دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با ارائه توضیحاتی درباره مرحله اول داوری آثار ارسال شده به دبیرخانه این رویداد، تاکید کرد: امیدوارم با پایان جشنواره سیزدهم برنامه زمان‌بندی و جشنواره چهاردهم مد و لباس فجر نیز اعلام شود تا در همان زمان مقرر و نزدیک به دهه فجر برگزار شود.

محسن گرجی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: تا پایان پنجم اردیبهشت ماه تعداد ۳۳۰۰ اثر توسط ۷۵۰ نفر – گروه برای دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر ارسال شد. برخی آثار توسط یک گروه و برخی توسط افراد به صورت تکی ارائه شده و مجموعا هزار نفر در ارسال آثار سهیم بودند.

او افزود: بیشترین آثار ارسالی مربوط به بخش کاربردی (پوشاک روزمره و اجتماع) شامل حدود دو هزار اثر بوده است. پس از آن ۴۵۰ اثر در حوزه مفهومی، ۳۲۵ اثر در حوزه طراحی پارچه، ۳۱۸ اثر در حوزه اَکسسوری و زیورآلات و مابقی هم در حوزه کیف و کفش بوده است.

دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر، بیان کرد: در مرحله اول داوری‌ها، آثار حدود ۲۰۰ نفر – گروه پذیرفته شده است تا به داوری مرحله دوم برسند.

او افزود: در مرحله اول تنها طراحی آثار بررسی شد و در مرحله دوم باید طرح‌های پذیرفته شده به مرحله تولید برسند و سپس بررسی شوند و در نهایت نیز داوری نهایی آثار تولید شده انجام می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته زمان کافی برای تولید آثار وجود دارد و در این فرصت امکان منتورینگ (هدایت‌گری) گروه‌ها نیز وجود دارد.

گرجی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حجم بالای آثار کاربردی که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، قرار است بر خلاف دوره‌های قبل آثار عرضه شده از فضای فاخر و نمایشگاهی فاصله بگیرد یا خیر؟، توضیح داد: همیشه بین آنچه که در جشنواره‌ها به نمایش درمی‌آیند با آنچه که مناسب استفاده در بازار است، فاصله وجود دارد و این موضوع فقط در ایران اتفاق نمی‌افتد. آثاری که در جشنواره‌ها به نمایش درمی‌آیند یک چارچوب کلی دارند و معمولا برای طراحی سایر آثار الهام‌بخش هستند. امیدواریم با حضور صاحبان ویژندها (برندها) و تولیدکنندگان پوشاک این فاصله میان آثار را کمتر کنیم تا هرچه بیشتر قابل استفاده باشند.

او تاکید کرد: از طرفی باید بیش از طرح، به طراح و ایده‌پرداز آن بپردازیم و او را در زیست‌بوم هنر – صنعت مد و لباس تقویت کنیم و مقدماتی برای افزایش حضور او در صنعت فراهم کنیم تا بتواند آثار متعددی تولید کند؛ بنابراین از نظر ما طراح مهم‌تر از طرح است و برای این هدف هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا طراح پس از کسب رتبه رها نشود و در یک باشگاه توان‌افزایی حداقل به مدت یک سال آموزش‌های کاربردی و شبکه‌سازی ببیند که در محیط کسب و کار مد و لباس دوام بیاورد.

دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر درباره علت انتخاب موضوع «کشف ایران» برای این دوره از جشنواره، توضیح داد: تاریخ و تمدن، پهنای جغرافیایی و معماری و هنر فاخری در ایرانِ پارسی داریم؛ بنابراین دست طراح کاملا باز بوده است که از این اِلِمان‌ها استفاده کند. تاکنون نیز بر مبنای این موضوع‌ طرح‌های نوآورانه‌ای برایمان ارسال شده است.

او درباره زمان برگزاری سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر پس از موعد مقرر و در خردادماه، اظهار کرد: بخشی از این موضوع وابسته به تغییر دولت و به دنبال آن تغییر مدیران مرتبط بود. از طرفی اینکه خود را ملزم بدانیم این رویداد را همزمان با دهه فجر برگزار کنیم خوب است، اما خارج شدن از این موعد زمانی هم سبب کاهش مشارکت طراحان نشده است.

گرجی تاکید کرد: امیدوارم با پایان جشنواره سیزدهم برنامه زمان‌بندی و جشنواره چهاردهم مد و لباس فجر نیز اعلام شود تا در همان زمان مقرر و نزدیک به دهه فجر برگزار شود. هرچند نباید فراموش کنیم که باتوجه به برگزاری جشنواره‌های مختلف در موعد دهه فجر رسانه‌ها نیز درگیر سایر رویدادها می‌شوند و شاید کمتر به موضوع مد و لباس بپردازند، اما اگر در این زمان برگزار شود رسانه‌ها هم بیشتر به ما بپردازند.

به گفته گرجی بر اساس نظر شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر فعلا اسامی داوران جشنواره اعلام نمی‌شود.

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر ۱۷ تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

انتهای پیام

source

توسط postbin.ir