شفقنا- حس لامسه نقش مهمی در واقعی‌ترشدن محیط‌های واقعیت مجازی (VR) دارد. اکنون ساخت یک فن‌‌آوری نوآورانه با استفاده از آستینی ویژه که به جای موتورهای الکتریکی از حفره‌های هوا بهره می‌برد، تجربه لمس مجازی را بهبود بخشیده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از نیو اطلس در اغلب سیستم‌های بازخورد لمسی موجود، حس لمس از طریق آرایه‌هایی از محرک‌های موتوری کوچک که روی پوست لرزش ایجاد می‌کنند، شبیه‌سازی می‌شود. شدت، مدت و توالی این لرزش‌ها می‌توانند حس‌هایی مانند ضربه، نوازش یا فشار را بازسازی کنند.

جایگزینی سبک‌تر، ساده‌تر و کم‌مصرف‌تر برای این موتورها، استفاده از کیسه‌های الاستومری بادی است. این محرک‌های پنوماتیک با باد شدن و گسترش، به شبیه‌سازی لمس می‌پردازند و هنگام فشار به پوست حس لمس را القا می‌کنند.

با این حال، برای ایجاد فشار کافی به سمت پایین، باید از گسترش محرک‌ها در سایر جهات جلوگیری شود. در اینجا سیستم هاپتیک‌نیت وارد میدان می‌شود که توسط تیمی از دانشگاه استنفورد به رهبری پروفسور «آلیسون اوکامورا» با همکاری محققانی از ام‌آی‌تی توسعه یافته است.

برای این منظور، نمونه اولیه هاپتیک‌نیت در قالب یک آستین ارائه شده که شامل هشت محرک پنوماتیک در دو ردیف چهار تایی است. هر کیسه به طور مستقل از طریق یک شلنگ نازک که به یک پمپ قابل حمل متصل است، باد یا تخلیه می‌شود.

بدنه اصلی آستین از ترکیب الیاف نایلون و پنبه است. اما در بخش‌هایی که کیسه‌ها قرار دارند، از الیاف ترموپلاستیک نیز استفاده شده است. محققان با اعمال گرما به این بخش‌ها، ذوب و سپس سخت شدن الیاف ترموپلاستیک را ایجاد می‌کنند و این بخش‌ها به محفظه‌های سختی تبدیل شده و گسترش کیسه‌ها را به سمت پوست کاربر هدایت می‌کنند.

برای ارزیابی این فناوری، آستین هاپتیک‌نیت و یک نمونه مشابه دیگر با هشت محرک موتوری، روی ۳۲ داوطلب آزمایش شدند. نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگان با استفاده از سیستم هاپتیک‌نیت، بهتر توانستند مکان ضربات مجازی فردی روی بازوی خود را شناسایی کنند.

این آستین همچنین توانست حس نوازش مجازی را با فعال‌سازی متوالی کیسه‌ها شبیه‌سازی کند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان استفاده از دستگاه را راحت و آسان توصیف کردند، که نشان می‌دهد این فن‌آوری می‌تواند کاربردهایی فراتر از VR داشته باشد.

به گفته اوکامورا این دستگاه با هر یک از اهداف «سرگرمی، ارتباطات، آموزش یا کمک فیزیکی» استفاده شود، می‌تواند فن‌آوری‌های پوشیدنی را به چیزی نزدیک می‌کند که در زندگی روزمره افراد جایگاه خود را باز می‌کند.

این خبر را در نیو اطلس ببینید.

source

توسط postbin.ir