تهیه‌کننده برنامه‌های ورزشی تلویزیون درباره پخش زنده‌ مسابقات در شبکه ورزش سیما تاکید می‌کند: پخش زنده مسابقات ورزشی در شبکه ورزش به فوتبال خلاصه نمی‌شود و تقریباً تمام رشته‌های پرطرفدار در پخش‌های زنده‌ جای دارند اما اینکه در پخش زنده پیشرفت داشته‌ایم، این نباید مانع ساخت برنامه‌های تخصصی و جریان‌سازی در برنامه‌های تلویزیونی شود.

به گزارش ایسنا، هم‌زمان با مسابقات المپیک لندن ۲۰۱۲، شبکه ورزش با پوشش مسابقات المپیک و پخش زنده مسابقاتی که ورزشکاران ایرانی در آن حضور داشتند، به جمع شبکه‌های تلویزیونی پیوست، اکنون در گذر سال‌ها، شبکه ورزش به پوشش زنده مسابقات ورزشی اختصاص یافته و تلاش می کند از مسابقه پراهمیت ورزشی‌ای غافل نشود. این شبکه در این سال‌ها در تقسیم مسئولیتی معمول با شبکه سه، علاوه‌ بر پخش بسیاری از مسابقات فوتبال داخلی و خارجی، مسابقات نمایندگان ایرانی در رشته‌های مختلف ورزش را روی آنتن زنده برده ‌است و برنامه «مثبت ورزش» که بیش از یک دهه مسئولیت پخش زنده مسابقات ورزشی را بر عهده دارد، اکنون یکی از برنامه‌های مهم این شبکه به‌ دلیل اهمیت پخش زنده مسابقات ورزشی است. 

محسن زندیه (تهیه‌کننده جدید) و آرمین عابدینی (تهیه‌کننده سابق برنامه «مثبت ورزش») درباره اهمیت و جایگاه شبکه ورزش در پخش زنده رویدادها، از تجربیات خود به ایسنا گفتند.

محسن زندیه، تهیه‌کننده برنامه «مثبت ورزش» که چند ماهی است این مسئولیت را بر عهده گرفته ‌است، درباره پخش زنده برنامه‌های ورزشی می‌گوید: این برنامه تلاش می‌کند همه رویدادهای ورزشی را پوشش دهد. ازاین‌رو، مسابقات بسکتبال، والیبال، هندبال، تنیس و اسکی، وزنه‌برداری، کاراته و تکواندو، اتومبیل‌رانی و موتورسواری، کشتی و … در این شبکه جایگاه ویژه‌ای دارند و تلاش می‌کنیم به‌شکل دقیق، مسابقاتی را که به‌خصوص، با حضور ورزشکاران ایرانی شکل می‌گیرد، روی آنتن ببریم.

وی می‌افزاید: استفاده از فناوری ارتباط زنده اینترنتی در برنامه «مثبت ورزش» که قابلیت ارتباط زنده تصویری را فراهم می‌کند، گام مثبت و ارزنده‌ای‌ است که در شبکه ورزش سیما شکل گرفته است. 

تا حدّ امکان، لیگ برتر را پوشش مستقیم می‌دهیم

زندیه با بیان اینکه در موضوع پخش زنده لیگ‌های داخلی نیز شبکه ورزش حضور پررنگی دارد، یادآور می‌شود: تا حدّ امکان، لیگ برتر را پوشش مستقیم می‌دهیم و لیگ‌های والیبال، بسکتبال و هندبال را هم به‌عنوان ورزش‌های عنوان‌دار در سطح آسیا و جهان و شناخته‌شده‌تر نسبت به گذشته، به‌شکل زنده روی آنتن می‌فرستیم.

تهیه‌کننده «مثبت ورزش» ادامه می‌دهد: در این برنامه با پخش حواشی پیش و پس‌ از مسابقه، از جمله تمرینات قبل‌ از شروع مسابقه، اهدای جام، تصاویر ورزشگاه، مصاحبه با ورزشکاران خارجی و ایرانی می‌کوشیم مخاطب را با فضای متنوع همراه کنیم تا اطلاعاتش درباره مسابقه دلخواهش کامل شود.

وی اضافه می‌کند: پخش جدول مسابقات، مخصوصاً مسابقات جهانی کشتی و کاراته، وزنه‌برداری، بسکتبال و …، یکی از بخش‌های مورد علاقه بینندگان است تا از نحوه مسابقات مطلع باشند. ضمن اینکه تلاش می‌کنیم علاوه‌ بر ارتباط تصویری یا تلفنی با اعضا و مدیران تیم در ورزشگاه، اطلاعاتی ارزنده را از وضعیت تیم و ورزشگاه ارائه دهیم.

زندیه می‌افزاید: در بخشی از این برنامه با دعوت از ورزشکاران مدال‌آور، مخاطبان را از پیروزی‌های تیم‌های ورزشی باخبر می‌کنیم.

وی با اشاره به حضور کارشناسان ورزشی در این برنامه که حین مسابقه و پس‌ از آن، در برنامه برای تحلیل کارشناسانه حضور دارند، می‌افزاید: حضور کارشناسانی چون محمدرضا یکتامرام (بسکتبال)، پژمان نجات‌پور (والیبال)، عماد اعرابی (هندبال)، انوشیروان آریامنش (تنیس و اسکی)، حسین رضایی (کبدی و وزنه‌برداری)، رسول مهربانی (کاراته و تکواندو)، نوید مروجی (موتورسواری و اتومبیل‌رانی) و یدالله اعتصامی (کشتی) به این برنامه اعتباری خاص بخشیده و مخاطبان، نکات کارشناسی را به‌خوبی دنبال می‌کنند.

مانع جریان‌سازی در شبکه ورزش نشویم/پخش زنده مسابقات به فوتبال خلاصه نمی‌شود

پخش زنده مسابقات نباید مانع جریان‌سازی در برنامه‌های تلویزیونی شود

آرمین عابدینی، تهیه‌کننده برنامه‌های ورزشی تلویزیون که پیش‌ از این، تهیه‌کنندگی برنامه «مثبت ورزش» را برعهده داشته نیز درخصوص اهمیت پخش زنده مسابقات ورزشی می‌گوید: پخش زنده مسابقات ورزشی در کنار برنامه‌های تخصصی باعث جریان‌سازی در ورزش می‌شود. بنابراین، می‌توانیم در این حوزه بیشتر فعالیت و جریان‌سازی کنیم. به‌نظرم، این حوزه نیاز به حمایت بیشتری دارد. اینکه در پخش زنده پیشرفت داشته‌ایم، نباید مانع ساخت برنامه‌های تخصصی و جریان‌سازی در برنامه‌های تلویزیونی شود. 

این تهیه‌کننده با اشاره به پیشینه پخش زنده مسابقات ورزشی، می‌گوید: نخستین پخش زنده ورزشی از تلویزیون، مسابقه تیم‌های فوتبال ایران و هند در ابتدای دهه ۱۳۶۰ با گزارش زنده‌یاد عطاءالله بهمنش بود؛ اما پیش‌ از تأسیس شبکه سه سیما، پخش زنده مسابقه‌های فوتبال مشکلات فراوانی داشت که یکی از آن‌ها پر بودن جدول پخش شبکه‌های دوگانه سیما بود. به همین علت، مسابقه‌های باشگاهی جهان به‌ ندرت روی آنتن می‌رفت و مسابقه‌های جام جهانی فوتبال هم تا جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا در محدودترین شکل ممکن و با تأخیر پخش می‌شد. 

به‌ گفته این تهیه‌کننده، در این‌ میان، تنها مسابقات تیم ملی فوتبال ایران به‌ شکل منظم و زنده روی آنتن می‌رفت اما در کنار آن، خبری از بحث‌های کارشناسی نبود و بینندگان برای اطلاع بیشتر از کمّ‌وکیف بازی‌ها به‌سراغ روزنامه‌ها و برنامه «ورزش و مردم» می‌رفتند.

وی ادامه می‌دهد: با راه‌اندازی شبکه سه سیما با رویکرد ورزشی، این شبکه با توجه‌ به ساعت پخش طولانی خود علاوه‌ بر فوتبال، سایر ورزش‌های پرطرفدار مانند بسکتبال، والیبال و کشتی را نیز روی آنتن برد و مخاطبان ورزش‌دوست بسیاری را مجذوب خویش کرد.

عابدینی درباره رویکرد شبکه ورزش نسبت به پخش زنده مسابقات، می‌گوید: شبکه ورزش طی یک سال اخیر، تقریباً از هیچ مسابقه پراهمیت ورزشی غافل نشده است. پخش زنده مسابقات ورزشی از شبکه تخصصی ورزش باعث شده مخاطبان این شبکه گسترش یابند و علاقه‌مندان برنامه‌ها و مسابقات ورزشی بتوانند این رقابت‌ها را به‌صورت زنده از شبکه تخصصی ورزش دنبال کنند. روزانه حدود ۱۸ ساعت پخش زنده قطعاً دشواری‌های خاص خودش را دارد و این حجم از ساعات پخش زنده توانسته مخاطبان را راضی کند.

این تهیه‌کننده در پایان می‌گوید: پخش زنده مسابقات ورزشی به فوتبال خلاصه نمی‌شود و تقریباً تمام رشته‌های پرطرفدار در پخش‌های زنده‌ جای دارند. با توجه‌ به اینکه هر رشته‌ ورزشی باید گزارشگر متخصص خودش را داشته باشد، اکنون این اتفاق در شبکه ورزش رخ داده و گزارشگران این فرصت را دارند که درباره آن رشته ورزشی تحقیق کنند و اطلاعاتی را به دست آورند تا در زمان گزارش از آن‌ها بهره بگیرند.

انتهای پیام

source

توسط postbin.ir