به گزارش ایسنا، فردا، ۱۸ اردیبهشت ماه زادروز عزتالله مهرآوران است؛ هنرمندی که هم تجربه نویسندگی داشت و هم بازیگری و گاهی هم کارگردانی. گرچه بیشتر مردم او را به واسطه فعالیتهای تصویریاش و حضورش در مجموعههایی مانند «لیسانسهها» میشناسند، ما در این نوشتار بخش دیگری از فعالیتهای او را مرور میکنیم که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
مهرآوران، زاده اردیبهشت سال ۱۳۲۸ در مسجد سلیمان است. نخستین حضور او در عرصه هنری به بازیاش در نمایشی برمیگردد که در دبستانشان اجرا شد. او آن زمان کلاس ششم دبستان بود و نقش پسری یتیم را بازی کرد. از همان زمان گویی راه آینده خود را یافت و برای ادامه تحصیل هم رشته نمایش را در دانشگاه انتخاب کرد.
اوایل دهه ۶۰ که تئاتر بعد از یک دوره فترت تازه داشت جانی میگرفت، اکبر زنجانپور، بازیگر و کارگردان نامدار تئاتر، نمایشنامه «مروارید» را برای اجرا انتخاب کرد؛ نمایشی پربازیگر که نام عزتالله مهرآوران را به عنوان نویسنده بر خود داشت و با بازی بازیگرانی چون ایرج راد، فرشید ابراهیمیان، بهزاد رضوی، حمید طاعتی، مهری مهرنیا، هادی اسلامی، حسین عظیمی، حسین ایری، فریبا متخصص، جواد خدادادی، فرزین سمیعی به صحنه رفت.
اجرای نمایش «مالکنون» در جشنواره تئاتر فجر نشان داد که زنجانپور بیدلیل متن مهرآوران را انتخاب نکرده بود. این نمایش به کارگردانی مشترک مریم معترف و خودش در دهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت.
مهرآوران تا اواخر دهه ۸۰ فعالیتهای پررنگی در تئاتر داشت و جوایزی نیز بخصوص در بخش نمایشنامهنویسی از آن خود کرد اما بعد از آن کمتر مجالی برای حضور روی صحنه یافت.
او نه تنها به فرهنگ فولکلور توجه داشت که ارادتش به شاهنامه و ادبیات کهن ایران زمین نیز بر دوستانش پوشیده نبود. نگارش نمایشنامه «زال و رودابه»، «گفتگوی مکبث و اسفندیار رویینتن» و … دلیلی بر این مدعاست.
او در سینما با فیلمهایی چون «بانوی من» ساخته یدالله صمدی، «مرد عوضی» و «مومیایی ۳» به کارگردانی محمدرضا هنرمند، «ایلیا نقاش جوان» ساخته ابوالحسن داودی، «هتل کارتن» به کارگردانی سیروس الوند و… شناخته شده است و با بازی در مجموعههای تلویزیونی همچون «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله، «دزد و پلیس»، «خروس»، «شاخ به شاخ» و … ساختههای سعید آقاخانی، «هیولا» کار مهران مدیری، «هفتسنگی» به کارگردانی علیرضا بذرافشان و … خاطراتی شیرین را از خود در ذهن عموم تماشاگران به ثبت رسانده است.
مهرآوران میانه مهر سال ۱۴۰۰ زمانی که هنوز کرونا یکهتازی میکرد، به دلیل عوارض ناشی از ابتلا به این ویروس با فرشته مرگ راهی دیاری دیگر شد و یک کوچ پاییزی دیگر را رقم خورد و حالا عزتالله مهرآوران که برای بچههای هنری عمو عزت بود، با خاطرات خوشی که در ذهن آنان ساخته، همیشه حاضر است.
انتهای پیام