سارا فلاحی عضو گروه پارلمانی مجلس شورای اسلامی ایران در این دیدار بیان کرد: امیدوارم این نشست بتواند به گسترش روابط بالاخص در حوزه زنان کمک کند؛ رابطه ایران و اندونزی تاریخچه طولانی دارد.فعالیتهایی که در دولت و مجلس دو کشور انجام میپذیرد، میتواند به گسترش سطح روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بیانجامد.
وی در ادامه به برخی از اقدامات و کارنامه زنان ایران اسلامی اشاره و بیان کرد: در حوزه درمان و پزشکی ۷۰ درصد کادر درمان را زنان تشکیل میدهند. قبل از انقلاب اسلامی ما فقط در ۷ رشته فعال بودیم اما بعد از انقلاب به ۴۹ رشته رسیده است. قبل از انقلاب باشگاه مختص بانوان خیلی کم بود اما پس از انقلاب ۳۰ برابر شده است. ما قبل از انقلاب تنها دو مدال آور زن داشتیم اما پس از انقلاب تعداد مدالهای بانوان ورزشکار ما به بالای ۸۰۰ مدال در سطح آسیایی و جهانی رسیده است .۲۴ درصد از جامعه مخترعین ما را زنان تشکیل میدهند در صورتی که بطور نرمال در سایر کشورها این آمار ۱۴ درصد است.
وی در ادامه افزود: از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان، ۴ هزار شرکت را زنان اداره میکنند. امروز زنان در عرصه سیاست و انتخابات پارلمانی همپای مردان در انتخابات شرکت کرده و به رقابت میپردازند. حتی امروز ما وزیر زن هم در کابینه داریم و سختترین حوزه وزارتی، یعنی راه و شهرسازی به یک زن محول شده است. در دولت چهاردهم بیش از ۷۰ منصب کلیدی به زنان واگذار شده است ..۵۶ درصد دانشجویان دانشگاههای ما از میان دختران هستند و همه این پیشرفتها را مدیون انقلاب اسلامی هستیم که به زنان ما به آگاهی برسند.
فلاحی با بیان اینکه زنان ما به این باور رسیده اند که باید نقش زیادی در فرهنگ و تمدن ایران داشته باشند، تصریح کرد: ما یک برنامه پنج ساله داریم که در این برنامه ما نقشه راه پنج سال آینده را ترسیم میکنیم و این برنامه در مجلس تصویب میشود. الان برنامه هفتم توسعه را نوشتیم که در این برنامه به مطالبات زنان و توانمند سازی آنان توجه جدی شده است.
همچنین زهرا سعیدی مبارکه دیگر عضو گروه پارلمانی مجلس شورای اسلامی ایران در این دیدار بیان کرد: در اینجا جا دارد به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری اشاره داشته باشم و کشتاری که از زنان و کودکان بی دفاع صورت گرفته است. من پیشنهاد میکنم که زنان مسلمان جهان یک صندوق بین المللی تشکیل دهند تا از طریق این صندوق بتوانند از زنان و کودکان غزه که شرایط بسیار سختی دارند، با تقویت نقاط اقتصادی، حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه یک تفاهم نامه مشترکی توسط دو تن از معاونین زنان دولت جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است، تاکید کرد: این تفاهم نامه در حوزه صنایع دستی، فناوری ارتباطات و اطلاعات و خصوصاً توانمند سازی زنان سرپرست خانوار، بین زنان ایران و اندونزی امضا شده است. معتقدم برای تدوین برنامههای جدید و در جهت تقویت این تفاهم نامه، باید تلاش بیشتری از سوی مسئولین دو طرف انجام شود.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم تاکید کرد: معتقدم برای توسعه روابط اقتصادی و کارآفرینی زنان دو کشور، باید اقداماتی صورت پذیرد و جمهوری اسلامی ایران در این حوزه موفق عمل کرده است، ما با معرفی زنان توانمند در این حوزهها میتوانیم یک کمیته مشترک تشکیل داده و در جهت تقویت اقتصادی زنان گام مهمی را برداریم.
وی با بیان اینکه نگاه انقلاب اسلامی ایران، این بوده که زن از یک عنصر غیرکنشگر به عنصر کنشگر تبدیل شود، تاکید کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران یک شعاری داریم که با برنده بودن زنان، هیچکس بازنده نیست. وقتی یک زن قدرتمند باشد به عنوان مادر به فرزندانش، به عنوان همسر به شوهرش و به عنوان یک هسته مرکزی خانواده به جامعه اش قدرت میدهد.
عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در پایان، بیان کرد: امیدوارم میان فراکسیون زنان دو پارلمان ارتباط بیشتری برقرار شود. از شما و بانوان فعال اقتصادی اندونزی دعوت میکنم به ایران تشریف بیاورید و سطح تعاملات را افزایش دهیم.
در این دیدار «عارفه فوزی» با بیان اینکه نقش بانوان در اندونزی نسبت به گذشته و پس از استقلال خیلی پررنگتر شده است به گونهای که فرقی بین حقوق مرد و زن وجود ندارد، گفت: ما با سفیر جمهوری اسلامی ایران در هفته گذشته ملاقاتی داشتیم و به تفاهم نامهای که میان دو کشور در راستای تقویت روابط دوستانه بر اساس برابری، احترام و منافع متقابل به امضا رسیده، اشاره داشتیم.
وزیر توانمند سازی زنان کشور اندونزی با اشاره به موضع این کشور در خصوص فلسطین اشغالی، تصریح کرد: در خصوص فلسطین هم موضع اندونزی روشن است. بر اساس قانون اساسی هر کشوری باید استقلال و آزادی خودش را داشته باشد. ما نسبت به حقوق مردمان ستم دیده فلسطین اقدامات زیادی انجام داده ایم. صندوقی برای گردآوری کمک به مردم فلسطین برقرار کردیم.
source