نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران در گفت وگویی تفصیلی به تشریح دلایلی شکست تلاش های دولت بایدن برای احیای برجام پرداخت و همچنین با تاکید بر اینکه اقدام نظامی ایالات متحده علیه تاسیسات هسته ای ایران یک انتخاب اشتباه بود خاطر نشان کرد: گزینه نظامی راه حل برنامه هسته ای ایران نیست. به گزارش ایسنا، رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در دوران ریاست جمهوری جو بایدن که در …
به گزارش همشهری آنلاین، مسئول امور ایران در دولت رئیس جمهور پیشین آمریکا جو بایدن حمله نظامی اخیر اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته ای ایران را اقدامی اشتباه توصیف کرد. رابرت مالی که در دولت بایدن مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته ای با ایران بود در مصاحبه ای با شبکه ام اس ان بی سی گفت اقدام نظامی نه تنها مشکل برنامه هسته ای ایران را به طور کامل حل نمی کند، بلکه به نتایج غیرقابل …
رابرت مالی ، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران در گفت وگویی با بیان اینکه اقدام نظامی علیه ایران از جهات مختلف اشتباه بود افزود: احتمالا ایرانی ها بیش از گذشته خواهان دستیابی به بمب اتم هستند. به گزارش روز نو گفت وگوی تفصیلی رابرت مالی با ام اس ان بی سی به شرح زیر است: کریس هیز: این که برنامه چقدر عقب افتاده. من یک ارزیابی اطلاعاتی اسرائیل را دیدم که می گفت تأسیسات فردو …
بذرِ ذهنیتی را کاشته ایم که در آن ایران ممکن است با خود بگوید: شاید روزی مجبور شویم به سمت بمب برویم، چون هیچ چیز دیگری جواب نداد. مالی افزود: آنهائی که فکر می کردن حملات اسرائیل به ایران باعث شورش مردم می شود، قطعاً اشتباه می کردند. بله، مردم ایران شاید ناراحتی هایی داشته باشند اما وقتی کشور شما توسط کشور دیگری بمباران می شود اوضاع فرق می کند. کشور خارجی در این حمله نه فقط تأسیسات هسته ای، بلکه بیمارستان ها را هدف قرار داده و غیرنظامی ها را هم به کشتن داده است. طبیعی است که در چنین شرایطی حس ملی گرایی تقویت شود. این باعث افزایش حس وطن پرستی و حمایت از ایران می شود. …
هسته ای ایران آسیب جدی وارد کند، تاریخ نشان داده است که از بین بردن زیرساخت های سطحی به ندرت می تواند امنیت پایدار به بار بیاورد. حملات ممکن است بتواند توانمندی های یک کشور در حال تجهیز به سلاح هسته ای را به عقب بیاندازد، اما باعث خواهد شد که اراده هسته ای آن کشور افزایش پیدا کند. وقتی نوبت به ایران می رسد، ترامپ درست مثل اسرائیل در دام بمب های هوشمند افتاد، نوعی اعتمادبه نفس کاذب که …
. این در حالی است که یک گزارش درزکرده از سازمان اطلاعات دفاعی (DIA) ادعا های دولت را رد می کند. با توجه به سوالات بی پاسخ درباره جنبه های پنهانی برنامه هسته ای ایران، ادعا های قطعی کمی درباره زمانبندی ساخت بمب توسط ایران — یا حتی تصمیم این کشور برای انجام چنین کاری — وجود دارد. تغییر ایدئولوژیک در حکومت ایران حملات اسرائیل و آمریکا باعث بازآرایی ایدئولوژیک در درون …
در امور ایران ادامه داد: به نظرم اگر من رهبر عالی ایران بودم، می توانستم در چند سال گذشته تصور کنم و به خودم می گفتم، به بمب هسته ای نیاز دارم. … شما در مورد کشوری صحبت می کنید که واقعاً روی پای خودش ایستاده است. وی اضافه کرد: برنامه موشک های بالستیک. منظورم این است که (در ایران) آنها همیشه اولویت دارند. بنابراین تهران آن را در زمره اهداف امنیت ملی خود می داند. چه تحریم باشد چه نباشد، آنها این کار را انجام می دهند. اسرائیل از چشم انداز ایرانی که معاملات اقتصادی بین المللی بیشتری با اروپا، و شاید با ایالات متحده داشته باشد، خوشش نمی آید. …
به گزارش خبرگزاری ایمنا ، بسته سیاست بین الملل به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در بیست وچهار ساعت گذشته می پردازد: جنایت آشکار، سکوت جهانی حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه همچنان ادامه دارد؛ تنها در 24 ساعت گذشته، 136 فلسطینی به شهادت رسیده اند، در حالی که نهادهای بین المللی هنوز سکوت مرگ باری پیشه کرده اند. از این میان، 45 نفر هنگام انتظار برای دریافت کمک های بشردوستانه جان …
… * شما یکی از مذاکره کنندگان توافق هسته ای با ایران بودید. ممکن است توضیح دهید که هدف این مذاکرات چه بود؟ آمریکا دقیقاً چه می خواست؟ دستورالعمل رئیس جمهور کاملاً روشن بود. اگر بخواهیم کمی به عقب برگردیم، او معتقد بود تنها دو گزینه در برابر ایران وجود دارد: یا ایران به بمب دست می یابد یا ما باید به ایران حمله کنیم. حالا می شود درباره صحت این دو گزینه بحث کرد، ولی او چنین دیدی داشت. او …
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ رابرت مالی نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران گفت: اقدام نظامی ایالات متحده علیه تاسیسات هسته ای ایران یک انتخاب اشتباه بود؛ چراکه گزینه نظامی راه حل برنامه هسته ای ایران نیست. وی معتقد است که واشنگتن بیش از اندازه از تحریم ها استفاده کرده و ترامپ نتوانست ایران را تسلیم کند. مالی مدعی شد؛ ایرانی ها احتمالاً بیش از گذشته خواهان …
… برآورد زمان دستیابی کشورها به سلاح هسته ای کار دشواری است و ایالات متحده پیش تر نیز غافلگیر شده است. با این حال، اینکه ایران چند هفته یا چند سال با ساخت بمب فاصله دارد، در سطحی از بحث بی اهمیت است. شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد دیپلماسی و فشار اقتصادی بدون اقدام نظامی می توانست ایران را به توقف برنامه هسته ای اش وادار کند. کمپین فشار حداکثری دولت اول ترامپ فشار اقتصادی زیادی به مردم ایران …
نکرده است، تصریح کرد: حتی امروز نیز حملات نظامی آمریکا ممکن است برنامه هسته ای ایران را به عقب براند اما هرگز نمی تواند آن را به طور کامل از بین ببرد چرا که ایرانی ها نمی توانند آنچه را که قبلاً آموخته اند، فراموش کنند.
عراقی را منهدم و آنها را مجبور به عقب نشینی کردند. تهاجم عراق تاثیر فوق العاده ای بر جای نهاد، ادعای دروغین صلح طلبی این رژیم آشکارتر شد و عناصر مردد داخلی و افکار فریب خورده جهان، به این امر واقف شدند. همچنین این اقدام عراق، تغییر مواضع بین المللی را به زیان عراق و به سود ایران موجب شد، چنانکه پنج عضو دائمی شورای امنیت، عراق را برای نشان دادن انعطاف بیشتر تحت فشار قرار دادند. واکنش عراق …
هواپیما شباهت های زیادی با هم دارند، هرچند سوخو-24 کمی کوچک تر است. فنسر دارای بال های جمع شونده متغیر (swing wing) است که می توان آن ها را متناسب با شرایط پرواز از سرعت بالا تا چابکی بیشتر تنظیم کرد. سوخو-24 در واقع یک بمب افکن به شمار می رود و حتی توانایی حمل تسلیحات هسته ای را نیز دارد، هرچند عراق در آن زمان به تسلیحات هسته ای مجهز نبود. این هواپیما دو خدمه دارد که در کنار یکدیگر می نشینند. …
ارسال بمب های سنگرشکن به تل آویو را متوقف کرد و برای باز شدن گذرگاه رفح فشار آورد. فرزند رئیس جمهور سابق آمریکا در ادامه راه حل دو دولتی را تنها گزینه واقع گرایانه برای حل مساله فلسطین دانست و تاکید کرد: هیچ کشوری در منطقه نمی تواند جمعیت غزه را جذب کند.
…> نوار تمرینی و ظهور ماهواره ای ناشناخته باعث فعال شدن رادارهای هشدار شد و جهان تنها با تأخیر در واکنش نجات یافت. 18 آبان 1358: نوار تمرینی، دردسرسازترین خطای سیستمی شادمانیانه، باوجود آماده شدن بمب افکن های آمریکایی، هشدار ناشی از ورود اشتباه نوار شبیه سازی بود. 4 مهر 1362: جوانمردی استانیسلاو پتروف پتروف، افسر شوروی، به هشدارهای حمله هسته ای اعتماد نکرد و …
توماس ماسی، نماینده جمهوری خواه کنتاکی روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 79درصد از آمریکایی ها از انتشار پرونده های اپستین حمایت می کنند؛ اما تنها 16عضو کنگره از تصویب این قانون پشتیبانی کرده اند. پس از هفت روز قانون گذاری، من قادر خواهم بود امضاهای لازم را برای وادار کردن کنگره به رای گیری درمورد لایحه ام برای انتشار همه پرونده ها جمع آوری کنم. شاید به همین دلیل بود که ترامپ به حربه جدیدی متوسل شد: بعدازظهر دوشنبه و بدون اعلام قبلی، بیش از 6هزار سند، با مجموع تقریبی ربع میلیون صفحه، در خصوص ترور مارتین لوتر کینگ در سال1968 از حالت طبقه بندی خارج شد. اما شماری از مورخان برجسته زندگی دکتر کینگ اعلام کردند که در اسناد جدید، نکته قابل توجهی درباره مرگ این رهبر حقوق مدنی نیافته اند. آنها خاطرنشان کردند که این مجموعه شامل ضبط های شنود اف بی آی از دکتر کینگ و سایر مطالبی که تا سال 2027 تحت مهر و موم دادگاه باقی می مانند، نمی شود. این در حالی است که …
اواخر جنگ به سمت فرماندهی عملیات تیپ 22 بعثت این لشکر می رسد. وی در کتاب زندگی به رسم عاشقی به بیان خاطرات خود از روز های پایانی جنگ و حمله عراق به ایران پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران پرداخته که به مناسبت سالروز عملیات غدیر منتشر شده است: دقیقاً یک روز از پذیرش قطع نامه گذشته بود که عراق عملیاتش را شروع کرد. تک عجیبی بود. آقای خلوصی در قرارگاه می دانست که ما در جاده شلمچه …
رژیم به شمار می روند. هانتر مدعی شد که پدرش برای اعمال فشار بر نتانیاهو تلاش کرده بود اما ترامپ دست وی را باز گذاشته است. وی گفت: نمی توان نسل کشی یا کوچ اجباری را توجیه کرد. هیچ کشوری در منطقه نمی تواند پذیرای ساکنان نوار غزه باشد. بمباران غزه بحران را حل نخواهد کرد بلکه نسل های مملو از خشم برجای می گذارد. هانتر در خصوص انگیزه نتانیاهو از تجاوز به ایران گفت …
تداوم هشدارهای نتانیاهو اشاره کرد و گفت که نتانیاهو از سال 1996 در مورد سلاح هسته ای بالقوه ایران هشدار داده است. هانتر بایدن سیاست های نتانیاهو در مورد ایران را با انگیزه تمایل به دور ماندن از زندان، در بحبوحه محاکمه کیفری دانست. او همچنین با انتقاد از ترقی خواهانی که از پدرش به خاطر عدم تسلط بیشتر بر اسرائیل در طول جنگ غزه انتقاد می کردند خاطرنشان کرد که جو بایدن بمب های …
اروپا نیز همراهی خواهد کرد یا خیر. روابط اروپا و ایران در سال های اخیر به ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین و نزدیکی بیشتر تهران به مسکو، تیره شده است. این امر می تواند مشوقی برای ایران باشد تا به تمدید توافق تن دهد. مقامات اروپایی دو هدف اصلی از اسنپ بک را عنوان کرده اند: 1) دفاع از NPT از طریق پاسخ گو کردن ایران نسبت به تخطی ها، 2) افزایش فشار بین المللی برای وادار کردن ایران به عقب …
— به ویژه در ایالات متحده — وجود دارد که هرگونه بازرسی و گزارشی از سوی آژانس را جعلی یا جانبدارانه تلقی می کند (درست مشابه شرایطی که پیش از حمله به عراق وجود داشت). اطلاعاتی که سازمان های اطلاعاتی اسرائیل درباره وضعیت برنامه هسته ای ایران دارند، احتمالاً بیشتر از بازرسان آژانس است، اما سیاست داخلی اسرائیل باعث شده که ارزیابی های نهادهای اطلاعاتی این کشور به اندازه کافی هشدارآمیز تلقی نشود (در …
آزار و اذیت یهودیان عراق برای وادار کردنشان به مهاجرت می پردازد. او به شدت منتقد سیاست های اسرائیل، به ویژه تلاش برای تثبیت هژمونی اشکنازی ها و محروم کردن فلسطینی ها از حقوق برابر است. کتاب، روایت سه دنیای نویسنده (عراق، اسرائیل و بریتانیا) را در هم آمیخته و دیدگاهی تازه درباره این جوامع و مسائل سیاسی خاورمیانه ارائه می دهد. این مقاله در زیر از نظرتان می گذرد: **** 3 دنیا …
این اقدام صادر کند، تحریم ها به صورت خودکار دوباره برقرار می شوند.این سازوکار به گونه ای طراحی شده که از یک سو ایران را به اجرای تعهداتش در برجام وادار کند و از سوی دیگر، ابزار فشار سیاسی در دست قدرت های بزرگ باقی بماند. در عمل پس از خروج یک جانبه آمریکا از برجام در سال 2018 و بازگرداندن تحریم ها به صورت مستقل، دولت آمریکا در سال 2020 تلاش کرد این مکانیسم را فعال کند؛ اقدامی که با مخالفت …
برجامی خود عمل نکرده اند و با استناد گزینشی به برجام، به دنبال افزایش فشار بر ایران هستند. وی افزود: طبق معاهده NPT، اروپا موظف بود حملات به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران را محکوم کند، اما از این کار خودداری کرده است. ساداتیان این رویکرد را یک بام و دو هوا و فاقد مبنای حقوقی می داند. در ادامه مشروح گفتگوی اقتصادنیوز با سیدجلال ساداتیان را بخوانید؛ ******* …
ایران به تعهدات هسته ای خود عمل نکرده (زمینه سازی حقوقی) و سپس به ایران حمله شد. این عادت غربی هاست و درباره عراق و سوریه نیز انجام شده بود. درواقع در بحث مکانیسم ماشه نیز معتقدم فعال سازی این مکانیسم منتهی به بالاتر رفتن سطح تنش ها خواهد شد. وی افزود: سفر وزیر دفاع اسرائیل به آمریکا بخشی از تلاش برای اجرایی شدن تصمیم سازی هایی است که ترامپ و نتانیاهو، پیشتر انجام داده بودند. شاید به …
سلاح تدریجی است؛ خیانتی که مرزها، منابع و هویت ملی را به تاراج می برد. تجربه تاریخی نشان داده: هرگاه کشوری از آمادگی دفاعی خود به بهانه ی صلح عقب نشست، نهایتاً نابود شد؛ از عراق تا لیبی، و از افغانستان تا اوکراین. جنگ؛ بیماری مقطعی / دفاع؛ سیستم ایمنی ملت* جنگ همچون یک ویروس دوره ای ست؛ هرچند دهه یک بار ظهور می کند: ▪️ هر 50 سال یک جنگ جهانی …
source