.

سخن پایانی

در این مقاله به مزایا و معایب ساعت هوشمند پرداخته شد. البته در کنار مزایای بسیار این ساعت‌ها، این معایب کوچک و اندک هستند و آنچنان به چشم نمی‌آیند. از آنجایی که کمپانی‌های بسیاری مشغول ساخت این ساعت‌ها هستند، شما انواعی از این ساعت‌ها را برای انتخاب پیش روی خود خواهید داشت و می‌توانید با توجه به بودجه و مزایا و معایب ساعت هوشمند، برای خرید یک ساعت هوشمند تصمیم گیری کنید. امیدواریم این مطلب پاسخگوی سوالات شما بوده باشد.

منتخب کاربران

source

توسط postbin.ir