مستند «فرزندان خونیار» روایت زندگی چهار فرزند یک خانواده است که هیچگاه ازدواج نکردند و همین موضوع چالش‌های جدی برای آنها رقم‌ می‌زند.

آرمان قلی‌پور -کارگردان مستند «فرزندان خونیار»- در گفت‌وگو با ایسنا در مورد موضوع مستند فرزندان خونیار گفت: این مستند درباره چهار خواهر و برادر است که گرچه به سنین بالا رسیده‌اند اما ازدواج نکرده‌اند و همین موضوع باعث طردشدگی آنها از جامعه پیرامون‌شان شده است.

وی درباره فرآیند انتخاب سوژه برای این مستند توضیح داد: سال‌هاست که حتی محل زندگی و اقامتم را با فاصله از شهرهای شلوغ، حتی مرکز استان خودمان که چهارمحال بختیاری است انتخاب کرده‌ام و معتقدم اگر قرار است فیلم‌های مردم‌شناسانه یا مرتبط با شخصیت‌های برآمده از دل فرهنگ و مردم به خصوص اهالی زاگرس و بختیاری‌ها بسازم، زندگی در میان آن‌ها بسیار اهمیت دارد. به‌واسطه ارتباطی که در این سال‌ها با مردم این منطقه داشته‌ام و همزمان تحقیقات و گفتگوهایی که دارم به سوژه‌هایی از این دست رسیدم.

قلی‌پور افزود: در قالب گفت‌وگوهایی که با مردم دارم آنها هم دیگر می‌دانند که من به دنبال چه چیزهایی هستم و به‌واسطه خودشان به سوژه‌های دلخواهم می‌رسم. به طور مثال حین فیلمبرداری مستند دیگری به نام «استشهادی برای خوانندگی» بودیم که در یک سوپرمارکتی که از طریق فروشنده مغازه مطلع  شدم که در همان روستا چهار خواهر برادر زندگی می‌کنند که با وجود سن بالا هیچ‌گاه ازدواج نکرده‌اند و این تبدیل به سوژه مستند «فرزندان خونیار» شد.

این مستندساز تصریح کرد: از میان ۱۵ فیلمی که تا به امروز ساخته‌ام بیش از ۱۰ سوژه را خود مردم به من معرفی کردند.

قلی‌پور در ادامه درباره دلیل جذابیت این سوژه از نگاه خودش تأکید کرد: زمانی که در جریان این سوژه قرار گرفتم، سریعا به روستای محل زندگی این خانواده رفتم. در اولین پرس و جو، اهالی گفتند لطفا ما را وارد این ماجرا نکنید و همانجا برایم سوال شد که مگر ماجرای این خانواده چیست؟ برای همین ایده و هسته اولیه فیلم پاسخ به همین سوال شد که چرا دیگران نسبت به این چهار نفر که ازدواج نکرده‌اند چنین نگاهی دارند و چرا ازدواج نکردن آن‌ها منجر به طردشدگی‌شان شده است؟

قلی‌پور یادآور شد: در جریان پژوهش برای تولید این مستند حرف‌های زیادی را پشت سر این چهار نفر می‌شنیدیم و بعد سراغ زندگی واقعی سوژه رفتیم.

وی یادآور شد: سبک مستند به این شکل است که مخاطب خودش تصمیم بگیرد که آیا صرف ازدواج نکردن می‌تواند دلیل فراموشی همه محبت‌ها و مهربانی‌های افراد باشد؟ به نظرم در این موارد انسانیت مقدم بر هر نکته دیگری است.

کارگردان «فرزندان خونیار» درباره عرضه آنلاین آثار مستند در پلتفرم‌های نمایش خانگی هم گفت: بارها این نکته مطرح شده است که سینمای مستند همواره در زمینه عرضه مظلوم بوده است. از طرف دیگر هم می‌دانیم که سینمای مستند چقدر می‌تواند موثر باشد. مخاطبان آثار مستند حتی در نقاط دورافتاده کشور، همواره گفته‌اند که چقدر طرفدار شبکه مستند هستند. از سوی دیگر رشد سینمای مستند در این سال‌ها، نشانه آن است که مخاطب بیشتر به‌دنبال تماشای واقعیت‌ها است.متأسفانه در این شرایط به جای آنکه مستندسازان بیشتر حمایت شوند، شاهد حمایت کمتر بودیم.

وی در مورد اکران مستند خود در شبکه نمایش خانگی تصریح کرد: «فرزندان خونیار» برای اولین‌بار روی فیلیمو عرضه می‌شود و خوشحالم از این اتفاق زیرا این اکران‌ها می‌تواند مخاطب را بیشتر از قبل با سینمای مستند آشنا کند. ما فیلم می‌سازیم که به دست مخاطب برسد و این فرصت‌ها می‌تواند اتفاق خوبی برای مستندسازان باشد.

بیشتر بخوانید:

۴ مستند ایرانی در جشنواره مورد تائید آکادمی اسکار

۲ مستند ایرانی به جشنواره لهستان دعوت شدند

انتهای پیام

source

توسط postbin.ir