دایناسور یکی از فیلمهای کمدی اکران شده در سال 1404 به شمار میآید که این روزها در گیشه به موفقیت خوبی رسیده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی جدیدترین فیلم مسعود اطیابی بپردازیم.
مسعود اطیابی کارگردان و تهییهکننده اهل ایران است که در سال 1343 چشم به جهان گشود. او از سال 1364 با تصویربرداری در جبهههای جنگ کار خود را آغاز کرد تا اینکه در سال 1385 با فیلم مصائب دوشیزه وارد عرصه کارگردانی شد. این کارگردان ابتدا با ساخت فیلمهای اعتقادی و اخلاقی مطرح شد اما کارگردانی فیلم خروس جنگی وی را وارد عرصه کمدی کرد. در سال 1397 ساخت فیلم تگزاس برای آقای اطیابی موفقیت زیادی به ارمغان آورد و باعث شد تا او آثار موفق گیشهای دینامیت، انفرادی، بخارست و هتل را بسازد. اکنون قرار است به سراغ جدیدترین ساخته وی برویم.
فیلم دایناسور به کارگردانی مسعود اطیابی و نویسندگی امیر برادران در سال 1403 ساخته شد. تهییهکننده این فیلم محمد شایسته است و فیلم توسط کمپانی شایسته فیلم توزیع شد. دایناسور در اکران نوروزی سال 1404 قرار گرفت و بازیگران مطرحی در آن حضور دارند. در این مقاله پلازا با معرفی فیلم سینمایی دایناسور همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم سینمایی دایناسور
ژانر فیلم دایناسور کمدی و اجتماعی است. این فیلم برای اکران نوروزی سال 1404 آماده شد و در تاریخ 8 اسفند 1403 بر روی پرده سینما رفت. مدت زمان فیلم 104 دقیقه است.
داستان فیلم دایناسور
خلاصه فیلم سینمایی دایناسور درباره مردی به اسم رضا ملقب به رضا دایناسور است. او به تریاک اعتیاد دارد و سالها پیش همسر و دخترش، رز، را ترک کرده است. رضا رفیقی گرمابه و گلستان به اسم جلال دارد که او نیز به قرص اعتیاد دارد. مشکل از آنجا شروع میشود که در محل کار رضا از وی آزمایش اثبات عدم اعتیاد میخواهند. او نیز به آزمایشگاه میرود و اما بر اثر اتفاقاتی نمونهاش با یک بیمار سرطانی جابهجا نمیشود. حال که رضا خود را در آستانه مرگ میبیند، تصمیم میگیرد به همسر و فرزندش سری بزند اما متوجه میشود که دخترش نیز راه او را دنبال کرده و ساقی مواد است. حال او چگونه باید از فرو رفتن دخترش در باتلاق اعتیاد جلوگیری کند؟
بازیگران فیلم دایناسور
دایناسور با حضور بازیگران مطرحی ساخته شده و یکی از دلایل استقبال از آن نیز همین بازیگران هستند، در این بخش قصد داریم با معرفی بازیگران فیلم همراه شما شویم.
پژمان جمشیدی در نقش رضا دایناسور
پژمان جمشیدی بازیگر و فوتبالیست سابق اهل ایران متولد 20 شهریور ماه سال 1356 است. او فعالیت خود را از سال 1372 شروع کرد و تا سال 1388 در پست هافبک راست و مدافع راست به فعالیت خود ادامه داد. او حتی در طی دوران فوتبال خود یک گل ملی نیز زد. آقای جمشیدی در سال 1390 وارد دنیای بازیگری شد و نقش کوتاهی در ساختمان پزشکان بازی کرد. اما در سال 1392 سریال پژمان آغازگر فعالیت موفق وی در سینما و تلویزیون شد.
پژمان جمشیدی خیلی زود به دلیل طنز شیرین و کاریزماتیک بودن خود توانست تبدیل به یکی از پولسازترین بازیگران ایرانی شود. او تا کنون چهار بار نامزد جشنواره فیلم فجر شده است و توانست یکبار دیپلم بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای فیلم یادگار جنوب دریافت کند. پژمان جمشیدی تا کنون چندین همکاری موفق با مسعود اطیابی داشته است. از بهترین آثار وی باید به فیلمهای ۵۰ کیلو آلبالو، دینامیت، تگزاس ۱ تا ۴، دوزیست، هفتهای یکبار آدم باش، علفزار، بخارست، کوکتل مولوتوف، صبحانه با زرافهها و آنتیک اشاره کنیم.
امیر جعفری در نقش جلال از بازیگران فیلم دایناسور
امیر جعفری بازیگر ایرانی در 10 شهریور سال 1353 به دنیا آمد. آقای جعفری با کلاسهای مرحوم سمندریان وارد حوزه بازیگری شد. او اولین تجربه بازیگری خود را با فیلم نان، عشق و موتور ۱۰۰۰ در سینما داشت. سپس وارد تلویزیون شد و در سریالهای بدون شرح، کمربندها را ببندیم، برای آخرین بار، میوه ممنوعه و چاردیواری خوش درخشید. آقای جعفری در بازیگری توانایی بالایی دارد. او در ژانرهای درام و کمدی فعالیت درخشانی داشته است و نقشآفرینیهایش همواره در خاطرهها باقی میمانند.
امیر جعفری در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونیای حضور داشته، از جمله آنها میتوان به فیلمهای بیپولی، پستچی سه بار در نمیزند، لج و لجبازی، زاپاس، آزاد به قید شرط، اکسیدان، قانون مورفی، سگبند، پول و پارتی، سریالهای شیدایی، چک برگشتی، تعبیر وارونه یک رؤیا، شهرزاد، جیران، یاغی و جنگل آسفالت اشاره کرد.
حامد وکیلی در نقش صاحب کار رضا
حامد وکیلی یکی از بازیگران ایرانی است که این روزها در فضای مجازی از نقشآفرینیهای او استقبال زیادی میشود. آقای وکیلی در سال 1350 به دنیا آمد و در سال 1391 با سریال تهران پلاک ۱ وارد دنیای بازیگری شد. وی سپس با سریالهای سیگنال و آفتاب پرست توانست دیده شود. آقای وکیلی در سریالهای دراکولا، قهوه پدری و فیلم تگزاس ۳ حضوری درخشان داشته است.
نگار فروزنده در نقش نیلوفر از بازیگران فیلم دایناسور
نگار فروزنده بازیگر ایرانی در 3 تیر 1357 به دنیا آمد. او بازیگری را از سن 14 سالگی شروع کرد و با بازی در فیلم پاپیتال به شهرت رسید. بازی او در فیلم کافه ستاره با استقبال خوب منتقدان روبهرو شد. او با کارگردانان بزرگی همچون داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی و ابراهیم حاتمیکیا همکاری کرده است. به طور کلی خانم فروزنده یکی از بازیگران درخشانی بود که فعالیت خوبی در حوزه سینما خصوصا در دهه هشتاد داشت. سهگانه اخراجیها از جمله آثار دیده شده و معروف خانم فروزنده است.
سها نیاستی در نقش رز
سها نیاستی بازیگر جوان ایرانی در 16 آبان سال 1373 چشم به جهان گشود. او از سال 1397 با بازی در فیلم سال دوم دانشکده من وارد دنیای بازیگری شد. وی سپس توانست برای این اثر برنده بهترین بازیگر زن از چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مسکو شود. او سپس توانست با سریال آکتور به خوبی دیده شود و مورد توجه قرار گیرد. فیلمهای آریاشهر دو نفر و زن و بچه از دیگر آثار مشهور این هنرپیشه هستند.
سایر هنرپیشه های فیلم دایناسور عبارتند از:
- یوسف تیموری در نقش پرویز
- سوسن پرور در نقش مشاور املاک
- رضا ناجی در نقش مشتری املاک
- فرزانه قاسمزاده در نقش افعی
نقد فیلم دایناسور
دایناسور یکی از فیلمهای ایرانی کمدی است که در سال 1404 تولید شد. حضور دو بازیگر مشهور یعنی پژمان جمشیدی و امیر جعفری در پوستر فیلم، به علاوه نامهای مسعود اطیابی در مقام کارگردان و محمد شایسته در مقام تهییهکننده باعث جذب مخاطبان به این فیلم کمدی شد. دایناسور خیلی زود توانست در صدر فروش گیشه فیلم های سال 1404 با فروشی کاملا موفق قرار گیرد.
اما وضعیت دایناسور به صورت کیفی چگونه است؟ متاسفانه این روزها آثار کمدی دیگر به قوت گذشته نیستند و معیارهای طنز در آنها بسیار سطحی شدهاند. دایناسور نیز از این قاعده مستثنی نیست و با تکیه بر ابتذال و صحنههای نامتعارف از مخاطب خنده میگیرد. در حقیقت شما نباید کودکان و نوجوانان خود را برای دیدن این فیلم به سینما ببرید چون بدآموزی دارد.
اما این تنها مسئله فیلم نیست که به آن پرداخته میشود. مورد بعدی بازیگران هستند. درست است که بازیگران فیلم سطح کمدی خوبی دارند اما دیدن پژمان جمشیدی بر سر در تمامی سینماها و در تمام فیلمها دیگر مسئلهای خسته کننده به نظر میآید. اگرچه آقای جمشیدی بازیگر توانمندی است اما بهتر است کمی از این جو فاصله بگیرد تا جا برای هنرپیشگان دیگر باز شود. همچنین خود نیز با انرژیتر بتواند کارهای کمدی ارائه دهد و تکرارکننده نقشهای پیشین خود نباشد.
در مجموع، نمرات فیلم دایناسور آنطور که انتظارش میرود نیستند و این تیم میتوانست کارهای بهتری به مخاطب ارائه دهد. اگرچه این روزها به واسطه نام و بازیگران افراد جذب فیلم میشوند اما آیا چند سال دیگر کسی از فیلمی مثل دایناسور یاد میکند و اثری ماندگار خواهد شد؟
سخن پایانی
این مقاله به معرفی و بررسی فیلم دایناسور مسعود اطیابی اختصاص داشت. این اثر در سال 1403 توسط مسعود اطیابی ساخته شد و بر صدر لیست پرفروشترینها قرار گرفت. نظر شما درباره کیفیت و سطح طنز این اثر چیست؟ چه نکات مثبت و منفیای در دایناسور میبینید؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
source