شفقنا – گروهی از نویسندگان و فعالان رسانه‌ای با انتشار گزارشی مستند، نیویورک تایمز را به دلیل جانبداری ساختاری از اسرائیل و پنهان‌کاری درباره پیوندهای مالی و شخصی برخی خبرنگاران و مدیران خود با نهادهای حامی اسرائیل مورد انتقاد شدید قرار داده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از میدل ایست آی، در بیانیه این گروه که گروه «نویسندگان علیه جنگ غزه» نام دارند آمده است «نیویورک تایمز شریک نسل‌کشی در غزه و بلندگوی امپریالیسم آمریکاست» و بر مواضع ضد فلسطینی این رسانه تأکید شده است. همچنین، ائتلاف کارکنان رسانه‌ای در بیانیه خود عنوان کرده که تعداد زیادی از روزنامه‌نگاران، دبیران و مدیران ارشد این روزنامه، ارتباطات گسترده‌ای با لابی‌های طرفدار اسرائیل دارند.

همانند دیگر رسانه‌های جریان اصلی، نیویورک تایمز در پوشش خود از جنگ علیه غزه با انتقادات شدیدی مواجه شده و شماری از فعالان حقوق بشر و تحلیل‌گران، این رسانه را به هموار کردن مسیر برای ارتکاب جنایات جنگی اسرائیل متهم کرده‌اند.

مستندات این نویسندگان و فعالان رسانه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که پوشش خبری نیویورک تایمز را می‌توان با ارتباطات مالی، مادی و ایدئولوژیک گسترده برخی از کارکنان فعلی و سابق این رسانه با دولت یا ارتش اسرائیل توضیح داد.

در این پرونده همچنین به سطوح دیگری از روابط ایدئولوژیک و مادی، از جمله ارتباط با گروه‌ها و اندیشکده‌های لابی‌گر طرفدار اسرائیل اشاره شده است.

همچنین ادعا شده که دبیران خبری نیویورک تایمز به خبرنگاران دستور داده‌اند از استفاده از اصطلاحات به‌اصطلاح «تحریک‌آمیز» مانند «نسل‌کشی»، «پاک‌سازی قومی» و «سرزمین‌های اشغالی» خودداری کرده و حتی نام «فلسطین» را به زبان نیاورند.

سخنگوی گروه «نویسندگان علیه جنگ غزه» به میدل‌ایست‌آی گفت: پرونده ما عمدتاً شامل روابط مادی با اشغال و آپارتاید است، اما روابط ایدئولوژیک را هم شامل می‌شود و ما آن را در به‌روزرسانی پرونده گنجانده‌ایم.

این گروه اعلام کرد یافته‌هایش که از آرشیوهای موندووایس و انتفاضه الکترونیک و همچنین مصاحبه با خبرنگاران فلسطینی استخراج شده‌اند، نشان می‌دهد «چگونه قوانین رفتاری مورد تمجید تایمز به یک استاندارد دوگانه نژادپرستانه منجر می‌شود.»

گروه «نویسندگان علیه جنگ غزه»، متشکل از نویسندگان و فعالان هنری، در هفته‌های پس از آغاز بمباران غزه توسط اسرائیل (پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳) شکل گرفت.

این گروه بارها در بیرون ساختمان نیویورک تایمز و گاهی در لابی آن در منهتن تجمع اعتراضی برگزار کرده است. آن‌ها در اشاره به همدستی نیویورک تایمز در جنایات جنگی در غزه، این روزنامه را با عنوان «جنایات جنگی نیویورکی» خطاب کرده‌اند.

نزدیک به ۵۹ هزار فلسطینی در اثر جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شده‌اند؛ جنگی که چندین کشور، گروه‌های بین‌المللی حقوق بشر و کارشناسان آن را مصداق نسل‌کشی دانسته‌اند.

«نویسندگان علیه جنگ غزه» در پرونده خود، روابط عمیق میان نیویورک تایمز و اسرائیل را عاملی در جهت‌گیری جانبدارانه این روزنامه در پوشش اخبار عنوان کرده است.

این گروه می‌گوید پنهان‌کاری درباره ارتباطات شخصی یا خانوادگی خبرنگاران با اسرائیل در پروفایل‌های رسمی آن‌ها در وب‌سایت نیویورک تایمز، نقض آشکار اصول اخلاق حرفه‌ای روزنامه‌نگاری است.

در این پرونده آمده است: این‌که نیویورک تایمز تریبون خود را در اختیار افرادی با وابستگی آشکار به پروژه صهیونیسم قرار می‌دهد، تعهد این رسانه را به رؤیای نابودسازی کامل فلسطینی‌ها از سوی اسرائیل نشان می‌دهد.

تحلیل‌گران رسانه‌ای و نهادهای حقوق بشری بارها رسانه‌های جریان اصلی را به کمک به پنهان‌سازی یا تحریف جنایات جنگی اسرائیل در غزه متهم کرده‌اند.

چندین ناظر رسانه‌ای گفته‌اند پوشش خبری درباره جنگ اسرائیل علیه غزه و همچنین جنبش دانشجویی طرفدار فلسطین در آمریکا، نه‌تنها نادرست، بلکه نزدیک به تخلف حرفه‌ای روزنامه‌نگاری بوده است. رسانه‌های غربی به‌ویژه به‌خاطر استفاده از عناوین مبهم و استفاده گسترده از صدای مجهول در گزارش‌ قتل فلسطینی‌ها به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

نگرانی‌ها درباره زبان و اصطلاحات مورداستفاده در این رسانه‌ها با داده‌های آماری نیز پشتیبانی می‌شود.

مطالعه‌ای که ژانویه ۲۰۲۴ توسط اینترسپت منتشر شد، نشان داد که گزارش‌های نیویورک تایمز، واشنگتن پست و لس‌آنجلس تایمز درباره جنگ اسرائیل علیه غزه، به‌طور مداوم علیه فلسطینی‌ها جهت‌دار بوده، پوشش نامتناسبی از یهودستیزی در آمریکا داشته و نژادپرستی علیه مسلمانان را پس از رویدادهای ۷ اکتبر کم‌اهمیت جلوه داده‌اند.

همچنین در اکتبر ۲۰۲۴، چند تن از خبرنگاران بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان در گفت‌وگو با برنامه «لیسنینگ پست» الجزیره اعلام کردند که تحریریه‌های آن‌ها به‌طور مداوم در برابر مقامات اسرائیلی مماشات می‌کنند. این خبرنگاران که خواستند نام‌شان فاش نشود، دبیران ارشد خبری را متهم کردند که در تلاش برای کوچک‌نمایی افراط‌های رژیم صهیونیستی در پوشش‌های خبری هستند.

در پرونده «نویسندگان علیه جنگ غزه»، افزون بر کارکنانی که سابقه خدمت در ارتش اسرائیل یا فرزندانی در ارتش دارند، نام افرادی هم آمده که به‌زعم این گروه، مکرراً دروغ‌پردازی کرده و برای جنایات جنگی اسرائیل توجیه‌تراشی کرده‌اند.

در ژانویه، کمیته خدمات دوستان آمریکایی (AFSC)، آگهی‌ای برنامه‌ریزی‌شده را پس از آنکه نیویورک تایمز از چاپ آن خودداری کرد، لغو کرد. دلیل رد آگهی، استفاده از واژه «نسل‌کشی» برای توصیف اقدامات اسرائیل در غزه بود.

جویس عجلونی، دبیرکل این نهاد گفت: امتناع نیویورک تایمز از چاپ آگهی‌های پولی که خواستار پایان نسل‌کشی اسرائیل در غزه‌اند، تلاشی شرم‌آور برای انکار حقیقت است.

او افزود: فلسطینی‌ها و متحدان‌شان ده‌ها سال است که در رسانه‌ها ساکت و به حاشیه رانده شده‌اند، چرا که این نهادها سکوت را به مسئولیت‌پذیری ترجیح داده‌اند. تنها با به چالش کشیدن این وضعیت است که می‌توان به سوی جهانی عادلانه‌تر حرکت کرد.

این خبر را اینجا ببینید.

source

توسط postbin.ir