سید مصطفی هاشمی‌طباء فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره درس عبرت‌هایی که از جنگ دوازده روزه با اسرائیل کسب شد، عنوان کرد: در حال حاضر، شرایط تکنولوژیکی به گونه‌ای است که به قول معروف تقریبا نمی‌توان غافلگیر نشد. یعنی یا باید پا به پای تکنولوژی پیشرفت کنیم و به‌روز باشیم یا عقب بمانیم؛ به طور مثال حرفی که آقای جواد لاریجانی برای ترامپ زدند برای هر کسی می‌تواند اتفاق بیفتد اما اگر حرف ایشان به معنای استفاده از تکنولوژی درست باشد باید بدانیم که الان برای مثال، چینی‌ها پهپادی به اندازه یک پشه ساخته‌اند وقتی چنین تکنولوژی وجود داشته باشد، مقابله با آن بسیار دشوار است. 

اصولا کشور شلخته‌ای هستیم

وی ادامه داد: اگر ما مباحث فرضی را کنار بگذاریم و به مباحث کشوری توجه کنیم، بهتر است. یعنی مشکلاتی که نه برای افراد بلکه برای کشورها ممکن است پیش بیاید بیشتر حائز اهمیت است. حقیقت این است که ما اصولا کشور شلخته‌ای هستیم یعنی منظم و قانونمند نیستیم که هر چیزی سر جای خودش باشد. مرزهای ما باز است از آن طرف کوله‌بران هر چیزی را بخواهند می‌آورند از این طرف بنزین قاچاق می‌شود و به آن طرف برده می‌شود از سوی دیگر از سواحل خلیج فارس هر چیزی وارد می‌شود، نمونه دیگر آن هم ترافیک تهران است که هیچ قاعده و قانونی در آن نیست. مثلا در جایی که نوشته شده در صورت توقف حمل با جرثقیل می‌بینیم که حداقل دو اتومبیل دوبله می‌ایستند و هیچ کسی هم پاسخگو نیست. این همه مهاجر بی‌مجوز وارد شدند و در نقطه نقطه کشور ما جای گرفته‌اند و هویت‌شان مشخص نیست و معلوم نیست به کجا وابسته هستند همه نشان می‌دهد که ما کشور شلخته‌ای هستیم. یا اینکه مدام گفته می‌شد کشور کم آبی و بی‌آبی هستیم اما اصلا بیخیال بود و هر کسی بخواهد چاه حفر می‌کند یا هر زباله‌ای را هر جا بخواهند دفن می‌کنند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: منهای جنگ و تهدیدات نظامی، باید به این شلختگی اجتماعی رسیدگی کنیم و این کار کمی نیست. اینکه ما در جاهایی مغلوب تکنولوژی می‌شویم، بحث ثانویه است. ممکن است ما در شرایط فعلی اصلا احتیاج به تکنولوژی نداشته باشیم. فرض کنید یک تعداد آدمی که ماموریت خاص دارند، غیرقانونی وارد کشور ما شوند و بدون اینکه کسی آن‌ها را بشناسد، فعالیت کنند؛ این‌ها می‌تواند تاثیرات مخربی در جامعه ما داشته باشد. وقتی ما در این حد یعنی در حد ابتدایی نظارت و کنترل نداریم، دیگر تکنولوژی در سر جای خودش است. 

اشکال ما این است که افرادی مانند من که بلد نیستند را می‌گذارند سر کار امنیتی

موساد از طریق همکاری با «کا گ ب» و «سی آی ای» تبدیل به موساد شده است

هاشمی‌طبا درباره اظهارات منان رئیسی نماینده مجلس مبنی بر اینکه نباید بحث نفوذ را صرفا به اتباع تقلیل دهیم، گفت: خیلی کارها باید کرد. حالا اینکه می‌گویند در بین این نفوذی‌ها از اتباع نبوده‌اند باعث خوشبختی است اما می‌دانید که افغان‌هایی که در ایران هستند، بیشتر از قوم پشتون هستند و قوم پشتون با ایرانی‌ها و شیعیان سر سازش ندارند. من به هیچ وجه مخالف حمایت از مهاجران قانونی نیستم اما اینطور که بی‌حساب و کتاب هر کسی از هر تابعیت و هویتی وارد کشور شود، درست نیست.

وی درباره اینکه آیا ما خلاء امنیتی دیگری به غیر از حضور غیرقانونی مهاجران در کشور داریم، گفت: حتما داریم، اما من بلد نیستم من این کاره نیستم و کسانی که در این زمینه مطالعه و بررسی دارند باید نظر دهند. اشکال ما این است که برخی اوقات افرادی مانند من که بلد نیستند را می‌گذارند سر کار امنیتی. اتفاقا کار امنیتی یک کار تخصصی، پیچیده و عجیب و غریبی است و اینطور نیست که هر کسی بتواند کار امنیتی انجام دهد. همین موساد از طریق همکاری با کا گ ب و سی آی ای تبدیل به موساد شده است. 

تحلیل‌گران تکراری حاضر در رسانه ملی اغلب حرف‌هایشان اشتباه درآمده

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اینکه بعد از جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم که در رسانه ملی اغلب از برخی چهره‌های تکراری برای تحلیل‌های سیاسی استفاده می‌شود منتقدان این گلایه را دارند که چرا رسانه ملی از طیف گسترده‌ای از تحلیلگران استفاده نمی‌کند، گفت: اصولا از نظر صدا و سیما یک سری آدم‌ها تحریم شده‌اند. جالب است که همین تحلیل‌گران هم اغلب  حرف‌هایشان اشتباه درآمده و اکثر تحلیل‌هایشان در طول چندسال گذشته اشتباه بوده چراکه برخی خودبزرگ‌بینی و توهم و تحلیل‌های غلط دارند و نیاز است که افراد دیگری بیایند و نظرات دیگری بدهند اما اینطور است که ۵ الی ۶ آدم تکراری دارند که اغلب این افراد را می‌آورند و این افراد حرف‌های تکراری می‌زنند و این برای مملکت ما درست نیست. وقتی حرف نادرست زده شود و توهم‌آمیز باشد، طبیعتا نتایج نامناسبی خواهد داشت. رسانه ملی ما باید از چهره‌های مختلفی که نظرات مختلف دارند استفاده کند، هر نظری که غالب و بهتر باشد می‌تواند حاکمیت پیدا کند در حالی که برخی از اینکه عده‌ای نظرات دیگری را ارائه دهند، نگرانند.

اوایل انقلاب سرود‌ «ای ایران» تحریم شده بود

وی ادامه داد: در اوایل انقلاب همین سرود‌ ای ایران تحریم شده بود یعنی کسی نباید این سرود را می‌خواند. رسانه ملی اگر به کشور و به میهن ارج نگذارد، رسانه ملی نیست. حرف‌های توهم‌آمیز و کلی‌گویی هیچ‌گاه در طول تاریخ نتوانسته خود را به کرسی بنشاند و ما از این جانب هم داریم لطمه می‌خوریم. 

تلاش‌ها و کوشش‌های هوافضای سپاه یک شاهکار تاریخی بود

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اینکه مهم‌ترین درس عبرتی که از این دوره می‌توان گرفت، چیست، گفت: آیا واقعا درس عبرت گرفته‌ایم؟ به نظر من درس عبرت نگرفته‌ایم فقط یک چیز را خوب فهمیدیم که ما باید قوی باشیم و واقعا تلاش‌ها و کوشش‌های هوافضای سپاه و شهید حاجی‌زاده و همکارانشان خیلی کار بزرگی بوده است. من فکر می‌کنم علیرغم همه تحریم‌ها و مضایقی که  داشته‌ایم کار این‌ها یک شاهکار تاریخی است. ما در خیلی از چیزها نتوانستیم تکنولوژی داخلی را تغییر دهیم در مواردی که خیلی هم مشکلی نبوده و ممانعت زیادی هم نداشته، می‌توانستیم از طرق مختلف تکنولوژی بدست بیاوریم اما این کار صورت نگرفته است. یک چنین کار شجاعانه و عالمانه‌ای دستمریزاد دارد و همه مردم ایران به این‌ها مدیون هستند. 

چاره‌ای جز پایداری و مقاومت نداریم

نه فقط از نیل تا فرات بلکه می‌خواهند سراغ ترکیه و پاکستان هم بروند

هاشمی‌طباء در پاسخ به این سوال که در شرایط امروز اکسیر نجات بخشی که بتواند ایران را نجات دهد چیست، گفت: یکی اینکه ما باید منظم باشیم، ما چاره‌ای جز پایداری و مقاومت نداریم؛ چراکه آن طرف نقشه‌های خبیثانه‌ای برای ما و برای ایران دارند؛ نه فقط از نیل تا فرات بلکه خودشان هم گفته‌اند که سراغ ترکیه و پاکستان هم می‌خواهند بروند و می‌گویند بعد از ایران نوبت پاکستان است. ما با یک گروه نژادپرست و آدمکش مواجه هستیم در کتاب تلمود در ۳۶ جلد به این‌ها دستورالعمل داده شده است مبنی بر اینکه فقط قوم بنی اسرائیل حق است و بقیه را باید کشت و هر کسی جز این‌ها کافر است و باید او را باید کشت و به آن‌ها نباید رحم کرد. چنین ایده‌ای در اسرائیل به عنوان یک نیروی توسعه‌طلب و مهاجم مطرح است الان بحث اینکه از خودشان دفاع کنند مطرح نیست و طرح‌شان طرح گسترش است و الان مرزهای سوریه را دارند برمی‌دارند و می‌خواهند در آنجا مستقر شوند. بعد از سوریه، عراق و بعد لبنان و می‌خواهند پرچم‌شان را بالای دارالحکومه همه این‌ها قرار دهند. 

وی ادامه داد: در حقیقت ما با یک دشمن خشن، متعصب و نژادپرست که از طرف قدرت‌های بزرگ حمایت می‌شود روبرو هستیم بنابراین ما غیر از اینکه مقاوم باشیم و در داخل منظم باشیم و امکانات خودمان را بسیج کنیم و حالت منظم به خودمان بگیریم، چاره دیگری نداریم. 

یک عده خودشان را هسته سخت نظام می‌دانند اما حرف‌هایشان علیه نظام درآمده

عمق استراتژیک انقلاب‌مان، عدالت است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اینکه ما در این دوره ۱۲ روزه شاهد احساسات ملی مردم بودیم اما مصادره احساسات ملی مردم توسط برخی از جریان‌ها برای مشروعیت بخشیدن به عملکرد خودشان تا چه اندازه می‌تواند به اعتماد مردم لطمه وارد کند، گفت: تا یک مقداری آرامش برقرار شد، همان حرکات قبلی ادامه پیدا کرد و ظاهرا یک عده خودشان را هسته سخت نظام می‌دانند اما هر حرفی که زده‌اند علیه نظام درآمده و هر حرفی که زدند همسو با دشمنان درآمده است اما خودشان می‌گویند که هسته سخت نظام هستند و می‌گویند ما هر چه می‌گوییم برحق است درحالی که اشتباه می‌گویند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: آقای جلیلی گفته بود که حجاب عمق استراتژیک نظام ما است حالا اینکه حجاب واجب است و امری است که اسلام به مردم دستور آن را داده است یک بحث دیگر است اما اگر ایشان به این حرف معتقدند یعنی ما عمق استراتژیک را سال‌هاست از دست داده‌ایم. عمق استراتژیک انقلاب‌مان، عدالت است؛ چراکه مثلا حجاب از ۱۰ الی ۱۵ سال پیش تبدیل شد به یک نوار پارچه‌ای روی سر ، اینکه حجاب نیست. 

وی ادامه داد: اما ایشان (جلیلی) و افراد دیگری شبیه ایشان نمی‌دانم به چه دلیل دانسته یا ندانسته همه چیز را اشتباه می‌گیرند. عمق استراتژیک نظام ما عدالت و در واقع برخورداری عادلانه مردم از زندگی و رشد و تعالی است نه یک چنین چیزی که ایشان گفته‌اند. بقیه حرف‌هایشان هم همینطور است. برخی آقایان که می‌گویند هسته سخت نظام هستند، هرچه نتانیاهو گفته است را طور دیگری تکرار می‌کنند و این بسیار برای مملکت ما خطرناک و تفرقه‌انگیز است و باید حتما فکری برای آن کرد. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اینکه چرا برخی در اوج بحران به جای تقویت همگرایی به دنبال تضعیف دولت و شخص رییس‌جمهور هستند از جمله طرح عدم کفایت سیاسی رییس جمهور که طی یک الی دو هفته گذشته مطرح شده بود، این چه پیامی می‌تواند برای دشمن داشته باشد، گفت: پیامش این است که نفوذ در ارکان تصمیم‌گیری ما نیز رخنه کرده است وگرنه رییس جمهور منتخب مردم را تضعیف کردن و هجمه به آن درست نیست، این‌ها می‌گویند ما ولایت‌مدار هستیم اما در واقع به ولایت حمله می‌کنند و این درست نیست. بالاخره این رییس جمهور زیر نظر شخص ولی فقیه کار می‌کند رهبری هم با کسی تعارف ندارند اگر کسی خلاف داشته باشند با آن برخورد می‌کنند این‌ها که به رییس‌جمهور حمله می‌کنند در حقیقت به   نظام حمله می‌کنند و این‌ اقدامات اصلا جناحی نیست بلکه اقدامات ضدملی است. 



انتهای پیام/

source

توسط postbin.ir