رویداد نمایشگاه _ کارگاه «به توان هنر» به همت جهاد دانشگاهی واحد هنر در هفت شاخه خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، سفال و سرامیک، مُد و لباس، چرم دست‌دوز، قلم‌زنی و ملیله‌کاری و مجسمه‌سازی در دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، عصر روز دوشنبه – ۱۵ اردیبهشت‌ماه – رویداد «به‌ توان هنر» با شعار «از مهارت تا اشتغال» در قالب نمایشگاهی گروهی از آثار برگزیده هنرآموختگان برتر دوره‌های تخصصی مرکز آموزش‌های جهاد دانشگاهی هنر در نگارخانه باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم، امین مختاری – رییس جهاددانشگاهی واحد هنر با تأکید بر هدف برگزاری این نمایشگاه، اظهار کرد: این رویداد با هدف فراهم‌سازی بستری مؤثر برای معرفی توانمندی‌ها، مهارت‌های تخصصی و دستاوردهای هنرآموزان مستعد و برگزیده‌ای برگزار شده است که با موفقیت دوره‌های آموزشی خود را در مرکز آموزش‌های تخصصی هنر جهاددانشگاهی پشت سر گذاشته‌اند.

وی افزود: امروز گرد هم آمده‌ایم تا رویداد «به توان هنر» را که در واقع ثمره توان، پشتکار و تلاش هنرمندان جوان و دانشجو است را جشن بگیریم.

مختاری با تاکید بر اینکه هدف ما در واحد هنر فراتر از آموزش صرف است، بیان کرد: ما چرخه‌ای کامل از آموزش تا مهارت و از مهارت تا اشتغال را ایجاد کرده و دنبال می‌کنیم و این رویداد نیز یک حلقه از این زنجیره است. «به توان هنر» فرصتی برای دیده شدن هنرجویان و گامی به‌سوی حضور در نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی و در نهایت، فروش آثار آن‌هاست. در همین راستا اقدامات اولیه‌ای نیز برای توسعه همکاری‌ها و حمایت از ادامه مسیر حرفه‌ای هنرجویان در جهت صادرات آثار جهاددانشگاهی هنر در همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شده است.

جزئیاتی از رویداد «به توان هنر» / انتقاد از فقدان نگاه اقتصادی به فعالیت‌های فرهنگی _ هنری

در ادامه مهدی فیاضی – مدیرعامل مؤسسه بین‌المللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بازدید از نمایشگاه «به توان هنر» با تحسین آثار ارائه ‌شده در نمایشگاه این رویداد، هنر ایرانی را برخوردار از پیشینه‌ای غنی و تمدنی چند هزار ساله دانست و بر ظرفیت بالای آن در عرصه صادرات فرهنگی تاکید کرد.

وی با اشاره به تجربه موفق نمایشگاه آثار خوشنویسی مولانا در ترکیه، از برنامه‌ریزی مشترک با جهاد دانشگاهی هنر برای تسهیل و شتاب‌دهی در فرآیند صادرات آثار هنرجویان این واحد به گالری‌ها و بازارهای بین‌المللی خبر داد و افزود: هدف ما فراهم‌سازی زمینه‌ای برای معرفی جهانی هنر ایرانی، توسعه کارآفرینی و کسب درآمد ارزی از طریق فروش این آثار است که در راستای تحقق این هدف با مجموعه جهاددانشگاهی هنر درحال همکاری هستیم.

سیدقاسم ناظمی، – رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه نیز با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان هنرمند، به برگزاری موفق نمایشگاه آثار هنرجویان ایرانی در آنکارا و استانبول اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای ادامه این نمایشگاه در قونیه خبر داد.

وی با تأکید بر ظرفیت بالای هنر ایرانی در جذب مخاطبان بین‌المللی به‌ویژه در کشورهای حوزه تمدنی ایران، اظهار کرد: اگر آثار هنری ایران به‌صورت حرفه‌ای و هدفمند معرفی شوند، می‌توانند بازارهای پایداری در خارج از کشور پیدا کنند.

ناظمی همچنین با انتقاد از نبود رویکرد اقتصادی در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کشور، تأکید کرد: باید به هنر به‌عنوان یک ظرفیت جدی اقتصادی نگریست و از تجربه‌های جهانی برای توسعه کسب‌وکارهای هنری بهره گرفت. در حالی‌که کشور ترکیه سالانه میلیاردها دلار از صادرات فرش ماشینی درآمد دارد، بسیاری از آثار هنری ایران با قیمت پایین صادر شده و توسط تاجران خارجی در بازارهای بین‌المللی با سود بالا عرضه می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی هنر وی در پایان جهاد دانشگاهی هنر را نهادی دانست که می‌تواند نقش مؤثری در راهبری حوزه کسب‌وکارهای هنری ایفا کند و بر لزوم نقش‌آفرینی جدی این مجموعه در تجارت فرهنگی و هنری کشور تأکید کرد.

جزئیاتی از رویداد «به توان هنر» / انتقاد از فقدان نگاه اقتصادی به فعالیت‌های فرهنگی _ هنری

رویداد «به توان هنر» به همت جهاد دانشگاهی هنر و با حمایت سازمان جهاد دانشگاهی تهران و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، از ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال جاری، هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در نگارخانه باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

source

توسط postbin.ir