به گزارش اقتصادنیوز، رسانه های غربی از رایزنی دیپلمات های ارشد اروپایی با وزیر خارجه ایران پیرامون تحولات در برنامه هسته ای ایران خبر داده اند. آنگونه که ایسنا روایت کرده، وزارت خارجه فرانسه روز جمعه خبر داده که دیپلمات های ارشد اروپایی روز پنجشنبه به سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود گفته اند که درصورت عدم پیشرفت در زمینه توافق هسته ای ایران تا پایان تابستان، برای بازگردانی تحریم های …
…، عباس عراقچی، پس از حملات هوایی رژیم صهیونیستی و آمریکا در اواسط ژوئن به تأسیسات هسته ای ایران برگزار کردند. پس از این تماس، یک منبع دیپلماتیک فرانسوی اعلام کرد که وزرا از ایران خواسته اند برای دستیابی به یک توافق هسته ای قابل راستی آزمایی و پایدار ، فوری به مذاکرات بازگردد. این سه کشور، همراه با چین و روسیه، طرف های باقی مانده از توافق سال 2015 با ایران هستند که در ازای …
اروپا برای دستیابی به توافق هسته ای به ایران ضرب الاجل داده و از سوی دیگر تهران هم با وجود تجربه جنگ 12 روزه همچنان بر حق غنی سازی تاکید می کند، چه راهی پیش روی ایران قرار دارد؟ – من فکر می کنم کشور های اروپایی در حالی این ضرب الاجل را در آخرین روز های غروب برخی از بند های برجام دادند که امیدوارند یک مذاکره چندجانبه با ایران را شکل دهند. به طور مشخص دغدغه آنها اوکراین است و ایران را به …
رویکرد منفعلانه اتحادیه اروپا در قبال حملات آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران، به ویژه سکوت آن در برابر پیامدهای انسانی و حقوقی این حملات، بار دیگر نشان داد که تهران نمی تواند بر نقش متوازن یا مستقل اروپا در مناسبات بین المللی حساب باز کند. در شرایطی که اروپا در توافق برجام نقش مهمی ایفا کرده بود، تحلیل نشریه هنگ کنگی به وضوح نشان می دهد که این قاره، عملاً به یک تماشاگر سیاسی تبدیل شده …
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا ، خبرگزاری فرانس 24 از تماس تلفنی وزرای امور خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در روز پنجشنبه 27 تیرماه خبر داد و نوشت: دیپلمات های ارشد اروپایی به ایران هشدار داده اند که در صورت عدم پیشرفت ملموس تهران در احیای توافق هسته ای تا پایان تابستان، آماده فعال سازی مکانیسم بازگشت فوری تحریم های …
، بریتانیا و آلمان—سه طرف اروپایی توافق هسته ای 2016 با ایران (موسوم به E 3) —اعلام کرده اند که اگر تا پایان ماه اوت پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشود، سازوکار بازگشت خودکار تحریم ها را فعال خواهند کرد. ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه پیش از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: فرانسه و شرکایش… حق دارند تحریم های جهانی در زمینه تسلیحات، بانک ها و تجهیزات هسته ای که ده سال …
به گزارش اکوایران، یک منبع دیپلماتیک فرانسوی پنجشنبه شب به خبرگزاری رویترز گفته وزرای خارجه فرانسه، بریتانیا، آلمان و دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا به همتای ایرانی خود، عباس عراقچی گفتند که ایران باید فوراً تلاش های دیپلماتیک خود را برای دستیابی به یک توافق هسته ای قابل تأیید و پایدار از سر بگیرد. این منبع پس از اولین تماس تلفنی مشترک بین همه این وزرا از زمان حملات هوایی اسرائیل و آمر …
آثار تحریم ها از سوی اروپا صورت نگرفت و بدین واسطه هرگونه ادعای پایبندی طرف های اروپایی به توافق، در حالی که تحریم های اروپا پابرجا ماند و ابزارهایی نظیر INSTEX نیز بلااستفاده و بی اثر برای ایران بود، فاقد وجاهت حقوقی تلقی می شود. گزارش های نهادهای بین المللی، اتحادیه اروپا و نیز بیانیه های متعدد وزارت خارجه سه کشور اروپایی در این سال ها نیز نشان می دهد که این کشورها عملاً از ساده ترین …
…، به دفاع از حاکمیت ملی ایران برخاسته اند و طرف غربی ناقض قوانین بین المللی معرفی می کنند. زمینه مناقشه هسته ای ایران و تهدید مکانیسم ماشه برنامه هسته ای ایران که از دهه ها پیش تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) به صورت صلح آمیز دنبال شده، همواره مورد سوءظن غرب بوده است. توافق هسته ای 2015(برجام)تلاشی برای حل این مناقشه بود،اما خروج یکجانبه آمریکا در سال 2018 و اعمال …
اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای صحبت کرده اند. انگلیس، فرانسه و آلمان بخشی از توافق هسته ای 2015 با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند که منجر به محدودیت برنامه هسته ای تهران در ازای لغو تحریم های این کشور شد، توافقی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در دوره اول ریاست جمهوری خود در سال 2018 به طور یکجانبه ایالات متحده را از آن خارج کرد. تروئیکای اروپا طبق این توافق می …
تر آغاز شود. ما باید در عمل به دنبال ایجاد شرایطی باشیم که اروپا را از فعال کردن مکانیسم ماشه دور کنیم. گزارش آکسیوس در حالی طی روزهای اخیر منتشر شده که پیش از آن وزیر خارجه فرانسه هشدار داده بود اگر تا پایان ماه اوت (یعنی 10 شهریور) پیشرفتی در روند توافق هسته ای حاصل نشود، کشور های اروپایی موسوم به تروئیکا (فرانسه، آلمان، بریتانیا) مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد. این تهدید …
، این گفت وگو به صورت خصوصی انجام شده است. وزارت خارجه آمریکا پس از این تماس اعلام کرد که چهار طرف درباره اطمینان از اینکه ایران به سلاح هسته ای دست نیابد یا آن را تولید نکند گفت وگو کرده اند. مقام های آمریکایی و دیپلمات ها به شرط ناشناس ماندن درباره جزئیات این رایزنی های محرمانه صحبت کرده اند. بریتانیا، فرانسه و آلمان از جمله طرف های توافق هسته ای سال 2015 با ایران …
پس از سال ها مذاکره میان ایران و کشورهای موسوم به 1+5، توافق هسته ای برجام در سال 2015 میلادی به نتیجه رسید و به دنبال آن، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه شماره 2231 را تصویب کرد. این قطعنامه تمامی تحریم های پیشین سازمان ملل را که از سال 2006 تا 2010 علیه ایران وضع شده بود، به حالت تعلیق درآورد. همچنین از همه کشورهای جهان خواسته شد که روابط اقتصادی، مالی و سیاسی خود را با ایران عادی سازی کرده و زمینه ساز توسعه همکاری ها شوند.با این حال، یکی از بخش های مهم و در عین حال بحث برانگیز این قطعنامه، سازوکار موسوم به “مکانیزم ماشه” یا Snap …
خود است. زمینه تهدید مکانیسم ماشه مکانیسم ماشه که در توافق برجام گنجانده شده است، به هریک از طرف های توافق (به جز ایالات متحده که در سال 2018 از آن خارج شد) اجازه می دهد در صورت مشاهده نقض تعهدات، شکایتی را به کمیسیون مشترک برجام ارائه دهد. این فرآیند شامل مراحل چندگانه حل اختلاف است که در نهایت، در صورت عدم حل اختلاف در حدود 60 روز، می تواند به بازگرداندن تحریم های شورای …
– همزمان و با افتخار از “کار کثیف نتانیاهو” سخن گفته و با سوءنیت کامل، تهدید می کنند که به “سازوکار حل اختلاف” در برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که به طور قانونی توافق هسته ای را تأیید کرده است، متوسل خواهند شد. آنها این اقدام را در حالی انجام می دهند که در گفتار و کردار و با رد اساسی ترین رکن برجام، خواهان برچیدن برنامه غنی سازی صلح آمیز ایران بوده و به موقعیت خود در …
…؛ تحلیل بازار : ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه، اعلام کرد؛ اگر تا پایان ماه اوت هیچ پیشرفت ملموسی در مسیر دستیابی به توافق هسته ای با ایران حاصل نشود، مکانیسم ماشه یا (Snapback) برای بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه تهران را فعال خواهد کرد. فرانسه و شرکای آن در باز اعمال تحریم های جهانی تسلیحاتی، بانکی و مربوط به تجهیزات هسته ای که ده سال پیش لغو شده بودند، محق هستند. در صورت عدم …
فرارو- دونالد ترامپ، اخیرا با موفق خواندن حمله به تأسیسات اتمی ایران گفته است ایرانی ها مایل به مذاکره اند اما ما عجله ای نداریم. این ادعای ترامپ در شرایطی مطرح می شود که پیش از این از سوی وی و ویتکاف، مذاکره کننده آمریکا، ابراز تمایل آشکار برای آغاز دور جدید مذاکرات مطرح شده بود. به گزارش فرارو، کمی پیش از این اظهار نظر دونالد ترامپ، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد آمریکا برای از سرگیری مذاکره پیام های متعددی ارسال کرده است و درهای دیپلماسی هیچ وقت بسته نیست. مسعود پزشکیان، نیز در شبکه اجتماعی بر باز بودن درهای دیپلماسی تاکید کرده است. با توجه به نزدیک شد …
به گزارش عصرتبریز، روزنامه کیهان نوشت: مکانیسم ماشه (Snapback) در بند 37 توافق برجام و نیز در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش بینی شده است. به موجب این سازوکار، هر یک از اعضای مشارکت کننده در برجام، چنانچه ادعا کند که ایران به تعهدات خود پایبند نبوده، می تواند این موضوع را به کمیسیون مشترک برجام و در ادامه به شورای امنیت ارجاع دهد. در این صورت، اگر شورای امنیت طی مدت30 روز …
صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای اندیشکده چتم هاوس (Chatham House) نوشته است که اروپا با فعال سازی اسنپ بک به دنبال اهرم فشاری برای وادار کردن ایران به پذیرش چارچوبی سخت گیرانه تر در مذاکرات هسته ای است. با این حال، این اقدام می تواند به تشدید تنش ها منجر شود، زیرا ایران اسنپ بک را معادل حمله نظامی تلقی می کند. یورونیوز (Euronews) نیز گزارش داده است که اروپا به دلیل …
های امنیتی بدهد، اما ذهنیت دولت آمریکا کاملاً در جهت مخالف است. تهدید اروپا به بازگرداندن تحریم ها علیه ایران وزیر خارجه فرانسه اخیرا اعلام کرده که فرانسه، بریتانیا و آلمان—سه طرف اروپایی توافق هسته ای 2016 با ایران در صورتی که تا پایان ماه اوت پیشرفتی در جهت دستیابی به توافق حاصل نشود، مکانیسم بازگشت خودکار تحریم ها علیه ایران را فعال خواهند کرد. ژان-نوئل بارو …
هرگونه حمله، ایران در مذاکرات جدی بود و پیشنهادی به اروپا داده که می توانست به توافقی مشابه یا حتی بهتر از برجامِ مدنظر ترامپ ختم شود. حال اگر ترامپ بازگردد و توافق تازه ای حاصل نکند، وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد. در آن صورت، ایران می تواند تأسیسات خود را در مکان هایی ایجاد کند که حتی در برابر بمب های سنگرشکن نیز مقاوم باشند. به گزارش جماران؛ آنتونی بلینکن، وزیر خارجه سابق …
خاطرنشان کرد: نه ما آغازگر جنگ بودیم و نه برجام را نقض کردیم. حال که آمریکا از توافق خارج شده و اروپا هم به تعهدات خود عمل نکرده، دیگر چه کارکردی از برجام باقیمانده که بخواهند از بند های آن استفاده کنند؟ این عضو کمیسیون امنیت ملی تأکید کرد: فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران در چارچوب قانون و تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود. پیش از تعلیق همکاری ها، آژانس حتی لحظه ای از …
…> 5. قطعنامه های فصل هفتمی ضد ایرانی برخلاف تحریم های یک جانبه آمریکا، بین المللی و چندجانبه و الزام آور برای همه کشورهاست. این تحریم ها توسط شورای امنیت می توانند یک توجیه حقوقی را برای تحریم های یکجانبه و احتمال اعاده تحریم های اتحادیه اروپا که بعد از برجام لغو شدند، فراهم کنند. این قطعنامه ها به لحاظ اقتصادی و مالی، جز در حوزه بانکی، فشار تازه ای به ایران وارد نمی کنند اما تحریم های هسته ای …
شرکایش حق دارند بار دیگر تحریم های جهانی را بر تسلیحات، حوزه بانکی و تجهیزات هسته ای که ما 10 سال پیش آن ها را برداشتیم، اعمال کنند. او در ادامه هشدار داد بدون یک تعهد محکم، ملموس و قابل راستی آزمایی از سوی ایران، تحریم ها تا پایان ماه اوت (9 شهریور) دوبار اعمال خواهد شد. کالاس: اتحادیه اروپا آماده مذاکره با ایران است از سوی دیگر، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه …
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه راه حل دیپلماتیک همچنان محتمل است، گفت: اما تهران برای هر سناریویی آماده است. شیبانی تصریح کرد: فشارهای نظامی غرب طی جنگ 12 روزه، هیچ نتیجه ای نداده و هر فشار دیگر نیز نخواهد توانست ایران را وادار به عقب نشینی کند. دستیار وزیر خارجه ایران در امور غرب آسیا تاکید کرد: فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی اروپایی ها، سودی نخواهد داشت، ایران سال ها تحت …
امضای توافق هسته ای برجام در سال 2015 تصویب شد. این سازوکار به کشور های عضو برجام (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) اجازه می دهد در صورت نقض تعهدات برجامی از سوی ایران، روند بازگرداندن تحریم های پیشین شورای امنیت را آغاز کنند. مهم ترین ویژگی این مکانیسم، غیرقابل وتو بودن آن است؛ به این معنا که اگر یکی از اعضای برجام مدعی نقض توافق از سوی ایران شود و موضوع را به شورای امنیت ببرد، در …
source