صدرالحسینی در گفت‌وگو با ایلنا:

بخشی از ریشه توافق آتش‌بس آمریکا با یمن، سفر ترامپ به منطقه است/ اسرائیل در شوک توافق صنعاء - واشنگتن قرار دارد





کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیل از توافق ایالات متحده آمریکا با یمن شوکه شده و هیچ‌گونه هماهنگی قبلی با تل‌آویو صورت نگرفته بود.

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به تصمیم ایالات متحده برای تپقف حملات به یمن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بن‌بست‌های دائمی ترامپ در عرصه سیاست خارجی، این‌بار به موضوع یمن رسید. در هفته‌های اخیر، مقاومت دولت نجات ملی یمن در برابر حمایت‌های آمریکا و انگلیس از جنایات رژیم صهیونیستی، به نقطه اوج خود رسید؛ تا جایی که کنگره و مخالفان ترامپ، به صراحت از ضعف ارتش آمریکا در برابر نیروهای یمنی سخن گفتند. در محافل سیاسی، زمزمه‌هایی از تمایل آمریکا به گفت‌وگو با یمنی‌ها مطرح بود، اما رسانه‌های رسمی آمریکا هیچ‌گاه این موضوع را علنی نکردند. با این حال، ترامپ که در سخنرانی ۱۰۰ روزگی دولتش نتوانسته بود کارنامه قابل قبولی ارائه کند، به‌طور غیرمستقیم از تمایل به گفت‌وگو با یمنی‌ها و توقف منازعات نظامی سخن گفت، اما واقعیت این است که مذاکرات میان دو طرف چند هفته پیش آغاز شده بود. 

وی ادامه داد: محور اصلی این مذاکرات، جلوگیری از حمله ارتش ملی یمن به ناوهای آمریکایی بود. در این گفت‌وگوها که با میانجی‌گری عمان انجام شد، طرف یمنی بر یک نکته پافشاری می‌کرد ‌و آن هم این است که نباید حمایت از مردم غزه یا اعمال فشار اقتصادی بر رژیم صهیونیستی، موضوع چانه‌زنی در این مذاکرات قرار گیرد. از نظر یمنی‌ها، تنها در صورتی حمایتشان از مردم غزه پایان می‌پذیرد که حملات رژیم صهیونیستی نیز متوقف شود. آمریکایی‌ها نیز در این مذاکرات، ضمن عقب‌نشینی از برخی مواضع، تلویحاً اعلام کردند که درباره اسرائیل وارد گفت‌وگو نخواهند شد و تمرکزشان تنها بر جلوگیری از حمله به ناوهای‌شان است. این در حالی‌ست که در ابتدا خود آمریکایی‌ها به بهانه حمایت از رژیم صهیونیستی وارد جنگی شدند که منجر به خسارت‌های سنگینی به ناوها و تجهیزات هوایی‌شان شد. در نهایت، آنچه اکنون میان آمریکا و دولت نجات ملی یمن توافق شده، تنها شامل عدم حمله به ناوهای جنگی آمریکا و متقابلاً عدم حمله ارتش آمریکا به یمن است. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: موضوع حمایت از مردم غزه همچنان در دستور کار دولت نجات ملی باقی مانده و آنان همچنان در برابر حملات اسرائیل به غزه، حامی مردم این منطقه خواهند بود.نکته مهمی که باید برجسته شود این است که آمریکا یکی از هم‌پیمانان دیرینه خود را کنار گذاشته و عملاً در این مذاکرات، رژیم صهیونیستی را نادیده گرفت. این مسأله آن‌چنان غیرمنتظره بود که منابع عبری‌زبان گزارش دادند اسرائیل از این تصمیم آمریکا شوکه شده و هیچ‌گونه هماهنگی قبلی با تل‌آویو صورت نگرفته بود. گفته می‌شود این موضوع خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است و اکنون این پرسش مطرح است که چرا آمریکا این‌چنین مصرانه به دنبال این توافق با یمنی‌ها بود؟ پاسخ در برنامه‌ریزی‌های کاخ سفید برای سفر قریب‌الوقوع ترامپ به منطقه و به‌ویژه عربستان نهفته است. آمریکا که برای جذب سرمایه‌گذاری کشورهای عربی، به‌ویژه عربستان، برنامه‌ریزی گسترده‌ای انجام داده، در تلاش بود تا پیش از سفر ترامپ، موضوع امنیت منطقه را موقتاً مدیریت و آرام کند. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: نگرانی اصلی واشنگتن، ناامن شدن مناطقی بود که ترامپ قصد سفر به آن‌ها را دارد ولی با این حال، باتوجه به سابقه بی‌تعهدی آمریکا در پایبندی به توافقات، این احتمال جدی وجود دارد که پس از سفر ترامپ به منطقه و رایزنی‌های جدید، توافق فعلی از سوی آمریکا نقض شود. در چنین حالتی، ارتش ملی یمن آمادگی کامل برای پاسخ‌گویی متقابل، به میزان دخالت آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و فشار بر مردم غزه را خواهد داشت. اینکه آیا توافق حاصل‌شده شکننده است یا خیر باید گفت که با توجه به تحرکات رژیم صهیونیستی و وضعیت پیچیده منطقه، این احتمال را نمی‌توان نادیده گرفت.



انتهای پیام/


source

توسط postbin.ir