شفقنا رسانه- در عصر دیجیتال هر روز شاهد اخبار جدیدی در حوزه فناوری و تکنولوژی های روز دنیا هستیم به نحوی که تحولات این حوزه و رقابت بر سر دستیابی به تازه ترین دانش های مرتبط با آن به بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره بشر و اولویت حیاتی کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است.
به گزارش شفقنا رسانه آخرین تحولات دنیای تکنولوژی و فناوری های روز دنیا در یک هفته گذشته را در ادامه بخوانید…
برتری شیائومی در بازار مچبندهای هوشمند در مقابل اپل
بر اساس تحقیقات شرکت کانالیس، تعداد مچبندهای هوشمند و معمولی عرضه شده در سراسر جهان در سه ماهه منتهی به پایان مارس به ۴۶.۶ میلیون دستگاه رسید که افزایش ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد. (لینک خبر)
نشت بزرگ اطلاعاتی؛ دسترسی آزاد به دادههای حساس کاربران در فضای ابری
یک پژوهشگر مستقل امنیت سایبری به نام «جریمایا فاولر» اخیراً از کشف یک پایگاه داده بدون محافظت روی یک سرور ابری خبر داده که حاوی اطلاعات بیش از ۱۸۴ میلیون حساب کاربری بودهاست. (لینک خبر)
چرا کشف دارو به رباتها و هوش مصنوعی نیاز دارد
یک مقاله بررسی میکند که چگونه هوش مصنوعی (AI) و رباتیک، کشف دارو را متحول میکنند، هزینهها را کاهش میدهند، جدول زمانی را تسریع میکنند و از طریق اتوماسیون و مدلسازی پیشبینی، پیشرفتهای سریع را ممکن میسازند. (لینک خبر)
هوش مصنوعی مرد جوان مصری را از مرگ نجات داد
یک نوجوان مصری که اقدام به خودکشی با خوردن یک قرص سمی کرده بود، بهطور معجزهآسایی با کمک هوش مصنوعی از مرگ حتمی نجات یافت؛ قرصی که به گفته پزشکان معمولاً مرگ در پی دارد و به ابزاری رایج برای خودکشی در مصر تبدیل شده است. (لینک خبر)
ترامپ اپل را به اعمال تعرفه ۲۵ درصدی تهدید کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد که شرکت اپل باید بابت آیفونهایی که خارج از ایالات متحده تولید میشوند، تعرفهای حداقل ۲۵ درصدی بپردازد. (لینک خبر)
شبکههای اجتماعی متهم ردیف اول در بروز افسردگی میان نوجوانان
در پژوهشی تازه مشخص شده است که استفاده کودکان از شبکههای اجتماعی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را در سالهای نوجوانی افزایش دهد. (لینک خبر)
«Anthropic» با «کلود ۴» وارد رقابت جدی با «ChatGPT» شد
شرکت هوش مصنوعی «Anthropic» روز پنجشنبه نسل جدید مدلهای هوش مصنوعی تولیدی خود به نام «کلود ۴» را معرفی کرد. این شرکت نوپا اعلام کرد که این مدلها با هدف رقابت با ابزارهای پیشرو در حوزه دستیارهای هوش مصنوعی، اما با رویکردی مسئولانهتر نسبت به رقبا طراحی شدهاند. (لینک خبر)
افزایش چشمگیر سرمایهگذاری در رباتهای تخصصی؛ فاصله گرفتن بازار از رباتهای انساننما
در تحولی چشمگیر در حوزه فناوری، رباتهایی که برای انجام وظایف مشخص طراحی شدهاند، با رشد بیسابقهای در جذب سرمایه مواجه شده و از رباتهای انساننما که همواره کانون توجه بودهاند، پیشی گرفتهاند. (لینک خبر)
مایکروسافت یک کارمند خود را به دلیل اعتراض به جنگ غزه اخراج کرد
الجزیره نوشت: معترضان طرفدار فلسطین کنفرانس سالانه «توسعهدهندگان بیلد مایکروسافت» در سیاتل را به دلیل ارائه خدمات هوش مصنوعی (AI) این شرکت به ارتش اسرائیل مختل کردند. (لینک خبر)
نفوذ هکرها به پیامهای محرمانه مشاور سابق امنیت ملی آمریکا
خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد که گروهی از هکرها اوایل ماه جاری به سرویس ارتباطی «TeleMessage» که مایک والتز، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دولت دونالد ترامپ، از آن استفاده میکرد، نفوذ کردند. (لینک خبر)
تسلا به زودی خط تولید «روبوتاکسی» را در تگزاس راهاندازی میکند
رویترز نوشت: ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا اعلام کرد: این شرکت قرار است آزمایش سرویس روبوتاکسی خود را که مدتها وعده آن را داده بود، طبق برنامه تا پایان ماه ژوئن در آستین تگزاس آغاز کند. او گفته این راهاندازی انجام خواهد شد حتی با وجود اینکه این شرکت با سوالات ایمنی از سوی یک نهاد نظارتی ایالات متحده روبرو است. (لینک خبر)
روشی جدید برای تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون از طریق صدا
گروهی از پژوهشگران دانشگاه شمال تگزاس با بهرهگیری از روشهای یادگیری ماشینی، موفق به توسعه روشی نوین شدند که میتواند با تحلیل صدای فرد، ابتلا به بیماری پارکینسون (شلل لرزان) را در مراحل اولیه شناسایی کند. (لینک خبر)
هوش مصنوعی میتواند سوءتغذیه کودکان را پیشبینی کند
تیمی چندرشتهای از پژوهشگران دانشگاه جنوب کالیفرنیا (USC) و دانشکده پزشکی کیک، با همکاری کارشناسان آزمایشگاه مایکروسافت، موفق شدند مدل هوش مصنوعی پیشرفتهای را توسعه دهند که میتواند وقوع سوءتغذیه حاد در کودکان زیر ۵ سال کنیا را تا ۶ ماه پیش از وقوع پیشبینی کند. نتایج این مطالعه که در مجله «PLOS One» منتشر شده است، نویدبخش گامی مهم در مقابله با بحرانهای تغذیهای و بهبود سلامت کودکان مناطق آسیبپذیر است. (لینک خبر)
ترامپ قانون مقابله با انتشار تصاویر غیرمجاز را امضا کرد
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور ایالات متحده، روز سهشنبه از امضای یک قانون جدید با عنوان «توقفش کن» (Take It Down) خبر داد. این قانون با هدف مقابله با انتشار تصاویر و ویدئوهای خصوصی و غیراخلاقی بدون رضایت صاحبان آنها به تصویب رسیده و شامل محتوایی است که چه بهصورت واقعی و چه از طریق فناوری هوش مصنوعی تولید شده باشد. (لینک خبر)
هوش مصنوعی در بحث و مناظره از انسان متقاعدکنندهتر است
مطالعهای تازه نشان داده است که هوش مصنوعی در بحث و متقاعد کردن دیگران میتواند بهاندازه انسانها و حتی در برخی موارد بیشتر مؤثر باشد. و این فقط به این دلیل نیست که هوش مصنوعی نمیتواند داد و قال کند! کارشناسان هشدار دادهاند که این نتایج نگرانکننده است؛ بهویژه از آن جهت که ممکن است مثلا در انتخابات تمامیت آن را تهدید کند. (لینک خبر)
هوآوی اولین لپتاپهای خود را با سیستم عامل بومی هارمونی عرضه کرد
هوآوی روز دوشنبه دو مدل جدید لپتاپ را معرفی کرد که برای نخستینبار با سیستمعامل اختصاصی خود به نام هارمونی (HarmonyOS) عرضه میشوند. این اقدام بخشی از تلاشهای این شرکت برای رقابت با غولهای فناوری غربی است، در حالی که ایالات متحده آمریکا همچنان در تلاش است دسترسی این کمپانی بزرگ به تراشههای حیاتی را محدود کند. (لینک خبر)
مدیرعامل تلگرام از درخواست فرانسه برای «سانسور» خبر داد
رویترز نوشت: «پاول دوروف» بنیانگذار اپلیکیشن پیامرسان تلگرام گفت: درخواست رئیس سرویس اطلاعاتی فرانسه برای ممنوع کردن فعالیت حزب محافظهکار رومانیایی پیش از انتخابات این کشور را رد کرده است. (لینک خبر)
هند یک استاد دانشگاه را به خاطر انتشار مطلبی درباره جنگ با پاکستان بازداشت کرد
الجزیره نوشت: طبق گزارش رسانههای محلی، استاد یک دانشگاه خصوصی و ممتاز هند به دلیل انتشار مطلبی در شبکههای اجتماعی در مورد عملیات نظامی علیه پاکستان دستگیر شده است. علی خان محمودآباد، دانشیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آشوکا، روز یکشنبه طبق بخشهایی از قانون جزا مربوط به اعمال مغایر با حفظ هماهنگی اجتماعی، تحریک شورش مسلحانه یا فعالیتهای خرابکارانه و توهین به باورهای مذهبی دستگیر شد. (لینک خبر)
source