به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره، نشست خبری «چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران» صبح امروز (یکشنبه) با حضور سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و سیدمجتبی علوی دبیر جشنواره در سالن جلسات پارالمپیک برگزار شد.
در ابتدای این نشست سید مناف هاشمی ضمن گرامیداشت هفته بسیج با بیان اینکه جشنواره فیلمهای ورز شی از ۶ تا ۹ آذر برگزار خواهد شد، اظهار داشت: از همه افرادی که در دو سال گذشته بابت ساخت آثار سینمایی، مستند و… تلاش کردند کمال تشکر را دارم. کمیته ملی المپیک در راستای ioc و منشور المپیک و سیاست صلح، دوستی و جوانمردی و حمایت از فیلمهای ورزشی و تقدیر از تلاشگران این عرصه حمایت خودش را از یک سال و نیم پیش آغاز کرده است.
دبیرکل کمیته ملی المپیک درخصوص روند برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی گفت: این جشنواره برنامههای خود را با حمایت و مشارکت کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و جوانان و شهرداری تهران آغاز کرده است. در جلسات سیاستگذاری و اجرایی، تأمین مالی و پشتوانه حمایتی این نهادها مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه توانستیم فعالیتهای این دوره را با همکاری مطلوب آغاز کنیم. امیدواریم که بتوانیم چهاردهمین دوره جشنواره را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم و نتایج ارزشمندی به دست آوریم.
وی افزود: در این دوره ۷۹۸ اثر بررسی و داوری شدهاند که از این تعداد، ۴۳ فیلم خارجی به مرحله نهایی راه یافتهاند و تقدیر از این آثار در طول ایام جشنواره صورت خواهد گرفت. همچنین، فیلمهایی از ایران برای جشنواره میلان ارسال شده که این امر نشاندهنده اهمیت جهانی جشنواره است. در این دوره آثاری از ۷۱ کشور به دبیرخانه ارسال شده است که به نظر من، یک موفقیت بزرگ برای جشنواره محسوب میشود.
هاشمی با اشاره به مشارکت هنرمندان و ورزشکاران در این جشنواره عنوان کرد: برنامهای تحت عنوان تجلیل از چهرههای برتر در این جشنواره داریم. عزیزانی که در حوزه ورزش و سینما فعالیت داشتند و هنرمندان این حوزه، نقش مؤثری در این دوره ایفا کردهاند که از آنها تشکر میکنیم. دبیر اجرایی جشنواره نیز در جلسه حضور دارند و به طور دقیقتر پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
جشنواره فیلمهای ورزشی پلی میان ملتها
در ادامه عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، در این نشست با تأکید بر اهمیت تعامل فرهنگ و ورزش گفت: اگر بخواهیم ورزش را توسعه دهیم، بدون توجه به بخش فرهنگی ورزش و ترویج فرهنگ آن ممکن نیست. سینما، تلویزیون و هنر از ابزارهای قدرتمند برای این هدف هستند و به همین دلیل جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی سالهاست در عرصه جهانی فعالیت میکند و یک جریان بزرگ فرهنگی را شکل داده است.
وی افزود: ایران یکی از ۱۶ پایگاه جهانی فدراسیون فیلمهای ورزشی است و این موقعیت باعث میشود که نقش ویژهای در هماهنگی جشنوارههای کشورهای مختلف داشته باشد. این جشنواره میتواند ابزار مؤثری برای ترویج فرهنگ ورزش، تقویت همبستگی اجتماعی و شناسایی استعدادها باشد. از سوی دیگر، از طریق فیلمهای ورزشی میتوان ارزشهای فرهنگی را بین کشورها تبادل کرد و ارتباطات فرهنگی بینالمللی را تقویت نمود.
احمدی ادامه داد: جشنواره فیلمهای ورزشی فرصتی برای معرفی فرهنگ ملی ما، الهامبخش نسل جوان برای مشارکت بیشتر در فعالیتهای ورزشی و ابزاری برای برقراری ارتباط بین فرهنگها و ملتهای جهان است. این رویداد فرهنگی، بستری برای گسترش همکاریهای بینالمللی و تقویت هویت فرهنگی از طریق ورزش فراهم میکند.
پس از آن سید مجتبی علوی، دبیر جشنواره فیلمهای ورزشی، در این نشست به تاریخچه جشنواره اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۱ کمیته ملی المپیک ایران عضو IOC شد و در آن سالها ۹ دوره جشنواره فیلمهای ورزشی برگزار گردید. اما به دلایل نامعلومی این جشنواره پس از ۹ دوره متوقف شد. طبق آییننامه، اگر جشنواره تا سال ۱۳۹۵ از سرگرفته نمیشد، ایران از این رویداد بینالمللی خارج میشد.
دبیر جشنواره فیلمهای ورزشی ادامه داد: پس از گذشت سالها، بخش خصوصی با همت چند فدراسیون وارد میدان شد و تلاش کرد این رویداد دوباره برگزار شود. در نهایت، آقای صالحی امیری اعلام کردند که جشنواره باید به خانه اصلی خود بازگردد و این مسیر خوشبختانه دوباره ادامه پیدا کرد. تا اینکه این دوره، آقای سید مناف هاشمی با تمام سختیها و چالشهایی که در مسیر بود، پای این جشنواره ایستادند و ساخت این دوره را به ثمر رساندند.
وی درخصوص استقبال بیشتر فیلمسازان از این دوره جشنواره بیان کرد: عدهای از فیلمسازان از ترس اینکه فیلمهایشان درز پیدا نکند میترسیدند آثار را برای ما ارسال کنند، اما امسال امنیت بیشتری ایجاد شده است و افراد بسیاری از این جشنواره استقبال کردند. البته این قضیه با کمک شما اهالی رسانه گسترش پیدا خواهد کرد و اوضاع جشنواره هرسال بهتر خواهد شد.
علوی در ادامه گفت: کارکرد این جشنواره این است که فیلم در حوزه ورزش ساخته شود، اما یک نکته وجود دارد؛ اگر جشنواره خودش تولیدات نداشته باشد و جریانساز و هدایتکننده نباشد در واقع ما تنها در حال قضاوت کردن آثار دیگران خواهیم بود. مثلاً شخصی در استان بوشهر فیلم میسازد و ما فقط موظف هستیم که داوری کنیم. جشنوارهها در سراسر دنیا باید جریانساز باشند.
دبیر جشنواره ادامه داد: متاسفانه بسیاری از جشنوارههای خارجی به هرچه فیلم ایرانی زیرزمینی که کارکردش ایرانهراسی است جایزه میدهند. اگر فیلم منتخب جشنواره فجر را بفرستید اصلا جایزه نمیگیرد. خوشبختانه جشنواره فیلمهای ورزشی از مسائل سیاسی به دور است و فقط در حوزه ورزش کار میکند.
وی افزود: سینما یعنی قهرمان. باید به این نکته اشاره کنم که در طول تاریخ سینمای جهان، اگر ۱۰ فیلم پرفروش را بررسی کنید، میبینید که اکثراً حول یک قهرمان محبوب ورزشی میچرخند. کلمه سلبریتی شاید واژهی مناسبی نباشد، اما در حقیقت دو قشر سلبریتی جامعه قهرمانان ملی و دیگری سینماگران و بازیگران هستند. این دو گروه نقش مشابهی ایفا میکنند و هر دو در جهت یک هدف واحد حرکت میکنند.
علوی درباره جوایز جشنواره فیلمهای ورزشی بیان کرد: بخش جوایز را وزارت ورزش تقبل میکند و بخش خارجی را با ارز و بخش داخلی را نقدا پرداخت میکنیم. اگر در فراخوان میزان جوایز را اعلام کنیم، باید آن را اجرا کنیم و، چون بودجه مشخص نیست عدد دقیق را اعلام نکردهایم.
وی با اشاره به کمک جشنواره به فیلمسازان برای دورههای بعدی توضیح داد: بزرگترین حرکتی که در این دوره انجام میشود، کمک به ساخت فیلمهای ورزشی است که جشنواره از آنها حمایت میکند. این به این معناست که تا ۵۰ درصد از تولید فیلمهای بعدی از طریق این جوایز مورد حمایت قرار میگیرند؛ بنابراین هدف اول این است که تولیدات سال آینده را حمایت کنیم چرا که ایران یکی از ۱۶ پایگاه جهانی جشنواره فیلمهای ورزشی است که شامل منطقه غرب آسیا، شمال آفریقا و تمام کشورهای مربوط به این حوزه میشود.
پیشبینی حمایت برای تولید فیلم ورزشی
در ادامه احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلمهای ورزشی به بررسی وضعیت حمایت از فیلمهای ورزشی پرداخت و اظهار کرد: در گذشته فیلمهایی با موضوعات مختلف اجتماعی، از جمله فیلمهای مرتبط با هاکی دختران، ساخته شد، اما در حوزه فیلمهای ورزشی بعد از آن حرکت حمایتی جدی دیگری نداشتیم؛ بنابراین کارگروه ما قرار است زمینههای حمایتی لازم برای ساخت و تولید فیلمهای ورزشی را با مشارکت دستگاهها و نهادهای مرتبط فراهم کند. هدف ما این است که سیاستهای تشویقی و تسهیلاتی را برای حمایت از فیلمسازان پیشبینی کرده و اعتباراتی را برای این منظور تخصیص دهیم.
وی در پایان تأکید کرد: برای تحقق این اهداف، سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی حوزه فیلمسازی، وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی حوزه ورزش و کمیته ملی المپیک به عنوان متولی جشنواره فیلمهای ورزشی، قرار است ارکان اصلی این کارگروه را تشکیل دهند. پس از آن، ما باید فدراسیونها و باشگاهها را نیز همراه کرده و شرایط حمایتی به مراتب بهتری نسبت به گذشته برای فیلمهای ورزشی ایجاد کنیم.
انتهای پیام