شفقنا- مدیرعامل سابق گوگل، اریک اشمیت، نسبت به خطرات هوش مصنوعی در آینده هشدار داد و بر لزوم آمادگی بشر در فاصله‌گرفتن از این فن‌آوری تأکید کرد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، اشمیت در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی با بیان اینکه در آینده ممکن است رایانه‌ها اهداف خود را به‌طور مستقل تبیین کنند، گفت: «وقتی سیستم‌ها بتوانند خود را بهبود بخشند، باید به‌طور جدی درباره غیرفعال‌کردن آن‌ها فکر کنیم.»

این فعال حوزه فن‌آوری، با اشاره به پیشرفت سریع سیستم‌های هوش مصنوعی، نسبت به چالش‌های آن هشدار داد و عنوان کرد: «حفظ تعادل در این زمینه بسیار دشوار خواهد بود.»

در بخشی از مصاحبه که به پیشرفت چین در توسعه هوش مصنوعی اشاره شد، اشمیت با یادآوری اینکه پکن سال گذشته در این زمینه هم‌پای واشنگتن پیش‌ رفته است، اذعان داشت که این کشور آسیای شرقی ممکن است از برنامه‌های فن‌آورانه ایالات متحده نیز پیشی بگیرد.

اشمیت معتقد است «چینی‌ها هوشمند هستند» و قدرت نوع جدیدی از هوش را برای تقویت حوزه‌های صنعتی، نظامی و سیستم‌های نظارتی خود درک کرده‌اند. وی همچنین به اهمیت سرعت و دقت در توسعه و نظارت بر هوش مصنوعی توسط آمریکا و دانشمندان به عنوان نقاط عطف کلیدی در این حوزه تأکید کرد.

او بر نیاز به مداخله بیشتر و ایجاد چارچوب‌های نظارتی قوی‌تر برای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: «انسان‌ها نمی‌توانند به تنهایی هوش مصنوعی را کنترل کنند، اما سیستم‌های هوش مصنوعی باید بتوانند دیگر سیستم‌های هوش مصنوعی را کنترل کنند.»

در بحث رقابت با چین، اشمیت گفت که دولت جدید آمریکا با رهبری دونالد ترامپ می‌تواند سیاست‌های هوش مصنوعی این کشور را تقویت کند.

نتایج نظرسنجی سال گذشته در اجلاس مدیرعاملان دانشگاه ییل نشان می‌دهد که مدیران ارشد تجاری دیدگاه‌های متفاوتی در مورد خطرات هوش مصنوعی برای بشریت دارند. این نظرسنجی که از ۱۱۹ مدیر اجرایی به عمل آمد، بیانگر نگرانی‌های جدی درباره تاثیرات منفی این تکنولوژی بر آینده انسان‌ها بود.

داده‌های این نظرسنجی حاکی از آن بود که ۴۲ درصد از مدیران اجرایی معتقدند هوش مصنوعی ممکن است در ۵ تا ۱۰ سال آینده به انقراض بشریت منجر شود. ۸ درصد از آنان بر این باور بودند که این خطر می‌تواند در بازه زمانی پنج ساله به وقوع بپیوندد، در حالی که ۳۴ درصد دیگر معتقد بودند که تهدید نابودی بشر توسط هوش مصنوعی ممکن است در مدت ده سال رخ دهد.

حتی با اینکه برخی از مدیران هیچ نگرانی در این‌باره ابراز نکردند، اما پروفسور جفری سوننفیلد از دانشگاه ییل نتایج این نظرسنجی را «تاریک» و «نگران‌کننده» توصیف کرد.

در همین راستا، آرویند نارایانان، پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه پرینستون با اشاره به سرعت پیشرفت هوش مصنوعی و آشکارشدن مزایا و خطرات بالقوه آن، بر نیاز به وضع مقررات و استفاده مسئولانه از این تکنولوژی تاکید کرد.

این خبر را در هندوستان تایمز ببینید.

source

توسط postbin.ir