به گزارش ایلنا از مشهد، مهدی شریعتی فر امروز در دیدار مدیران شرکت های بیمه خراسان رضوی با رئیس کل دادگستری خراسان رضوی که به مناسبت هفته بیمه برگزار شد، افزود: ارتباط خوبی میان شرکت های بیمه با دستگاه قضایی وجود دارد و مبنای کار ما این است که هماهنگی خوبی با دستگاه قضایی در جهت خدمت به مردم داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات آموزشی برای قضات درباره موضوعات مرتبط با بیمه، خواستار استمرار برگزاری این آموزش ها شد.
رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی با بیان این که ۳۸ شرکت بیمه ای در سطح کشور وجود دارد، اضافه کرد: از این تعداد ۲۵ شرکت با ۶۶ شعبه و بیش از هشت هزار نماینده در سطح استان خراسان رضوی فعالیت دارند. همچنین ۱۷۳ کارگزار بیمه ای با مجوز رسمی از بیمه مرکزی به عنوان حامیان مردم در سطح این استان مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: ضریب نفوذ بیمه در کشور باید به ۷ درصد می رسید که متاسفانه در حال حاضر، حدود ۱.۹ درصد است و باید زمینه ای ایجاد کنیم تا مردم بیشتر از ظرفیت بیمه استفاده کنند.
شریعتی فر خاطرنشان کرد: بیمه ها هم مکلف به پرداخت حق مردم و هم حفظ حقوق سهامداران خود هستند.
وی اشاره ای به آمار بیمه گران درمان تکمیلی نیز داشت و بیان کرد: در کل کشور ۲۵ درصد مردم تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار دارند که اغلب آنان هم همان ۲۰ میلیون کارمند دولت هستند.
رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی افزود: برای بیمه درمان تکمیلی ابتدای سال رقم مشخصی تعیین می شود. برای مثال سال گذشته با رقم ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان قراردادها منعقد می شد. اما در طول سال تعرفه های مختلف در حوزه درمان اعم از جراحی، بیمارستان های خصوصی و دولتی، آزمایشگاه، دارو و … افزایش پیدا کرد، ولی هزینه بیمه درمان تکمیلی ثابت باقی ماند و این موضوع باعث شد تا شرکت های بیمه ای شاهد زیان ۱۵۰ درصدی باشند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی هم در این دیدار ضمن تبریک هفته بیمه، با اشاره به کتاب «مسئله ربا و بانک به ضمیمه مسئله بیمه» نوشته شهید مرتضی مطهری، گفت: استاد مطهری در این کتاب درباره بیمه اظهار نظر فقهی کرده است و پیشینه بیمه و دیدگاه های فقهی در این باره را بررسی کرده است و توصیه می شود مدیران بیمه این کتاب را مطالعه کنند.
حجت الاسلام حمزه خلیلی با بیان این که شاهد تغییر ماهیتی در دنیای جدید هستیم، افزود: شیوه ها هم باید متناسب با این تغییر باشد.
وی با اشاره به حضور گسترده بیمه در زندگی مردم، گفت: احکام ما بدون پیوست عدالت، حکم نیست و در همه موارد، رسیدگی و احکام قضایی، نباید بدون رعایت عدالت انجام شود.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی بر انجام کامل تعهدات بیمه ها به مردم تاکید کرد و خطاب به مدیران شرکت های بیمه گفت: وقتی شما در مرحله اجرا، برای تحقق عدالت قیام نکنید و در کنار ما نایستید، دادگستری نمی تواند عدالت را اجرا کند.
وی افزود: دادگستری بدون حمایت و مشارکت مردم نمی تواند عدالت را اجرا کند. در رابطه با بعضی مسائلی که مدیران شرکت های بیمه مطرح کردند، نیازمند پژوهش توسط خود بیمه هستیم تا بتوان مشکل را حل کرد.
خلیلی اضافه کرد: ساختارهای معیوب باید توسط خود شرکت های بیمه اصلاح شود.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی همچنین خواستار تسریع در پرداخت دیه توسط شرکت های بیمه شد و گفت: گاهی تاخیر در انجام این امر، به ضرر بیمه است.
وی با اشاره به موضوع عدالت ترمیمی که امروز در صنعت بیمه مطرح است، افزود: جایگاه بیمه در مرحله اجراست و اگر نقش برجسته بیمه نباشد، عدالت برقرار نمی شود.
خلیلی خطاب به مدیران بیمه ادامه داد: باید برای برقراری عدالت و افزایش امید در مردم، در کنار هم باشیم.
در ابتدای این نشست نایب رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی به ۴ ماموریت اصلی صنعت بیمه در سطح کلان کشور اشاره کرد و افزود: افزایش سلامت جامعه، کاهش ریسک، رشد سرمایه گذاری و آشنایی مردم با ظرفیت های بیمه، ۴ ماموریت اصلی صنعت بیمه است.
حسین لعل نظام همچنین با اشاره به افزایش تخلفات و تقلب های مرتبط با بیمه در کشور، از دستگاه قضا خواست تا در زمینه برخورد با این موضوع یاری گر بیمه ها باشند.
در ابتدای این جلسه چند تن از مدیران شرکت های بیمه خراسان رضوی به بیان مسائل، مشکلات و دغدغه های خود پرداختند.
انتهای پیام/
source