برنامه‌ریزی بودجه‌ای؛ نقشه راه موقوفات برای سرمایه‌گذاری مؤثر

مدیرکل برنامه‌ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری سلسله جلسات بررسی برنامه و بودجه موقوفات، بقاع متبرکه و ادارات اوقاف شهرستان‌ها و استان‌ها خبر داد. او تأکید کرد که برنامه‌ریزی مالی، مسیر حرکت موقوفات به سمت سرمایه‌گذاری هدفمند را هموار می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمد مولایی- مدیرکل برنامه‌ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف-  با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی مالی در مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه گفت: بر اساس وظایف قانونی و اسناد بالادستی، از چهار سال پیش تهیه برنامه و بودجه برای کلیه موقوفات، بقاع متبرکه، ادارات استانی و شهرستانی و نیز ستاد سازمان و مؤسسات تابعه به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.  
 
وی با تأکید بر لزوم داشتن برنامه و بودجه اختصاصی برای هر موقوفه و بقعه متبرکه افزود: تمام عملیات عمرانی، فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و مشارکت‌های مردمی باید در قالب برنامه و بودجه سالانه دیده شود. این مسئله به شفافیت، انضباط مالی و مدیریت دقیق منابع کمک می‌کند.  
 
مولایی با بیان اینکه موقوفات به دلیل داشتن شخصیت حقوقی مستقل نیازمند برنامه مالی مجزا هستند، گفت: در این برنامه‌ها درآمدها و هزینه‌ها، اقدامات مربوط به حفظ عین و اجرای نیت واقف، دریافت یا پرداخت وام، سرمایه‌گذاری یا جذب سرمایه مشخص می‌شود تا عملکرد موقوفه قابل پیگیری و ارزیابی باشد.  
 
وی درباره روند برگزاری جلسات امسال گفت: «از اول تا ۱۳ اردیبهشت‌ماه، روزانه سه تا چهار استان با حضور مسئولان مربوطه در جلسات ستاد مرکزی شرکت کرده و برنامه و بودجه خود را ارائه می‌دهند. این جلسات با حضور کمیسیون بودجه سازمان، متشکل از مدیران مالی، مشاوران و کارشناسان برگزار شده و خروجی آن، تصویب نهایی برنامه‌های سالانه است.  
 
مدیرکل برنامه‌ریزی سازمان اوقاف افزود: ما تلاش می‌کنیم اهداف سازمان را به زبان برنامه و بودجه ترجمه کنیم تا تصمیم‌گیری‌ها دقیق‌تر و مبتنی بر واقعیت‌های مالی باشد. بدون برنامه‌ریزی، کارها به‌صورت ناهماهنگ و غیرقابل ارزیابی پیش می‌رود.  
 
وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» خاطرنشان کرد: این شعار در سازمان اوقاف به زبان برنامه و بودجه ترجمه می‌شود. موقوفات نیز با توجه به ظرفیت‌های خود در حوزه‌هایی چون کشاورزی، دامپروری، ساخت‌وساز، صنایع معدنی و فناوری‌های نو وارد عمل خواهند شد و بر اساس بودجه‌ای مدون حرکت خواهند کرد.  
 
مولایی گفت: در آینده‌ای نزدیک، با پایان یافتن جلسات بررسی، طی نشستی با حضور ریاست محترم سازمان اوقاف، مدیران کل استان‌ها و معاونان برنامه و بودجه، برنامه‌های مصوب به استان‌ها ابلاغ خواهد شد تا روند اجرایی بر اساس آن پیش رود و سازمان بتواند عملکردی اثربخش و شفاف از خود ارائه دهد.

انتهای پیام 

source

توسط postbin.ir