به گزارش خبرگزاری شهرآرا، دیپلمات‌های اروپایی خود را ناراحت از تصمیم آمریکا برای شروع مذاکرات با ایران در عمان بدون هماهنگی کافی با متحدان اروپایی می‌دانند و اظهار داشته‌اند که این امر منجر به کاهش فشار آمریکا بر تهران شده است. این منابع بیان می‌کنند که در روز سه‌شنبه، دونالد ترامپ، پیش از اعلام خبر مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران، هیچگونه اطلاع‌رسانی یا هماهنگی با طرف‌های اروپایی انجام نداده است.

بلیز میشتال، معاون اندیشکده بنیاد یهودی امریکا برای امنیت ملی، افزوده است: “آمریکا بدون سیاست هماهنگ با متحدان اروپایی خود، نمی‌تواند موفقیت دیپلماتیکی هم برقرار کند. این هماهنگی برای موفقیت در این مذاکرات حیاتی است.”

ترامپ از ماه فوریه کارزار فشار حداکثری علیه ایران را آغاز کرد و روز چهارشنبه برای دفعه‌ای دیگر تهدید کرد که در صورت تداوم پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، از نیروی نظامی استفاده خواهد کرد. کشور‌های غربی ادعا می‌کنند که ایران در پیش‌ورودی ساخت سلاح هسته‌ای است، ادعایی که تهران آن را با استواری رد کرده است. با این حال، تهدید بازگرداندن تحریم‌ها برای اعمال فشار بر ایران صورت گرفته است، اما هنوز هیچ گفت‌وگوی دقیقی درباره راهبرد کلی آمریکا با اروپا انجام نشده است.

با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، واشنگتن نمی‌تواند از سازوکار «ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌ها در شورای امنیت مزایده کند؛ در نتیجه، تنها کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، آلمان و فرانسه می‌توانند این مکانیزم را فعال کنند. یکی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی م麾нный کرده است که «ترویکای اروپایی نه تنها به آمریکا اعتماد ندارد، بلکه از عملکرد یک‌جانبه آن ناراضی است.»

آمریکا در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای خارج شد، که براساس آن تحریم‌های ایران لغو شده بود. با وجود پایبندی ایران به تعهدات خود، ترامپ به‌طور یک‌جانبه از آن خارج شد. مقامات اروپایی ناراحتی خود را از کنار گذاشته شدن در مذاکرات اخیر هسته‌ای بین آمریکا و ایران ابراز کرده‌اند و اظهار کرده‌اند که این رویکرد به یاد سیاست‌های یک‌جانبه ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری اوست.

source

توسط postbin.ir