به گزارش روزپلاس، روز گذشته و با حکمی از سوی جلیل کوهپایهزاده رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان، حسین توکلی بهعنوان سرمربی تیم ملی و بابک محمدی بهعنوان مدیر تیمهای ملی پاراوزنهبرداری منصوب شدند.
بابک محمدی که هم اکنون ریاست انجمن پاراوزنهبرداری را نیز بر عهده دارد، در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره ابقای توکلی و روند طی شده برای ادامه سرمربیگری او اظهار داشت: توکلی یک دوره سه ساله مسئولیت سرمربیگری تیم ملی را بر عهده داشت و در این مدت با فضا و محیط و بچهها آشنا و نزدیک شد و توانست شرایط را به خوبی درک کند. قرارداد قبلی او تا پارالمپیک 2024 پاریس بود. به هر حال توکلی یک مربی حرفهای است. ضمن اینکه باید اشاره کنم بچههای تیم ملی نیاز داشتند که پس از پارالمپیک یک مدتی از اردوها دور باشند، چون وزنهبرداری جزو رشتههایی است که خستگی و مصدومیت زیادی دارد. در واقع لازم بود بچهها به لحاظ روحی و روانی در آرامش باشند. توکلی هم یکسری کارهایش مانده بود. البته باید بگویم که روند وزنهبرداری تعطیل نشده بود و در پشتوانهسازی و ردههای جوانان و بانوان مراحل مختلف اردویی را برگزار میکردیم. به هر شکل تصمیم بر آن شد با توجه به برنامههای 2025 به دنبال برگزاری اردوهای تیم ملی باشیم.
وی ادامه داد: توکلی سابقه حضور در دوومیدانی و وزنهبرداری را دارد و در رشتههای مختلف توانمندیهای خود را ثابت کرده است. او درخواستهای دیگری هم داشت، اما ممنونیم که پذیرفت و تیم ملی پاراوزنهبرداری را همراهی کرد.
محمدی درباره حضور توکلی در بین نامزدهای سرمربیگری تیم ملی وزنهبرداری گفت: با توجه به اینکه او یک مربی چند وجهی و کامل است، خیلی از رشتههایی که شاید خیلیها در جریان نباشند، خواستار همکاری با او بودند؛ هم در حوزه بدنسازی و هم مربیگری. این یک اتفاق خوب برای ما بود که او قبول کرد در کنار تیم ما باشد. توکلی همیشه این را میگفت که آن آرامش و حضور در بین بچههای پاراوزنه برای خودش جذاب است.
رئیس انجمن پاراوزنهبرداری درخصوص ارتباط خوب ملیپوشان با سرمربی عنوان کرد: این ارتباط دو طرفه بود. در طول سالهای طولانی که در این رشته هستم، چنین ارتباط نزدیکی بین کادر فنی و ورزشکاران را ندیده بودم. واقعاً اشتیاق زیادی در میان بچهها برای ادامه حضور توکلی وجود داشت. شاید این نگرانی و استرس را داشتند که چه کسی سرمربی میشود و البته الان هم راضی هستند.
وی درباره قرارداد جدید توکلی اظهار داشت: قرارداد او به شکلی است که قرار است برنامهاش تا لسآنجلس باشد. تغییرات در رشتهها جواب نمیدهد. امیدوارم با تدابیر و روشهایی که دارد، تیم را تا 2028 لسآنجلس همراهی کند.
مدیر تیمهای ملی پاراوزنهبرداری درباره پا به سن گذاشتن برخی از ملیپوشان، موضوع اضافه شدن نفرات جوانتر و در پاسخ به این سوال که آیا ترکیب تیم ملی برای رویدادهای اصلی تغییر میکند؟ گفت: یکی از آن تدابیری که کوهپایهزاده با آن تفکرات ایدهآلی که دارد و تخصصی که در سالیان مختلف در این حوزه داشته، شاید انتخاب مدیر تیمهای ملی بوده است. جوانان ما بین 15 تا 20 سال هستند و سنین بیشتر از آن وارد حوزه بزرگسالان میشوند. یک گروهی در این میان مغفول مانده بودند که هشت نفر را دعوت کردیم و بازخورد خوبی هم گرفتیم. این نزدیکی نفرات ملیپوش را باید انجام بدهیم تا توکلی بتواند انتخابش را حتی از جوانان و پشتوانه که آماده اند به تیم اصلی اضافه شوند، انجام بدهد. باید به این نکته نیز اشاره کنم که وزنهبرداری یک رشته مبتنی بر رکورد است و زیاد نمیتوان سن را ملاک قرار داد. رکورد، تصمیم نهایی را برای انتخاب خواهد گرفت. تصمیم بر این است که تعدادی از بچهها را آماده داشته باشیم و با هماهنگی کادر فنی، ترکیبی از آنها را در اعزامها قرار بدهیم. قطعاً سعیمان بر آن است که قویترین تیم را برای ناگویا و لس آنجلس در نظر بگیریم و داشته باشیم.
محمدی در پایان درباره رویدادهای سال 2025 در رشته پاراوزنهبرداری گفت: باید در هر سال یک گام را برای پارالمپیک داشته سپری کنیم و فدراسیون جهانی آن رویداد را مشخص میکند. فعلاً گام اول مسابقات جهانی در مصر است که در پاییز 1404 برگزار میشود. حالا اگر در این میان مسابقاتی باشد که کیفیت لازم را برای حضور داشته باشد، دیدگاه این است که شرکت کنیم. هدف کوتاه مدت موفقیت در بازیهای پاراآسیایی 2026 ناگویا است، اما سعی میکنیم در طول سال یکی دو رویداد را هم داشته باشیم.
source