**پیام نوروزی رهبر انقلاب از دفتر مقام رهبری ضبط شد**
به گزارش اخبار شهرآرا، پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب از یک مکان جدید برای مخاطبان ضبط شده است. این مکان که متعلق به دفتر ریاست رهبری است، در آن تصاویر مختلفی از ملاقاتهای تعداد زیادی از مقامات در این دفتر منتشر شده است. در این دفتر، روی کتابخانهای، دو تصویر قابل مشاهده هستند: اولین تصویر از حضرت امام خمینی و دومین تصویر کمی ناواضح از سید عبدالحسین لاری، ولی متـخلّص لارستان، است.
سید عبدالحسین لاری یکی از شاخصترین افرادی است که زمانی اعلام جهاد علیه انگلیسیها در بوشهر کرد. در یکی از دیدارهای رهبر انقلاب با روحانیون در سال 1370، مورد ستایش و قدردانی قرار گرفت. رهبر انقلاب متأسف تغییراتی بود که در زمان حکومت انگلیسیها در بوشهر رخ داد، و از مردم خواست تا مسلحانه مقابل این تجاوز ایستند.
در دیدار دیگر با مردم لار در اردیبهشت 1387 نیز رهبر انقلاب به اهمیت مقاومت مردم لارستان علیه اشغال انگلیس اشاره کرد. او با تأکید بر نقش آیت الله سید عبدالحسین لاری در تحریک مردم به مقاومت، از مردم خواست تا در مبارزه با ستم و استبداد نقش لازم را ایفا کنند.
آیت الله سید عبدالحسین لاری یکی از مراجع بزرگ فارس بود که در 1264 هجری قمری در نجف اشرف به دنیا آمد. تحصیلات خود را در نجف تکمیل کرد و در سن 22 سالگی به درجه اجتهاد رسید. در سال 1309 قمری به دعوت مردم لار برای رهبری شهر و مبارزه با حکومتهای محلی به منطقه رسید.
از اولین اقدامات او در این شهر، تأسیس حوزه علمیه لار، تربیت طلاب، تأسیس مدارس دینی، تعلیم علوم دینی به عموم مردم، و مبارزه با فعالیتهای مذهبی و سیاسی گروههای مختلف بود. او با انتشار کتابها و رسالههایی مانند «آیات الظالمین» و «احکام قانون اداره بلدیه» همکاری مسلمانان با حکومتهای استبدادی را نامشروع دانست و حتی حکم قتل آنها را صادر کرد.
در دوران انقلاب مشروطیت، سید لاری و یارانش با حکام محلی مستبد، بهویژه قوامالملک شیرازی، مبارزه کردند. او انجمن اسلامی را در لار و برخی از شهرهای دیگر تأسیس کرد. بعد از پیروزی انقلاب مشروطیت، برخوردهای او با مستبدین به مراحل جدیدی دامن زد. سید لاری با 2000 نفر از مشروطهخواهان به شیراز رفت تا در برابر قوامالملک حمایت مردم شیراز کند.
آیت الله لاری در پاسخ به سوالی درباره استفاده از کالاهای وارد از کشورهای غیرایرانی، فتوايی صادرهای داد که استفاده از این کالاها را در صورت اضطرار مجاز میدانست. او از استفاده از کالاهای روسی و انگلیسی که در زمان آنها دوی از مهمترین دشمنان ایران بودند، به شدت منع میکرد.
سید لاری باور به ولایت فقیه بود و حکومت را از م㎾ون فقیه جامعالشرایط میدانست. با برخوردهایی قدرتمند و تعیینکننده، او نظم و کنترل اداری و سیاسی جنوب ایران را بر عهده گرفت. او بارها امر به معروف و نهی از منکر را واجب تلقی کرد و نماز جمعه را با تعظیم احیا کرد. او برای مقاومت علیه انگلیسیها فتوای جهاد صادر کرد و از این کشور به «ابالیس انگلیس» اشاره کرد.
بعد از 76 سال زندگی مبارزهآمیز و خراج کردن اهداف بزرگی برای جامعه، آیت الله لاری در 19 اردیبهشت 1303 در شهر جهرم درگذشت و در همین شهر در مقبرهای به نام آقای لاری دفن شد.
source