سئو سایت

حلقه‌ای از صاحب‌نظران و چهر‌ه‌های پر‌نفوذ در سوئیس که اغلب آنها گرایش ناسیوناسیتی دارند و در غالب جنبشی سیاسی فعالیت می‌کنند در صدد جمع‌آوری امضا برای برپایی همه‌پرسی به منظور تثبیت و خلل‌ناپذیر کردن اصل بی‌طرفی در سیاست خارجی کشورشان هستند.

آگهی

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که بحث‌های مرتبط با تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و لزوم یکپارچگی اروپا در اتخاذ موضعی واحد علیه این جنگ، نیاز تثبیت موضع بی‌طرفانه سوئیس را نزد ملی‌گرایان تشکل حاکمیت‌طلب موسوم به «هوادار سوئیس» Pro Suisse تقویت کرده است.

بی طرفی سوئیس یک اصل اساسی در سیاست خارجی این کشور است. این به معنای آن است که سوئیس در هیچ جنگی شرکت نمی‌کند و به هیچ یک از طرف‌های درگیر در جنگ کمک نمی‌کند.

با این حال، تحولات اخیر در اروپا، به ویژه جنگ در اوکراین، باعث شده است که برخی از شهروندان سوئیسی این سیاست را زیر سوال ببرند. آنها معتقدند که کشورشان باید در حمایت از اوکراین از بی طرفی خود دست بکشد.

برن همواره در قبال سیاست بی‌طرفی نظامی خود انعطاف ناپذیر بوده اما از سوی دیگر تحریم‌هایی را که بروکسل علیه روسیه وضع کرده نیز اعمال کرده است.

این در حالیست که والتر ووبمن، یکی از مسئولان سازمان Pro Suisse در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه ۲۰ مارس در روزنامه بلیک منتشر شد بر لزوم برپایی یک همه‌پرسی برای به رای گذاشتن این ویژگی شناخته شده از سیاست خارجی کشورش و تثبیت بیشتر آن در قانون اساسی تاکید کرد.

والتر ووبمن در این خصوص گفت که فعالان این تشکل سیاسی تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار امضا برای برپایی همه‌پرسی به همین منظور جمع‌آوری کرده‌اند.

وی تصریح کرد که نزدیک به ۱۴۰ هزار امضا تاکنون جمع‌آوری شده و این امضا‌‌ءها تا روز ۱۱ آوریل که ابتکار عمل یاد شده به دفتر دولت فدرال ارائه می‌شود، ادامه خواهد یافت.

به این ترتیب، سوئیسی ها بدون شک در مورد بی طرفی خود رای خواهند داد، زیرا جنگ در اوکراین بحث‌هایی را در این کشور کوهستانی در خصوص سطح همکاری با ناتو و از سرگیری تحریم های اروپایی باز کرده است.

بی‌طرفی سوئیس، مفهومی گاه مبهم در عرصه بین‌الملل

بی‌طرفی سوئیس، علی‌رغم سابقه طولانی و اهمیت آن برای این کشور، گاه در خارج از مرزها به درستی درک نمی‌شود.

درگیری‌های اخیر، به‌ویژه حمله روسیه به اوکراین، بار دیگر بحث‌های داغی را در مورد بی‌طرفی سوئیس برانگیخته است. هر حزب سیاسی این مفهوم را به نفع خود تفسیر می‌کند و دیدگاه‌های متفاوتی در این زمینه وجود دارد.

سوئیس، کشوری غیر عضو در اتحادیه اروپا، در قبال بی‌طرفی نظامی خود همواره قاطع بوده است؛ با این حال، اخیرا تحریم‌هایی را که اتحادیه اروپا علیه روسیه وضع کرده، به اجرا گذاشته است. این تصمیم با انتقاد شدید حزب اول سوئیس، «اتحاد دمکراتیک میانه» که یک حزب راست افراطی است، مواجه شده است.

مسکو از تصمیم سوئیس برای پیروی از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه به شدت انتقاد کرده است. در پی این تصمیم، روسیه تاکنون با برگزاری مذاکرات صلح سوریه تحت نظارت سازمان ملل متحد در ژنو مخالفت کرده است.

والتر ووبمن، نماینده سابق حزب «اتحاد دمکراتیک میانه» در پارلمان سوئیس، در این مصاحبه می‌گوید: «با پیروی از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، راه را به روی خود سد کرده‌ایم. در نظر روس‌ها، ما دیگر بی‌طرف نیستیم.»

در حالی که قانون اساسی فدرال سوئیس دولت و پارلمان را موظف به «حفظ بی‌طرفی» می‌کند، سازمان Pro Suisse خواهان گامی فراتر از آن است.

بر اساس طرح رفراندوم این سازمان که در سوئیس «ابتکار مردمی» نامیده می‌شود، قانون اساسی باید تضمین کند که بی‌طرفی «مسلح و دائمی» باشد و «به طور دائم و بدون استثنا» اعمال شود.

طبق این طرح، وضع اقدامات قهری غیرنظامی، یعنی تحریم‌ها، به جز زمانی که توسط سازمان ملل متحد به تصویب برسد، ممنوع خواهد بود.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید


source

توسط postbin.ir