به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، بیش از ۹۰ درصد از مصارف آب گلستان در حوزه کشاورزی است و کشاورزی در استان هنوز به شکل سنتی انجام می شود که تبعات سنگینی را برای مردم به وجود آورده است.
طبق اعلام کارشناسان هواشناسی، اکثر استان های ایران تابستان بسیار گرمی را در پیش دارند و در این شرایط دولت چگونه می خواهد بحران کم آبی را مدیریت کند؟ مردم از مسئولان مربوطه انتظار دارند که با چالش جدی قطعی آب روبرو نشوند.
بخاطر خشک سالی در سال های اخیر آبهای زیرزمینی استان به شدت افت کرده است و حتی در مناطقی در گلستان فرونشست زمین اتفاق افتاده است. جان مردم در خطر در است و اگر اقدامی صورت نگیرد قطعا در سال های آینده در شهرهای بزرگ استان فرونشست های زیادی خواهیم داشت.
مسئولان گلستان هر ساله وعده می دهند که کمبود آب شرب با شیرینسازی آب دریا حل می کنند ولی تاکنون اقدمات جدی صورت نگرفته است. آب استان از طریق چاه های زیرزمینی تامین می شود و دولت باید هر چه سریعتر پروژه شیرین سازی آب دریا را انجام دهد.
گلستان دیگر آن استان معتدل و پربارش نیست و حتی در سالهای آینده از بارشهای طولانی و مؤثر خبری نخواهد بود. مسئولان و نمایندگان مجلس باید با راهکارهای کوتاه، میان و بلندمدت داشته باشند.
کشاورزان هم باید در مصرف آب رعایت کنند و محصولات پر آب طلب مانند شالی و چغندرقند را کشت نکنند. کشاورزان باید استفاده از فناوریهای نوین، توسعه سیستم آبیاری نوین استفاده کنند که البته دولت باید حمایتهای جدی از آنها انجام دهد.
یک کشاورز گلستانی در گفت وگو با ایلنا گفت: بخاطر خشک سالی ما کشاورزان خسارت های فراوانی دیده ایم و در بخش کشاورزی هم باید با تغییر الگوی کشت انجام شود. متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی هنوز به صورت جدی وارد عمل نشده است و بیشتر شعار می دهد.
رحیم عمادی ادامه داد: بنده پیگیر هستم بخشی از زمین خودم را به گلخانه تبدیل کنم و بخاطر شرایط خشک سالی محصولات گلخانه ای سود خوبی دارد. یک سالی می شود پیگیر وام گلخانه هستم و هر دفعه مراجعه می کنم می گویند اعتبار کافی برای پرداخت تسهیلات نداریم.
وی خاطرنشان کرد: به ما گفته شده که سود وام برای ایجاد گلخانه ۱۸ الی ۲۳ درصد است و این سود هیچ سنخیتی با شعار حمایت از کشاورز را ندارد. ما از دولت درخواست داریم که وام کم بهره با باز پرداخت طولانی مدت در اختیار ما کشاورزان قرار دهد و از ما حمایت کند.
یک شهروند گرگانی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: کمبود و یا قطعی آب شرب مشکل هر ساله ما بخصوص در فصل بهار و تابستان است. البته قطعی آب امسال نسبت به سال های اخیر کاهش پیدا کرده است ولی باز هم گاهی ساعت های طولانی آب قطع می شود.
هادی جمشیدی ادامه داد: برای ما جای سئوال دارد که مسئولان چرا یک اقدام اساسی برای بحران آب انجام نمی دهند که هر ساله شاهد این اتفافات و این مشکلات نباشیم. البته مردم هم باید رعایت کنند و در مصرف آب به شدت صرفه جویی کنند.
مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گلستان هم در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: سازمان جهاد کشاورزی از کسانی که بخواهند گلخانه ایجاد کنند حمایت می کند. کشاورز باید برای احداث گلخانه مساحتی به متراژ چهار هزار متر مربع زمین داشته باشد.
نوید فرهانی ادامه داد: ۸۰ درصد هزینه گلخانه به صورت تسهیلات با یک سال تنفس در اختیار افراد قرار می گیرد و باز پرداخت آن پنج ساله است. کشت گلخانهای علاوهبر کاهش قابلتوجه مصرف آب، میزان تولید و اشتغال را ۱۰ برابر میکند.
وی گفت: استان گلستان حدود ۹۲ هکتار گلخانه فعال دارد و در حال حاضر محصولات گلخانهای گلستان به ۱۰ کشور صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه، از محل تبصره ۱۸ و با کارمزد ۱۸ درصد به متقاضیان تعلق میگیرد. طی یک سال اخیر محدودیت منابع مالی داشتیم که روند اعطای تسهیلات کند شده بود و پیگیر هستیم که اعطای تسهیلات در اولین فرصت عملیاتی و سرعت آن بیشتر شود.
انتهای پیام/
source