تعادل در منابع و مصارف با اولویت افزایش بهره وری و راندمان، ارتقای سطح پژوهش و فناوری متکی بر تقویت توان ساخت داخل، بهبود محیط کسب و کار در صنعت آب و برق از طریق تعامل حداکثری با بخش خصوصی و مردمی که همان مردمی سازی اقتصاد است از جمله اصولی است که در برنامه وجود دارد. احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید محرابیان وعده داد: ناترازی تولید و مصرف در تابستان امسال بیش از 13 هزار …
هوش مصنوعی حدود 3 تا 4 درصد رشد پیدا کرده اند، در حالی که در همه دنیا بالای 20 درصد بوده است. به گفته او دلیل عمده عقب ماندن ایران در این حوزه، سرمایه گذاری نکردن و وجود نداشتن سکو بوده و این موضوع باعث شده است دانشگاه با حمایت معاونت علمی، به دنبال ایجاد زیست بوم هوش مصنوعی در کشور بیفتد. اسدی ادامه داد: بدون سکو، شرکت های دانش بنیان مجبور هستند در صفر تا صد یک پروژه درگیر …
به گزارش می متالز، محمد نصیری، با بیان اینکه وجود ناترازی انرژی به عدم توجه به ظرفیت مهم نیروگاه های حرارتی برمی گردد، گفت: هم اکنون کشور چین 70 درصد برق مورد نیاز خود را از طریق زغال سنگ تامین می کند و بیش از 40 درصد برق دنیا از این طریق تامین می شود، اما متاسفانه در ایران به این ظرفیت مهم توجه نمی شود. نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد …
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صمت به نقل از روابط عمومی ایدرو، فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو، با اشاره به سیاست های وزارت نیرو و ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر الزام واحدهای صنعتی برای تامین بخشی از برق مصرف خود از انرژی های تجدیدپذیر و همچنین تکلیف وزارت صنعت، معدن و تجارت مطابق بند ث ماده 7 تصویب نامه هیئت وزیران (تسهیل و رفع موانع طرح احداث 30 هزار مگاوات …
بازار ؛ گروه آب و انرژی: مسعود مرادی مدیر عامل شرکت تعمیرات نیروگاهی در نشستی خبری با بیان اینکه امسال سال سختی برای تعمیرات نیروگاهی بود، اظهار کرد: برنامه تعمیراتی در قالب تعمیرات دوره ای، میان دوره ای، اساسی و نیمه اساسی 107 هزار مگاوات نیروگاه برای نیمه دوم سال دیده شده است که بخشی از تعمیرات مربوط به حوزه برق حرارتی، برقابی ها، نیروگاه اتمی است. وی با اشاره به اقدامات انجام شده در …
به گزارش ایرنا ، عبدالرضا پیرحسینلو روز شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش خمین، افزود: 18 سال از عمر افراد جامعه در نظام آموزش و پرورش تربیت می شود و شکل می گیرد. وی با اشاره به اینکه حضور دکتر پزشکیان در 22 جلسه شورای آموزش و پرورش کشور در تاریخ 46 ساله جمهوری اسلامی بی سابقه است، ادامه داد: این مهم نشان دهنده دغدغه رییس جمهور در تعلیم و تربیت آینده سازان کشور است. مدیرکل …
اختیار آن ها قرار داشت عملاً دیگر کشورها به نوعی مستعمره صاحبان دانش و تکنولوژی آن ها بودند. مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با بیان اینکه در کنار این دغدغه، چالش محدودیت های نشأت گرفته از تحریم های ظالمانه نیز صنعت نیروگاهی کشورمان را برای ادامه حیات وارد مخاطرات جدی کرده بود، اظهار کرد: از این رو توجه جدی به خودکفایی و عدم نیاز به توان خارجی، اکتساب دانش و تقویت بنیه علمی …
تکنولوژی آن ها بودند. وی گفت: در کنار این دغدغه، چالش محدودیت های نشأت گرفته از تحریم های ظالمانه نیز صنعت نیروگاهی کشورمان را برای ادامه حیات وارد مخاطرات جدی کرده بود. از این رو توجه جدی به خودکفایی و عدم نیاز به توان خارجی، اکتساب دانش و تقویت بنیه علمی استاندارد جهانی و بومی سازی این علوم در عرصه ساخت تجهیزات، بازسازی و تعمیرات تخصصی در صنعت حساس نیروگاهی برای رفع کامل دغدغه های این …
انسانی نمی توان متصور بود. از همین رو، موضوع انرژی و به ویژه صنایع برق و زنجیره های مرتبط با آن به منزله یک تجارت پرسود در کانون توجه دولت ها و بنگاه های اقتصادی قرار گرفته و همواره سرمایه گذاری در این بخش ضروری و جذاب می باشد. گروه سرمایه گذاری انرژی امید تابان هور (سهامی عام) به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های زنجیره سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی، در تاریخ 7 آبان 1390 …
پرینت شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) || در گزارش های سالانه روابط عمومی، بسیاری از متخصصان روابط عمومی به این موضوع پرداخته اند که چگونه هوش مصنوعی می تواند به بهبود عملکرد آنها کمک کند و در عین حال برخی نگرانی ها در خصوص تأثیر آن بر وظایف فردی و نقش های موجود وجود دارد. آمارهای به دست آمده نشان می دهند که 32 درصد از پاسخ دهندگان بر این باورند که انتقال تغییرات …
قطع برق یکی از چالش های جدی است که صنایع مختلف به ویژه صنعت فولاد، با آن روبرو هستند. کارخانه های فولاد برای تولید محصولات خود نیاز به انرژی مداوم دارند و هرگونه قطع برق می تواند باعث توقف خطوط تولید شود. این توقف ها هزینه های هنگفتی برای تولیدکنندگان به دنبال دارد. توقف تولید نه تنها به کاهش درآمد منجر می شود، بلکه تامین بازار را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب از دست رفتن مشتریان و حتی ایجاد نارضایتی در میان کارکنان مس شود. …
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر ؛ در سال های اخیر، ناترازی و کسری انرژی به یکی از چالش های جدی کشور تبدیل شده است. در سال 1401 میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به 315 میلیون مترمکعب در روز رسید که در سال 1402 به دلیل افزایش دما به 280 میلیون مترمکعب در روز کاهش یافت اما همچنان این چالش، به ویژه در ماه های سرد پابرجا است. در حوزه برق نیز میزان کسری در سال 1402 حدود 12.4 هزار مگاوات بود …
: در استان مازندران روزانه چهار هزار مگاوات برق نیاز داریم و این در حالی است که تولید ما حدود هزار و 800 مگاوات است و حدود 2 هزار و 200 مگاوات کمبود برق کمتر تولید می شود. نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به این نکته که رفع چالش های پیش روی نیروگاه نکا از ضرورت های مهمی است که پیگیری می شود، اظهار کرد: برای بهره مندی از انرژی تجدید پذیر و نصب پنل های در این خطه از شمال تلاش های …
تجدیدپذیر حرکت کرده اند. به عنوان مثال، چین روزانه حدود 1200 مگاوات برق از انرژی های تجدیدپذیر تولید می کند. پس از جنگ اوکراین و کاهش دسترسی اروپا به گاز، بسیاری از کشورهای اروپایی به سمت تولید برق از منابع تجدیدپذیر رفتند. آلمان در مدت کوتاهی 17 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید کرد و از وابستگی به گاز روسیه رهایی یافت. ژاپن نیز به دلیل محدودیت های جغرافیایی، از پنل های خورشیدی شناور روی آب برای تولید برق …
این کشور با چالش های جدیدی مواجه خواهد شد. به طور کلی طی سال 2024 معادل 50 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق آمریکا اضافه شده که در نوع خود در 20 سال گذشته این کشور بی سابقه بوده است. دلیل آنکه در 2024 شاهد ساخت گسترده نیروگاه های خورشیدی در آمریکا بودیم مشوق های قابل توجه دولت قبلی این کشور برای توسعه روند تولید نیرو از منابع تجدید پذیر بوده است. به طور کلی صنعت تولید …
علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه تداوم مسیر توسعه حوزه فناوری و نوآوری استان را نیازمند نگاه ویژه همه بخش ها به اقتصاد دانش بنیان و داشتن استراتژی و راهبرد دانست و اظهار کرد: امروزه ظرفیت های حوزه فناوری و نوآوری می تواند به کمک حل چالش های موجود در استان بیاید. برای مثال بزرگترین چالش ما در استان کرمانشاه بیکاری دانش آموختگان است که حل این چالش از مسیر فناوری می گذرد. وی از اهم چالش …
به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان و به نقل از نخست نیوز – این مراسم با هدف کاهش مصرف برق و آب و در راستای اجرای پروژه های ملی صرفه جویی انرژی انجام گرفت.محمود پورباقری قائم مقام شرکت توزیع برق مشهد در این مراسم با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف انرژی، اظهار داشت: با توجه به چالش های ناترازی انرژی در کشور و لزوم اجرای اقدامات مؤثر در این زمینه، تفاهم نامه ای با شرکت توانیر منعقد شد که بر اساس آن …
های سخت افزاری هوش مصنوعی افزود: یکی از مهم ترین دلایل این عقب ماندگی، نبود سکوی مناسب و عدم سرمایه گذاری جدی در این حوزه بوده است. در همین راستا، دانشگاه صنعتی شریف با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از اواخر مهرماه اقدام به طراحی زیست بوم هوش مصنوعی کشور کرده است تا مسیر توسعه این فناوری را هموار کند. اسدی ادامه داد: در شرایط فعلی و بدون وجود این سکو، بازار هوش …
طبیعی و فناوری های موجود، تحریم ها و سرمایه گذاری خارجی نیز در انتخاب منبع تولید برق دخیل هستند. نیروگاه های حرارتی که از سوخت های فسیلی بهره می برند، بیشترین نقش را در تولید برق ایران ایفا کرده و با حدود 30 هزار مگاوات ظرفیت تولید روزانه، 80 درصد برق کشور را تأمین می کنند. نیروگاه هسته ای بوشهر با تجزیه اورانیوم ظرفیت تولید برق روزانه 2 هزار مگاواتی دارد و نیروگاه های آبی نیز می توانند حدو …
می شود با راه اندازی این زیست بوم، بیش از 2000واحد کسب و کار شکل گرفته و بازار 40همتی ایجاد شود. نقش شرکت های دانش بنیان اسدی با تاکید بر اهمیت نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه سکوی هوش مصنوعی، تصریح کرد: این شرکت ها می توانند در توسعه سکوها و استودیوهای تخصصی مشارکت فعال داشته باشند. وی همچنین از امکان دسترسی مستقیم شرکت ها به API سکو برای توسعه سرویس ها خبر داد و افزود …
به جایگاه های پایینی لیست تنزل می دهد. قاهره، پایدارترین کلان شهر آفریقا بر اساس شاخص شهرهای پایدار مؤسسه آرکادیس 2022، قاهره در رتبه هشتادوششم پایداری در جهان قرار دارد. این کلان شهر که سبزترین شهر آفریقا محسوب می شود، شبکه حمل ونقل عمومی قوی دارد و مصرف سرانه انرژی آن تنها 1.6 مگاوات ساعت در سال است (میانگین جهانی 3.1 مگاوات ساعت است) و انرژی برق آبی حدود 20 درصد از عرضه برق …
و فلسفه شکل گیری آن سخن گفت و افزود: در این زمینه باید از نیوری انسانی استفاده کرد و برای بالا بردن بهره وری باید به روز بود. وی، ادامه داد: به دنبال هوش عمومی مصنوعی (AGI) هستیم و در این زمینه به دنبال هوش مصنوعی شناختی نیز هستیم. ربیعی، گفت: حدود 85 درصد پروژه های هوش مصنوعی در رسیدن به اهداف خود شکست می خورند چراکه چالش داده و تولید سامانه هوش مصنوعی را بر سر راه خود دا …
…؛ یکی از چالش های نرخ رشد پایین در کشور، عدم وجود زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری هوش مصنوعی در کشور بود. علاوه بر این، عدم وجود زیرساخت نرم افزاری در کشور باعث می شد که توسعه دهندگان و ارائه دهندگان خدمات هوش مصنوعی مجبور به استفاده از سکو های خارج کشور باشند که این موضوع امنیت داده و استقلال اطلاعاتی کشور را به شدت تحت تاثیر قرار می داد. در چند سال اخیر، کشور های بزرگ از جمله آمریکا و چین …
. وقتی صحبت از عملیات فرآوری می شود نگرانی ها حتی بیشتر است، زیرا چین در این حوزه در کل دنیا تقریباً بی رقیب است. سهم چین از پالایش این عناصر حدود 35 درصد برای نیکل، 50 تا 70 درصد برای لیتیوم و کبالت، و نزدیک به 90 درصد برای عناصر خاکی کمیاب است. شرکت های چینی سرمایه گذاری قابل توجهی در دارایی های خارج از کشور مثلاً در استرالیا، شیلی، جمهوری دموکراتیک کنگو و اندونزی دارند. چالش …
استاندار خراسان رضوی روز پنجشنبه در این آیین با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه گذاری های فناورانه گفت: نیازمند حمایت مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری هستیم و علاقه مندیم که از این ظرفیت برای حل مسایل و چالش های استان بهره بگیریم. غلامحسین مظفری با اشاره به نقش کلیدی سرمایه گذاری در شرایط اقتصادی کنونی کشور افزود:چنین طرحهایی برای کشور ضروری است، چراکه علاوه بر تولید ارزش …
است رئیس جمهوری با بیان اینکه حل این ناترازی به همکاری مردم نیاز دارد، تصریح کرد: کافی است همین مسئله را به درستی اصلاح کنیم، آنگاه سالانه نزدیک به 120 تا 150 میلیارد دلار در مصرف نفت، گاز، برق و سایر منابع صرفه جویی خواهیم داشت. اگر مصرف آب را هم به این رقم اضافه کنیم، متوجه می شویم که مقدار هدررفت منابع کشور چقدر بالاست. این وضعیت نیازمند یک تغییر اساسی در نگرش مدیریتی و فرهنگی است …
، علاوه بر تقویت اقتصاد دانش بنیان، توانایی های امنیتی و دفاعی خود را نیز ارتقا می دهند. تمرکز استراتژیک بر هوش مصنوعی در کشور مدیر طرح سکوی ملی هوش مصنوعی تأکید کرده که هیچ گاه در هیچ زمانی این قدر تمرکز بر هوش مصنوعی در ایران وجود نداشته است . این موضوع نشان دهنده ی تغییر رویکرد سیاست گذاران به سوی اقتصاد دیجیتال و فناوری های نوظهور است. توانمندسازی محققان و کسب وکارها این سکو …
source