فرارو- مکانیسم ماشه یا اسنپ بک (Snapback Mechanism) یکی از مفاهیم کلیدی در توافق هسته ای ایران، معروف به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ، است که در سال 2015 بین ایران و گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) به امضا رسید. این سازوکار که در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد تعریف شده، به عنوان ابزاری برای نظارت بر اجرای تعهدات برجام و تضمین پایبندی طرفین طراحی شده است. …
رد و تأیید برجام پیرامون همین بند بوده است. توافق برجام در 14 ژوئیه 2015 به امضا رسید و در اواخر همان سال توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد در قالب قطعنامه 2231 رسمیت یافت. هدف اصلی برجام جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای و در عوض رفع تحریم های بین المللی و فراهم آمدن امکان همکاری های اقتصادی بود. حالا بعد از اینکه جمهوری اسلامی ایران تعهداتش را انجام داده و بسیاری از …
…، سه کشور اروپایی یعنی فرانسه، آلمان و انگلستان، به دنبال فعال سازی مکانیسم ماشه (Trigger Mechanism) هستند؛ مکانیزمی که می تواند قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند. بازگشت این تحریم ها، به معنای فشار چندجانبه و بین المللی بر اقتصاد ایران خواهد بود. — در این میان، تحلیلی از سیروس ناصری و نصرت الله تاجیک در روزنامه اعتماد مطرح شده که می گوید: اگر ایران بتواند …
گروه سیاسی: سیروس ناصری و نصرت الله تاجیک در روزنامه اعتماد نوشتند: در برجام آمده هر زمان ایران از اجرا یا عدم اجرای تعهدات طرف های مقابل ناراضی باشد، می تواند اجرای تعهدات خود را معلق کرده یا کاهش دهد. این تضمینی بود که ایران توانست به طرف های مقابل تحمیل کند. طرف غربی نیز در ازای این خواست و موضع ایران، موضوع پسگشت (Snapback) قطعنامه های سازمان ملل را از طریق مکانیسم ماشه (Trigger) یا بازگشت …
بحث مکانیسم ماشه شاید برای بعضی ها یک واژه مبهم باشد، در این گزارش قصد داریم این مبحث را توضیح دهیم. مکانیسم ماشه چیست؟ در توافق برجام یک بند ویژه وجود دارد به اسم “مکانیسم بازگشت خودکار تحریم ها” یا همان مکانیسم ماشه (snapback mechanism) . اگر ایران به تعهداتش پایبند نباشد، یکی از کشورهای غربی (مثل فرانسه یا بریتانیا) می تواند مکانیسم ماشه را فعال کند. آن وقت، بدون رأی گیری …
عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان روز شنبه تاکید کرد که فعال کردن مکانیسم ماشه به معنای پایان نقش اروپا در موضوع هسته ای خواهد بود. با این حال آنچه پس از انتشار این خبر کذب بوجود آمده است القای یک شوک اقتصادی دیگر در بازار کشور و گرانی برخی کالاها و اجناس و همچنین افزایش نرخ طلا و دلار است که برخی در فضای مجازی آن را به مردم هشدار می دهند که این موضوع به نظر می رسد در جهت ایجاد دلهره و …
انگلیس و فرانسه برای فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران و بازگشت تحریم های بین المللی، وزارت امور خارجه ایران این خبر را تکذیب کرده و آن را جعلی و کذب اعلام کرد. به گزارش وزارت خارجه ایران، هیچ گونه توافق یا تصمیمی در خصوص فعال سازی مکانیسم ماشه وجود ندارد و اطلاعات منتشرشده از سوی این شبکه سعودی فاقد صحت است. این وزارتخانه تأکید کرد که ایران همچنان به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند است و …
ایران آب داشته باشد، بهتراست برای اروپا هم نان نداشته باشد. در برجام آمده هر زمان ایران از اجرا یا عدم اجرای تعهدات طرف های مقابل ناراضی باشد، می تواند اجرای تعهدات خود را معلق کرده یا کاهش دهد. این تضمینی بود که ایران توانست به طرف های مقابل تحمیل کند. طرف غربی نیز در ازای این خواست و موضع ایران، موضوع پسگشت (Snapback) قطعنامه های سازمان ملل را از طریق مکانیسم ماشه (Trigger) یا بازگشت …
مکانیزم ماشه (Snapback) بندی است که در ضمیمه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مصوب سال 1394 گنجانده شده و در صورت تشخیص یکی از اعضای گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه یا چین) مبنی بر نقض تعهدات هسته ای ایران، قابل اجراست. به گزارش هفت صبح، در صورت طرح شکایت، شورای امنیت 30 روز فرصت دارد قطعنامه ای برای ادامه لغو تحریم ها تصویب کند. اما با وجود امکان وتوی این قطعنامه توسط …
به گزارش خبرگزاری مهر ، ساعاتی پیش وب سایت شبکه العربیه عربستان با انتشار خبری مدعی شد که فردریش مرتس ، صدراعظم آلمان یکشنبه اعلام کرده که برلین به همراه دو کشور انگلیس و فرانسه روز سه شنبه (15 جولای) درخواست فعال سازی بند مربوط به اسنپ بک یا مکانیسم ماشه توافق هسته ای با ایران (برجام) و برگشت تحریم های بین المللی علیه ایران را به ریاست شورای امنیت سازمان تحویل خواهند داد. این ادعای …
جوان آنلاین: دولت های اروپایی طی هفته های اخیر تهدید به فعال سازی مکانیسم ماشه یا اسنپ بک را تشدید کرده اند. دیروز از قول صدراعظم آلمان نقل قولی منتشر شد که اروپا همین سه شنبه با ارسال نامه ای به شورای امنیت، این روند را کلید خواهد زد. هرچند صحت این نقل قول تأیید نشده ولی با افزایش تنش ها بین ایران و غرب، چنین روندی دور از ذهن نیست. در حالی که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هشدار داده که عملی شدن …
خود نمی بینند. پادوی تحریم اروپا نه در زمان انعقاد برجام (با اتخاذ نقش پلیس بد)، نه پس از خروج آمریکا از برجام(با سازوکار مسخره اینستکس و بی تفاوتی خود)، و نه در حال حاضر، هیچ گاه نقش سازنده ای را در موضوع مذاکرات ایفا نکرده است. سه کشور اصلی تروئیکا (فرانسه، آلمان و انگلیس) نه تنها هیچ گاه در برابر نقض عهد آمریکا موضع نگرفتند، بلکه در بسیاری موارد، خود به ابزار اجرای تحریم های آمریکا …
، امکان واکنش سریع و مؤثر بدون نیاز به اجماع دوباره در شورای امنیت وجود داشته باشد. فعال سازی مکانیسم ماشه چگونه است؟ بر اساس آنچه در ضمیمه قطعنامه 2231 آمده، روند فعال سازی مکانیسم ماشه به شرح زیر است: 1. اگر یکی از طرف های توافق (مثلاً آمریکا، فرانسه یا بریتانیا) ادعا کند که ایران تعهدات خود را نقض کرده است، می تواند این مسئله را به کمیسیون مشترک برجام گزارش د …
… تهدید سه جانبه اروپایی علیه ایران؛ صدراعظم آلمان از فعال سازی مکانیسم ماشه خبر داد بخش عربی العربیه، فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش و دو کشور اروپایی دیگر درخواستی را به ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران ارائه خواهند کرد.مرتس گفت که این درخواست روز سه شنبه، 15 ژوئیه، به گزارش رسانه های ایران ارسال خواهد شد. …
و عملاً روند دیپلماسی اجبار را برای بازگشت ایران به مذاکره و قبول خواسته های مدنظرشان در نظر گرفته اند. بر این اساس روز گذشته آن گونه که العربیه گزارش کرد، فردریش مرتز، صدراعظم آلمان با کنار گذاشتن همه تعارفات، با تهدید ضمنی کشورمان این سخنان را بر زبان جاری کرد: جمهوری اسلامی به اخطارهای اروپا توجه نکرد، ما فرصت زیادی برای حل مسائل هسته ای باقیمانده از توافق برجام در اختیار ایران گذاشته …
شدن آن می تواند تبعات سنگینی مثل سقوط ارزش ریال، توقف تجارت بین المللی و افزایش تنش های سیاسی داشته باشد. ایران با دیپلماسی فعال و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی تلاش می کند از فعال شدن این مکانیسم جلوگیری کند. مکانیسم ماشه سازوکاری مندرج در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است که به کشورهای عضو توافق هسته ای (برجام) اجازه می دهد در صورت نقض تعهدات از سوی ایران، درخواست بازگشت تحریم های …
ماشه چگونه کار می کند؟ مکانیسم ماشه به طرف های توافق (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه) اجازه می دهد در صورتی که ایران به تعهدات هسته ای خود پایبند نباشد، موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند. روند اجرای آن به شرح زیر است: 1. شکایت یکی از اعضا: یک کشور عضو برجام اعلام می کند که ایران توافق را نقض کرده است. 2. ارجاع به کمیسیون حل اختلاف: موضوع …
مکانیسم ماشه فعال شود و تحریم ها برگردد، ایران چه اقداماتی می تواند انجام دهد؟ چه گزینه هایی پیش روی ما قرار دارد؟ برای مثال آژانس یک سازمان است، یک توافق که نیست. برجام یک توافقی بین ما و آن ها بوده اما یک قاعده بین المللی نبوده است؛ اما مبتنی بر قواعد بین المللی، سندی نوشته شده است، آژانس که از این هم بالاتر بود، تخلف کرد، همکاری را تعلیق کردیم. الان نمی شود گفت این ها اختیار دارند مثل …
گروه سیاسی ملت بیدار : با تشدید تنش ها میان ایران و غرب پس از حملات اخیر اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته ای ایران، موضوع فعال سازی مکانیسم ماشه یا اسنپ بک بار دیگر به کانون توجه محافل سیاسی و حقوقی بین المللی تبدیل شده است. این سازوکار که بخشی از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است، در صورت فعال شدن می تواند تحریم های بین المللی علیه ایران را به صورت خودکار بازگرداند، حتی اگر روسیه یا چین با …
این روزها کشورهای اروپایی عضو تروئیکا (فرانسه، آلمان و انگلیس) در حال پیگیری فعال سازی مکانیسم ماشه هستند که بخشی از چارچوب توافق هسته ای ایران (برجام) است. این اقدام در چارچوب روندی انجام می شود که غرب برای اعمال فشار بر برنامه هسته ای ایران دنبال می کند. اسنپ بک به معنای بازگرداندن سریع تحریم های سازمان ملل است، در صورتی که یکی از طرف های برجام معتقد باشد ایران به تعهداتش …
افق نیوز؛ گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم – با نزدیک شدن به اکتبر 2025، زمان انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، که چارچوب توافق هسته ای ایران (برجام) را شکل داده است، فرا می رسد. این تاریخ نقطه عطفی برای پایان محدودیت های مندرج در قطعنامه و خروج برنامه هسته ای ایران از دستور کار شورای امنیت محسوب می شود. همچنین، محدودیت های مربوط به همکاری های هسته ای ایران با سایر کشورها و اقلام …
برجام مکانیسم حل و فصل اختلافات یا همان که به اشتباه مکانیسم ماشه یا اسنپ بک جا افتاده آمده است. این بندها می گویند اگر ایران تعهدات هسته ای خود را نقض کند، کشورهای طرف مقابل می توانند با شکایت به کمیسیون مشترک برجام و سپس شورای وزیران و در انتها شورای امنیت، قطعنامه های 6گانه قبل از برجام که با برجام لغو شده اند را برگردانند. همچنین اگر طرف مقابل تعهدات خود در لغو تحریمها را نقض کند …
وزیر خارجه کشورمان پس از مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه و مساوی دانستن فعال سازی مکانیسم ماشه با اقدام نظامی، روز گذشته نیز در نشستی با سفرا و کارداران و رؤسای نمایندگی های خارجی و بین المللی مقیم تهران بار دیگر به این موضوع اشاره کرد. وی اقدام سه کشور اروپایی در جهت فعال سازی مکانیسم ماشه را اشتباهی مشابه با اقدام آمریکا در حمله نظامی به ایران توصیف کرد و سخت تر شدن دیپلماسی را خروجی این امر …
…، برنامه هسته ای ایران به طور کامل نابود شده، روی میز گذاشتن تهدید مکانیسم ماشه، معنایی هم دارد؟ در گفت وگوی فرهیختگان با دکتر فواد ایزدی، کارشناس ارشد مسائل آمریکا به بررسی گزینه ها و اقدامات پیش روی ایران در مواجهه با اسنپ بک پرداخته شده است. روند فعال سازی مکانیسم ماشه به چه شکل خواهد بود و چه نقد هایی به آن وارد است؟ ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که این خلاف عدالت …
…> فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران از چه زمانی شروع خواهد شد؟ البته گفتن مکانیسم ماشه حرفه ای نیست، چون در برجام وجود ندارد. اسنپ بک هم وجود ندارد. آنچه در برجام آمده، سازوکار حل اختلافات است. اما آنچه به اسنپ بک موسوم است، حداکثر 75 روز زمان می برد. 45 روز طول می کشد که پرونده به شورای امنیت برسد و 30 روز طول می کشد که در شورای امنیت به آن رسیدگی شود، البته اروپایی ها تلاش می کنند که با دور …
۱۴۰۴/۰۴/۲۲ – ۱۲:۵۱
در روزهایی که فضای سیاست خارجی ایران نیازمند بیشترین هوشیاری و انسجام است، سه کشور اروپایی، یعنی انگلستان، فرانسه و آلمان، گام های جدی برای فعال سازی مکانیسم ماشه برداشته اند؛ مکانیزمی که در صورت تکمیل، می تواند تمامی تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را دوباره بازگرداند. با این حال، در داخل کشور، برخی محافل و افراد همچنان با خوش خیالی، این اقدام را یا جدی نمی گیرند، یا آن را قابل …
اقدام تهران، اکنون کشور را در معرض خطر فعال سازی مکانیسم ماشه قرار داده است—سازوکاری که می تواند به بازگشت تحریم های بین المللی منجر شود. مکانیسم ماشه (Snapback Mechanism) در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد تعریف شده و به یکی از طرف های توافق برجام (آمریکا، اروپا، چین یا روسیه) اجازه می دهد در صورت ادعای نقض تعهدات از سوی ایران، روند بازگشت تحریم ها را آغاز کند. …
به گزارش مشرق، علی محمدی فعال رسانه در تلگرام نوشت: وزیر امور خارجه ایران در گفت وگوی اخیر خود با روزنامه فرانسوی لوموند، پیامی روشن و در عین حال هشدارآمیز خطاب به سه کشور اروپایی عضو برجام – (موسوم به E3) – صادر نمود: اگر این کشورها در مسیر فعال سازی مکانیسم ماشه گام بردارند، از منظر تهران معادل حمله ای نظامی علیه ساختار امنیت ملی جمهوری اسلامی تلقی می شود؛ اقدامی که به طور طبیعی …
به گزارش هفت صبح ، صنعت خودروی ایران، که سال هاست با تحریم ها و محدودیت های ارزی دست وپنجه نرم می کند، بار دیگر در برابر تهدیدی بزرگ قرار گرفته است. فعال شدن مکانیسم ماشه، بندی کلیدی در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و توافق هسته ای برجام (2015). این مکانیسم به کشورهای عضو برجام اجازه می دهد در صورت ادعای نقض تعهدات توسط ایران، فرآیندی را آغاز کنند که ظرف 30 روز تحریم های پیش از …
source