به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه دوم شهریورماه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با دعوت نمازگزاران به در پیش گرفتن تقوای الهی گفت: کسی که زندگی خود را به نجاست گناه آلوده نکند قهرمان است. باید در زندگی مراقب زبان و نفس بود تا مبادا به گناه کشانده شویم. پس باید مراقب بود تا هوس بر ما پیروز نشود، جلوی زیادهخواهی نفس را بگیریم، زبان را کنترل کنیم، چشم را پاک نگاه داریم و نیز پاکدست باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت اربعین افزود: کلمه اربعین از کلماتی است که برای اهالی سیر و سلوک و برای عارفان و صاحبدلان جایگاه خاصی دارد و لذا اربعین دارای قداست است. توصیه شده برای مناجات جمع 40 نفره تشکیل شود و یا پیامبران الهی همیشه در اکثر اوقات برای عبادت خدا 40 روز خلوت میکردند و یا توصیه شده وقتی مؤمنی از دنیا میرود اگر چهل مؤمن شهادت دهند که بدی از آن فرد ندیدهاند خداوند گناهان فرد متوفی را خواهد بخشید.
صدیقی ادامه داد: امام رضا(ع) میفرمایند بندهای چهل روز خود را خالص نمیکند مگر اینکه خداوند چشمههای حکمت را در او ببیند، خداترسی در او وجود داشته باشد و زبان او زبان دل باشد. در روایات و احادیث به شدت توصیه شده که بندگان خدا چهل روز پروردگار را عبادت کنند و اگر این عبادت با خلوص نیت همراه باشد سپس در این شرایط میتوان گفت که قلب انسان نورانی خواهد شد و احساس سبکبال بودن به ما دست میدهد.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه در مسیر پیمودن سیر ایمانی و سلوک باید خودمان را به قله برسانیم، گفت: در ایام اربعین حسینی برای رسیدن به حد بالای ایمان باید نماز را به جا آوریم، زیارت اربعین بخوانیم، نیات را خالص کنیم، از نشر فرهنگ غرب حذر کنیم و حسینی فکر کنیم و حسینی زندگی کنیم. امام حسین(ع) به ما درس زندگی و درس چگونه بندگی کردن را دادند و لذا باید در این ایام درباره فلسفه قیام کربلا بیش از پیش تفکر شود.
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به پیادهروی اربعین گفت: این حرکت بدون هیچگونه بخشنامهای و فقط به صورت خودجوش انجام شده است. پیادهروی اربعین را باید به حرکت عزتسازی تشبیه کرد که در تاریخ سابقهای ندارد. این ما نیستیم که به کربلا میرویم بلکه این امام حسین(ع) هست که ما را به کربلا میکشاند. این نسیم از وجود امام حسین(ع) میوزد و دلهای عاشقان را با خود بیابانی می کند. این حرکت عظیم جمعیتهای چند میلیونی در تاریخ بیسابقه است.
وی ادامه داد: پیادهروی اربعین همانند مانوری است که همه اعم از دولت و ملت ایران، مقام معظم رهبری، دولت و ملت عراق، حشدالشعبی و غیره در برگزاری آن دست دارند. از دولت و ملت عراق باید تشکر کنیم که در برقراری امنیت و مهماننوازی واقعاً به خوبی درخشیدهاند و در برگزاری این حماسه حسینی نقش ویژهای ایفا کردهاند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به جایگاه شهید رئیسی در قلوب مردم ایران گفت: شهید رئیسی رئیسجمهوری در تراز بود که ویژگیهای ارزشمندی را خداوند به او داده بود. شهید رئیسی خداباور، خدامحور و مردمدار بود و خود را خادم ملت ایران میدانست و اهل شعار دادن نبود و در عمل همه چیز را به اثبات میرساند. او عاشق بود و این عاشقی او را به فردی خستگیناپذیر تبدیل کرد. شهید رئیسی را باید یک عنصر متدین و مردمی و ولایتمدار و شجاع دانست. در این مدتی که پرچم خدمت به مردم را در اختیار داشت اثبات کرد که اولویت اصلیاش مردم است و حتی از خانواده و نزدیکانش عبور کرد تا به مردم خدمت صادقانه کند. چنین رئیسجمهوری از دست ما رفت و شاید هم ناشکری کردیم، او چراغ و چشمه و سایهبان و خیمهای بود و وجودش خیال ما را آسوده میکرد.
صدیقی با بیان اینکه حضور مقام معظم رهبری اجازه نداد خلأ رئیسجمهور شهید احساس شود، اظهار کرد: تدابیر مقام معظم رهبری انسجام و وحدت ملی را حفظ کرد و دولت سیزدهم در خلأ رئیسجمهور شهید توانست مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کرند و در نهایت انتخابات در نهایت آرامش و امنیت و رقابت برگزار شد البته باید از آقای مخبر هم تشکر کرد که مسئولیت دولت را به خوبی برعهده گرفت و امورات را به نحو مطلوب پیش برد.
وی با اشاره به تشکیل دولت جدید گفت: این دولت جدید در نهایت همکاری با مجلس تشکیل شد و امیدوارم که بتواند به مردم خدمت کند و راه شهید رئیسی را ادامه دهد. رئیسجمهور جدید باید در مسیر ولایت و خدمت به مردم گام بردارد و با مبانی فکری مرتبط با ولایت پرچم خدمت را در دست بگیرد و به همین خاطر خدمت به مردم از اولویتهای اصلیاش محسوب شود. برخی رؤسای جمهور از مسیر ولایت و خدمت به مردم خارج شدند و نتیجهاش آن شد که بعد از گذشت سالها علاقه مردم به آنها کاسته شده است.
انتهای پیام
source