شفقنا- به دنبال ثبتنام دانشجویان در طرح بیمه گوشی و لپتاپ، «عدم شکست حرز» یکی از موارد تاکید شده در این نوع بیمه است که مشمول پوشش نمیشود، لذا سوال این است که اگر دانشجویی از ترس جان خود وسیله الکترونیکی را در اختیار سارق قرار دهد آیا قادر به دریافت خسارت از بیمه خواهد بود؟
متن خبر
به گزارش شفقنا از سیتنا، به تازگی رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به ثبتنام بیش از ۵۰۰۰ نفر برای بیمه گوشی و لپتاپ اظهار کرد: ثبتنام دانشجویان در این بیمه «رایگان» است و دانشجویان برای بیمه وسایل خود هزینهای پرداخت نخواهند کرد.
اما انتشار جزئیات «بیمه وسایل الکترونیکی دانشجویان» که به دستور وزیر علوم و پس از مرگ امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران تهیه شد ابهاماتی را برای بیمهکنندگان به وجود آورده است.
«عدم شکست حرز» یکی از موارد تاکید شده در این جزئیات است که بیمه آن را پوشش نمیدهد.
عدم شکست حرز به زبان ساده یعنی سارق برای سرقت وسیله مورد بیمه نیاز به برداشتن مانعی (از جمله بالا رفتن از دیوار یا شکستن قفل و…) نباشد.
با توجه به این موضوع، در جزئیات منتشر شده درباره فهرست مواردی که شامل پوشش بیمه نمیشوند سناریوهایی از جمله «سرقت از خوابگاه دانشجویی» یا «سرقت توسط آشنایان و نزدیکان» به چشم میخورد. همچنین از دیگر موارد ذکر شده سرقت دستگاه در مواقعی است که دانشجو دستگاه خود را با اراده و اختیار خویش در اختیار سارق قرار میدهد و در نتیجه «سرقت با شکست حرز» محسوب نمیشود و تحت پوشش قرار نمیگیرد.
در جزئیات این بیمه که در حال حاضر توسط شرکت بیمه پارسیان ارائه میشود مواری نظیر «سرقت با عنوان جیب بری و کیف قاپی، ورود به حریم بیمهگذار از طریق کلید تقلبی، ورود به حریم بیمهگذار از طریق شکستن درب و پنجره و شیشه و قفل، و همچنین استفاده از زور، تهدید و ارعاب» به عنوان مواردی که شامل پوشش بیمه میشود عنوان شده است.
در جزئیاتی که منتشر شده است چهارچوب اثبات «استفاده از زور، تهدید و ارعاب» مشخص نیست.
آنچه سوال برانگیز شده این است که اگر دانشجویی از ترس جان خود وسیله الکترونیکی را در اختیار سارق قرار دهد آیا قادر به دریافت خسارت از شرکت بیمه خواهد بود؟
در گزارشی که از این طرح منتشر شده است، آمده: «لپ تاپ و موبایل شامل دستگاههای نو و کارکرده دانشجویان و به ارزش هر دستگاه لپ تاپ و موبایل به ترتیب به میزان ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال و ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال است و هر دانشجو صرفاً مجاز به ثبت یک دستگاه لپ تاپ و موبایل در سامانه صندوق رفاه دانشجویان است.»
براساس جزئیات منتشر شده شروع پوشش بیمه نامه ۷ روز پس از تاریخ ثبت اطلاعات موبایل و لپ تاپ در سامانه صندوق رفاه دانشجویان است و برای یک سال اعتبار دارد.
source