شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «از سوختن تا ساختن؛ تبدیل لیف خرما به محصولات کاربردی» تیتر روزنامه پیام ما است که روایتی از احیای دوباره رُگبافی به عنوان هنری پایدار و سازگار با محیطزیست کار کرد. این روزنامه نوشت:« «رُگبافی» بهوسیله طنابهایی شکل میگیرد که سابقه چندصدساله دارند. بم را بهجز خاطره تلخ زلزله ویرانگرش به ارگ قدیمی و خرماهای مضافتیاش میشناسند، اما میشود بم را با یک هنر هم بهخاطر آورد. بم نوعی رطب شیرهدار سنگین دارد و گاهی آنقدر درخت را سنگین میکند که خوشه، تحمل وزن خود را ندارد و بهناچار آنقدر کمر خم میکند تا بشکند؛ کشاورزان با دیدن چنین صحنهای بهوسیله طنابهای بافتهشده در اندازههای یک متر و ۲۰ سانتی از لیف خرما به کمک درخت میشتابند، آن را دور خوشه میوه میاندازند و به برگ بالایی وصل میکنند تا بتواند شاخه درخت را نگه دارد و از دست نرود، شیوهای که از سالهای دور تاکنون بهشکل هوشمندانهای همچنان توسط کشاورزان انجام میشود. اما این طنابها چطور از لیف خرما بافته میشوند؟ لیف خرما را یک شبانهروز در آب قنات میخیسانند، سپس آن را میزنند و دستهدسته میکنند و پس از آنکه ریسیدند، بهشکل طنابهایی در اندازههای یک متر و ۲۰ سانتی میبافند. این کار را «چیلُک» مینامند که بیشتر در شهرهای شرقی استان کرمان انجام میشود. در شهرستانهای بم، فهرج و نرماشیر که مناطق خرماخیزی هستند. سالانه حدود ۵۰۰ تن مازاد طناب بافتهشده در این شهرستانها سوزانده میشود؛ طنابی که از لیف درخت خرما بافته میشود.»
«فراخوان « اعتماد » برای حل بحران ناترازی» تیتر روزنامه اعتماد است که برای حل بحران ناترازی از کارشناسان، صاحب نظران و مخاطبان راهکار خواست. این روزنامه توضیح داد:« چندین ماه متوالی است که کلمه «ناترازی» به فصل مشترک بخش بزرگی از مشکلات ریز و درشت اقتصادی ایران تبدیل شده است. به طور ساده، این کلمه به معنای «به هم خوردن تعادل» و نوعی «کمبود» در یک معادله «هزینه – فایده» است. بنابراین در یک کفه ترازو، احتمالا مصرف بیشتر از تولید است که ناترازی حالا به یک بحران بزرگ تبدیل شده است. اما چرا حل و فصل چنین بحرانی اهمیت دارد و تاثیر آن بر آینده اقتصاد ایران چیست؟ برای پاسخ به این پرسش به چند نمونه از ناترازی و شاید «کمبود» در حوزه انرژی نگاه کنید؛ سپس به اطرافتان نگاه کنید و ببینید که ناترازی فقط در حوزه انرژی نیست و حوزههای دیگری را نیز در بر میگیرد.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
source