متن خبر به شکل بازنویسی شده:

برنامه «ماشین زمان یورونیوز» در تاریخ 7 مارس 2025، شما را به سمت دورتر در تاریخ می‌برد تا با هم دستاورد‌های مهم به یاد سپرده شده در این روز را مرور کنیم. در این قسمت، دیدار می‌کنیم با رویداد‌های مهمی از جمله تظاهرات مبارزین حقوق مدنی در شهر سلما، ایالت آلاباما، وقایع مربوط به «یکشنبه خونین»، وارد شدن نیروهای آلمان نازی به منطقه غیرنظامی راینلند، و همچنین مرگ استنلی کوبریک، کارگردان مشهور آمریکایی.

**یکشنبه خونین در سلما، آلاباما**

در تاریخ 7 مارس 1965، نیروهای پلیس ایالت آلабاما با خشونت به راهپیمایی‌های صلح‌طلب جنبش حقوق مدنی حمله کردند که در راه از سلما به مونتگمری می‌رفتند. این خشونت‌های بی‌پناه باعث جلب توجه عموم آمریکا به جنبش حقوق مدنی شده و در نتیجه به تصویب قانون حقوق رأی در سال 1965 منجر شد. یکی از پیشگامان این تظاهرات، جان لوئیس، که در این روز به جدی دچار شکستگی جمجمه شد و بعدها به نماینده کنگره آمریکا تبدیل شد.

**وارد شدن نیروهای آلمان نازی به منطقه راینلند**

در تاریخ 7 مارس 1936، آدولف هیتلر به عنوان رهبر آلمان نازی، برخلاف معاهده ورسای و پیمان لوکارنو، نیروهای نظامی خود را به منطقه غیرنظامی راینلند وارد کرد. این کار که با واکنش ضعیف دیپلماسی فرانسه و بریتانیا مواجه شد، موجب تقویت حکومت هیتلر در داخل و خارج از آلمان شد و او را تشویق کرد تا ادامه سیاست‌های توسعه‌طلبانه‌اش در اروپا را بر پا بدارد.

**مرگ استنلی کوبریک**

7 مارس 1999، روزی بود که استنلی کوبریک، یکی از برجسته‌ترین کارگردانان سینمای آمریکایی، در سن 70 سالگی درگذشت. کوبریک، که به خاطر فیلم‌های نوآورانه و بصری خود مشهور است، آثاری چون «پرتقال کوکی»، «2001: ادیسه فضایی»، «درخشش» و «غلاف تمام‌فلزی» را به سینما آورده بود. این کارگردان در سال‌های پایانی زندگی‌اش به خبرنگاران گفته بود که تهیه یک فیلم جذاب «هیچ چیز مثل آن نیست».

source

توسط postbin.ir