قدرت هسته ای، یعنی رژیم صهیونیستی و آمریکا، را به چالش بکشد. وی ادامه داد: این مقاومت و ایستادگی به این دلیل است که دانش و قدرت این ملت از خود آن هاست. همین موضوع اهمیت بالایی دارد و باید بدانیم الان در چه نقطه ای ایستاده ایم. امروز ما در یک نقطه بزنگاهی تغییر نظم قدیمی جهان هستیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بحث من این است که امروز ما در یک نقطه بزنگاهی …
با طرح این پرسش که آیا امکان تمدید قطعنامه 2231 وجود دارد، عنوان کرد: این موضوع منوط به این است که همه پنج عضو دائمی شورای امنیت و اکثریت اعضای غیردائمی هم با آن موافقت کنند. آیا هماهنگی بین اروپا و آمریکا وجود دارد که در صورتی که اروپا با ایران به توافق برسد، آمریکا نیز قطعنامه ای را که احتمالاً در اکتبر به شورای امنیت ارائه شود، وتو نکند؟ این هم پرسشی است که قابل بحث است. به هر حال، فرصتی که وجود …
باید اظهاریه ای به شورای امنیت سازمان ملل بفرستند و در آن اعلام کنند که ایران نتوانسته به تعهداتش عمل کند. کشورهای اروپایی در حالی بدون وجاهت قانونی و اخلاقی به دنبال فعال کردن سازوکار ماشه هستند که خود به تعهداتشان در توافق مبنی بر عادی سازی روابط تجاری با ایران، به ویژه پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای و بازگردانی تحریم ها عمل نکردند. ایران یک سال ونیم پس از خروج آمریکا …
تحولات مربوط به لغو تحریم ها و موضوع هسته ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت او با بیان این که هر دو طرف با ایده های مشخصی به جلسه آمدند که جنبه های مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت افزود: توافق شد که رایزنی ها در این مورد ادامه یابد. همزمان با این مذاکرات، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران دارای تاسیسات هسته ای متعددی است و باید درباره همه فعالیت های هسته ای خود …
به گزارش خبرنگار پارلمانی رکنا ، وحید احمدی ، با اشاره به چالش های حقوقی ناشی از خروج آمریکا از برجام و احتمال اجرای مکانیسم ماشه توسط اروپا، تأکید کرد: اروپایی ها به تعهدات خود در قبال برجام عمل نکرده اند و این امر پایه های حقوقی توافق را زیر سؤال برده است. وی افزود: بر اساس اصول حقوق بین الملل، نمی توان تنها بخشی از یک قرارداد را اجرا کرد و بخش دیگر را نادیده گرفت. ایران تمام تعهدات …
طیفی از ناظران باور دارند که نشست روز جمعه ایران با تروئیکای اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) و اتحادیه اروپا در کنسولگری ایران در استانبول به مثابه نقطه عطفی در دیپلماسی هسته ای پس از حملات آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران عمل کرده است. به گزارش روز نو این حملات، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را متوقف و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را تعلیق کرد. کاظم غریب آبادی …
صورت نقض فاحش تعهدات ازسوی یکی از طرفین قابل فعال سازی است. اما روند واقعی اجرا چنین است: ایران تا ماه می 2018، بر پایه 15 گزارش رسمی آژانس (از GOV/2016/46 تا GOV/2019/33)، به تمامی تعهدات خود پایبند بوده است؛ امریکا در می 2018 با دستور رییس جمهور وقت (ترامپ) به صورت یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد؛ اروپا وعده داد با اجرای طرح اینستکس خسارت ایران را جبران کند، اما عملا از ترس تحریم …
امنیت سازمان ملل مکانیسم ماشه را فعال کنند یا مهلت شش ماه ای به ایران بدهند. به دلیل پایان توافق برجام در ماه اکتبر، برای تمدید مهلت شش ماه نیاز به تصویب قطعنامه جدید است که چالش جدی پیش روی اروپا خواهد بود. برای انجام این کار باید میان تمام طرف های برجام به ویژه روسیه و چین که حق وتو دارند توافق صورت بگیرد. پیچیدگی و چالش هایی که به دلیل بی اعتمادی امکان رسیدن به یک تواقق قبل از هر تاریخی …
کرده و نه شواهدی وجود دارد که برنامه هسته ای اش غیر صلح آمیز بوده باشد. اروپا و آمریکا، برخلاف تعهدات خود عمل کرده اند و حالا با زبان تهدید می خواهند فضا را مدیریت کنند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ما باید در برابر این روند، به قدرت بازدارندگی در همه سطوح – نظامی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک – برسیم. مردم ما امروز یکی از مهم ترین پایه های این بازدارندگی هستند و انسجام ملی نقش بی …
اتحادیه اروپا که در شکل گیری توافق هسته ای ایران نقش داشته است، اکنون باید تصمیم بگیرد که آیا بار دیگر پیشگام دیپلماسی خواهد شد یا تحت تاثیر این توهم قرار می گیرد که زور چیزی را درست می کند . در گزارش تحلیلی رسانه آمریکایی با این مقدمه مطرح شد: دیپلمات های اروپایی امروز در استانبول با همتایان ایرانی خود برای گفت وگوهای هسته ای دیدار کردند. اما با توجه به اینکه حملات نظامی اخیر اسرائیل …
آمریکا و اسرائیل تا تهدید علنی سه کشور اروپایی به فعال سازی سازوکار ماشه. صحنه، یک بار دیگر ترکیبی غریب از دیپلماسی و قدرت بود؛ از یک سو مکانیسم های حقوقی و از سوی دیگر موشک و سایه تحریم بر نشست استانبول سایه افکنده بودند. این روزنامه در ادامه نوشته است: این سومین دور از گفت وگوهای ایران و اروپا و البته اولین دور بعد از جنگ تحمیلی اخیر بود؛ ابتدا دور نخست، در سطح معاونان و …
…. هر چند کوتاهی زمان دشواری های زیادی را پیش پای دیپلمات ها می گذارد اما همه چیز به همینجا ختم نمی شود. ایران معتقد است که اروپا به دلیل اینکه در سال های پسا خروج آمریکا از توافق هسته ای عملا به تعهدات خود عمل نکرده، حق استفاده از مکانیسم ماشه یا اسنپ بک را ندارد. بریتانیا، فرانسه و آلمان با رویکرد تهران موافق نیستند. آنها می گویند توافق هسته ای به صورت رسمی در جریان بوده و هر …
همراه شد. خواست تروئیکای اروپایی برای بازگشت ایران به دیپلماسی درحالی است که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که با میانجیگری عمان انجام می شد، پس از 2 ماه با حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران و پیوستنن آمریکا به آن با بمباران تاسیسات اتمی ایران متوقف شد. ایران عزم خود را برای مذاکره درباره حل وفصل دیپلماتیک مسئله هسته ای اعلام کرده اما همچنین گفته هرگونه مذاکره نیازمند …
انرژی هسته ای حمایت صریح به عمل آورده است. در فضای کنونی که اقتصاد جهانی در حال پوست اندازی از تک قطبی غرب به چندقطبی شرقی–اوراسیایی است، ایران با افزایش تعاملات مالی و انرژی محور با شرق، در حال کاهش وابستگی به ساختارهای مالی غرب و جایگزینی منابع جایگزین برای رشد پایدار اقتصادی است. در همین راستا، برخی مقامات ایرانی تصریح کرده اند که در صورت خروج کامل اروپا و آمریکا از توافق …
فرانسه با اشاره به بازداشت دو تبعه فرانسوی در ایران به اتهام جاسوسی، برای فعال نکردن مکانیسم ماشه شرط گذاشته و تاکید کرد که تصمیم فرانسه برای عدم اعمال مجدد تحریم ها به آزادی سیسیل کوهلر و ژاک پاریس بستگی دارد . 17 تیرماه خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات فرانسوی نوشت: باید به توافق هسته ای جامعی با ایران دست پیدا کنیم که منافع امنیتی اروپا را تضمین کند، در غیر این صورت، تروئیکای اروپایی مکانیزم …
همان خواسته ها و مطالباتی را مطرح می کنند که آمریکا و اسرائیل مطرح می کنند. اروپا و آمریکا و اسرائیل عملا در یک صف علیه ایران ایستاده اند. جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند تمام فرصت های مذاکره در جهت حصول یک توافق هسته ای و جلوگیری از فعال کردن مکانیسم ماشه استفاده کند و در همین چارچوب از مذاکرات با اروپا استقبال کرده و اولین دور مذاکرات در استانبول برگزار شد. البته انتظار هم نمی رفت …
غربی ها با عبور از قواعد متعارف بین المللی، تلاش کرده اند از طریق فشار، تهدید و اجبار، ایران را در موقعیتی خاص متوقف کنند. هدف اصلی آن ها جلوگیری از ادامه روند غنی سازی و فعالیت های هسته ای ایران است. نکته قابل توجه آن است که اروپا در این پرونده، نه به دنبال منافع اقتصادی یا تجاری، بلکه صرفاً پیگیر منافع و اهداف سیاسی است. در واقع، اروپایی ها ابتکار عمل مستقلی ندارند و چارچوب کلی مذاکرات از سوی آمریکایی ها برایشان ترسیم …
مطرح شده بود در حالی محور دیدگاه غرب گردیده که در باب آن نکاتی چند قابل توجه است. نخست آنکه در رویکردی که از آن با عنوان توافق در دل توافق می توان نام برد، غربی ها هر زمان توافقی را ایجاد می کنند، هرگز به ان پایبند نبوده در حالی از طرف مقابل درخواست اجرا را دارند. زمانی که توافق به مراحل پایانی خود می رسد و یا مطالبات جهانی برای اجرای تعهدات غرب بالا می گیرد، آنها با ادعای طرحی جدید به دنبال …
…. ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، با اشاره به دهمین سالگرد برجام، مدعی نقض تعهدات ایران شد و به فعال سازی مکانیسم ماشه تهدید کرد. در مقابل، عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس به صراحت اعلام کرد که اقدامات اروپا، از جمله حمایت از تجاوزات اخیر آمریکا و اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران، جایگاه آن ها را به عنوان طرف های معتبر برجام تضعیف کرده است. غریب آبادی نیز هشدار داد که در صورت عملی …
فعال سازی مکانیسم ماشه به ایران ارائه کرده است. در این بیانیه که بامداد روز شنبه و ساعاتی پس از پایان گفت وگوهای ایران و تروئیکای اروپایی منتشر شده، آمده است: مدیران سیاسی تروئیکای اروپایی و اتحادیه اروپا با معاونان وزیر امور خارجه ایران به منظور بررسی برنامه هسته ای این کشور دیدار کردند. وزارت خارجه آلمان اعلام کرد: تروئیکای اروپایی آماده فعال سازی اسنپ بک (مکانیسم ماشه) است …
ایران نگران تشدید تنش است و از همین رو ترجیح می دهد که همچنان مسیر مذاکره با غرب باز بماند. از نظر ایران، اروپا می تواند تسهیل کننده توافق بین ایران و آمریکا باشد. از طرف دیگر این مذاکرات نشان می دهد که ایران برخلاف چند ماه گذشته نقش اروپا را در مذاکرات جدی گرفته است. پس از دور پیشین مذاکرات استانبول بود که اروپایی ها به دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی فشار آوردند که گزارش مربوط به …
رخ داد و به دنبال آن همکاری با آژانس تعلیق شد، به نظر می رسد که طرف اروپایی از یک سو خیالش راحت تر شده و از سوی دیگر نگرانی های بیشتری دارد. آن ها می دانند که با توجه به تخریب تأسیسات هسته ای، غنی سازی حداقل برای مدتی متوقف خواهد شد. وزیر خارجه هم در مصاحبه ای که با فاکس نیوز داشت، این موضوع را تأیید کرد. ایران و اروپا به تدریج وارد یک بده بستانی خواهند شد وی ادامه داد: از طرفی آن ها …
برنامه هسته ای ایران دانست. اما با توجه به تأکید ایران بر ادامه غنی سازی و لزوم تضمین های امنیتی، پیش بینی می شود که مذاکرات آینده با چالش های بیشتری مواجه باشد. برای این مذاکرات سه سناریو قابل ترسیم است: 1. ادامه مذاکرات منظم بدون توافق فوری. در این سناریو گفت و گو ها به صورت مرحله ای ادامه می یابند تا اگر ایران شروط اروپا را پذیرفت، تعویق ماشه صورت گیرد یا بحث های بیشتر با آمریکا …
ده سال از امضای توافقی می گذرد که بانیانش آن را فتح الفتوح دیپلماسی و راه نجات از تحریم و جنگ معرفی می کردند؛ توافقی که با قطعنامه 2231 شورای امنیت تزئین شد تا به قول همان بانیان، سایه جنگ را از سر کشور بردارد و تمام قطعنامه های تحریمی شورای امنیت را که بهانه فشارهای غرب بود، تعلیق کند. امروز، در مرداد 1404 و در حالی که به پایان دهمین سال برجام نزدیک می شویم، تصویر واقعی پیش روی ملت ایران چیزی جز تحریم های چند برابر دوران …
/ عکس : AP وی نشست روز جمعه 3مرداد ماه ایران با سه کشور اروپایی عضو برجام را فرصت مغتنمی برای تصحیح نگاه و آزمونی برای واقع بینی آنها در خصوص موضوع هسته ای ایران دانست. به رغم تاکید درست ایران، اما واقعیت این است که مکانیسم ماشه همچنان دستورکار اصلی اروپایی ها با همراهی آمریکا در این دور از گفت وگوها و مذاکرات آینده قرار دارد؛ گفت وگوهایی که اهمیت آن به میزانی است که سیدعباس عراقچی روز …
دنیای اقتصاد؛ با شروع مذاکرات ایران و اروپا، برخی رسانه های غربی گمانه زنی هایی در خصوص محتوای جلسه و نتایج حاصله منتشر کردند. از جمله خبرگزاری رویترز که مدعی شد هم زمان با آغاز نخستین دور گفت وگوهای حضوری با قدرت های غربی پس از جنگ تحمیلی دوازده روزه اسرائیل و بمباران سایت های هسته ای ایران توسط ایالات متحده، ایران روز جمعه مخالفت خود را با پیشنهادهایی برای تمدید قطعنامه سازمان ملل که توافق هسته ای سال 2015 را تایید می کند، اعلام کرد. …
اواسط سپتامبر – یک ماه قبل از تاریخ انقضای بند های خاتمه توافق در 18 اکتبر (26 مهر) – تصمیم بگیرند. کاظم غریب آبادی، معاون وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه اعلام کرد یک تیم فنی جدید آژانس در هفته های آینده برای مذاکره درباره روش کاری جدید همکاری به تهران خواهد آمد، اما تاکید کرد این به معنای دسترسی بازرسان به سایت های هسته ای نیست. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه تاکید کرد: جهان باید بداند پس از جنگ، موضع ایران تغییر نکرده و همچنان قوی است. غنی سازی اورانیوم ادامه خواهد یافت و ما بر حقوق ملت ایران مصالحه نخواهیم کرد. منبع: خبرگزاری کویت (کونا) …
نخستین گفت و گو ها بعد از ضرب الاجل اروپا برای رسیدن به یک توافق هسته ای جدید بود. گمانه زنی ها حاکی از آن است که طرف اروپایی، با پیامی روشن وارد مذاکره شده است. همانطور که پیش از مذاکرات اعلام شد اروپا در برابر پیشرفت های هسته ای ایران بی عمل نخواهد ماند ؛ بنابراین این نشست، صرفاً ادامه گفت و گو های گذشته نبود، بلکه یک رویارویی پرمخاطره بود که تحت تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی اخیر و ضرب الاجلی قریب الوقوع …
تر کشورهای اروپایی پایان ماه اوت را به عنوان ضرب الاجل برای فعال سازی مکانیسم ماشه تعیین کرده بودند، اما منابع غربی از احتمال تمدید شش ماهه این ضرب الاجل خبر داده اند. ایران استفاده از این سازوکار را غیرقانونی توصیف کرده و اعلام داشته که به هرگونه اقدام احتمالی اروپا واکنش نشان خواهد داد. در واکنش به بیانیه برلین، مقامات ایرانی یادآور شدند که مسیر دیپلماسی همواره از سوی تهران …
جمهوری اسلامی در منطقه باشند. آنها و تقریبا همه همسایگان ما ترجیح می دهند که ایران با مشکلات داخلی و مشکلات سیاست خارجی خود دست به گریبان باشد و نتواند توانایی های بالقوه خود را بالفعل کند. در عین حال این موضوع نیز بعضا مورد بحث قرار می گیرد که آیا ممکن است فعال شدن مکانیسم ماشه زمینه ساز توافقی جامع تر از برجام شود؟ در توضیح باید گفت که توافقی جامع تر از برجام قبل از فعال شدن مکانیسم …
source