ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به تهدیدات اخیر تروئیکای اروپایی مبنی بر فعال سازی مکانیسم ماشه پیش از انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت، گفت: کشورهای اروپایی از زمان خروج آمریکا از برجام، عملاً هیچ اراده مستقلی از خود نشان نداده اند و در برابر فشارهای دولت های آمریکا، به ویژه در دوره دونالد ترامپ …
به گزارش اکوایران، هشدار سه کشور اروپایی درباره فعال سازی این ابزار حقوقی در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات هسته ای تا پایان ماه اوت موجی از گمانه زنی ها و واکنش های دیپلماتیک را به همراه داشته است. اسنپ بک یا مکانیسم ماشه بخشی از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است که در چارچوب برجام تصویب شد. این سازوکار به اعضای توافق، از جمله آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان …
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، رضا نصری با اشاره به افزایش فشار از سوی اروپا برای فعال کردن مکانیزم ماشه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تروئیکای اروپایی ممکن است — با سوءاستفاده از فرآیند سازوکار موسوم به ماشه — در بازگرداندن تحریم های شورای امنیت علیه ایران موفق شود. اما لغو مجدد این تحریم ها مستلزم صدور قطعنامه ای جدید از سوی شورای امنیت خواهد بود که در معرض وتوی روسیه و چین قرار …
قرار دارد افزود: از زمان خروج دولت ترامپ از برجام، تمامی تحریم ها بازگشته و تحریم های هوشمند و حداکثری آمریکا علیه ایران اعمال شده است. سایر کشور ها نیز، آنهایی که مایل به تبعیت بودند، این مسیر را دنبال کردند. بنابراین، فعال شدن رسمی مکانیسم ماشه اثر جدیدی نخواهد داشت و شاید صرفاً اثر روانی داشته باشد. رضایی با اشاره به تبعات احتمالی قرار گرفتن پرونده ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد …
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد در تماسی که پنج شنبه شب از سوی عراقچی و وزرای امور خارجه E3 و کایا کالاس برگزار شد، احتمال تمدید مهلت برای فعال سازی مکانیسم احیای تحریم های شورای امنیت به بحث گذاشته شده است. به گفته منابع مورد ادعای وال استریت ژورنال، درخواست ها از ایران شامل ازسرگیری مذاکرات هسته ای با ایالات متحده و کشورهای اروپایی و همچنین ازسرگیری همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. …
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به ده سالگی امضای برجام بیان کرد: برجام در زمان دولت آقای روحانی امضا شد و برای تصویب به مجلس نهم رفت؛ این مجلس هم کمیسیون ویژه برجام تشکیل داد. اتفاقا اعضای اصلی این کمیسیون از جبهه پایداری بودند، یعنی حتی رئیس وقت کمیسیون امنیت ملی و نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نتوانستند جز هیئت رئیسه کمیسیون ویژه برجام باشند و هیئت رئیسه به جبهه پایداری رسید. در این کمیسیون ویژه بحث های مفصلی صورت گرفت که در نهایت صحن علنی مجلس نهم به گزارش همین کمیسیون ویژه که به امضای آقای زاکانی، رئیس آن کمیسیون رسیده بود، رای داد. وی افزود: من در مجلس نهم نماینده مجلس نبودم ولی به عنوان کا …
رویداد24| با افزایش تهدیدات و فشار های اروپا، موضوع بازگشت تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، موسوم به مکانیسم ماشه ، بار دیگر به تیتر اول محافل سیاسی و رسانه ای جهان تبدیل شده است. سه کشور اروپایی عضو برجام (فرانسه، بریتانیا و آلمان) با حمایت آمریکا، هشدار داده اند اگر تهران تا پایان تابستان پیشرفت ملموسی در مسیر توافق هسته ای نشان ندهد، این مکانیسم را فعال خواهند کرد. ایران نیز اعلام …
هنوز طنین و غریو موج انفجار از ذهن مردم پاک نشده، هنوز گرد و غبار تجاوز نظامی دو قدرت اتمی به جای جای میهن مان به تمامی فرو ننشسته و در کلام هنوز امنیت روانی مخدوش شده التیام نیافته که طیفی از سیاسیون اسب ها را زین کرده اند، بلندگوها را آذین بسته اند و توپخانه را به سمت جبهه خودی نشانه رفته اند و با تمام قدرت به عرصه و صحنه مجادلات طیفی و سیاسی و جناحی ورود کرده اند؛ آن هم ب …
ملموس در توافق هسته ای، تحریم های شدید سازمان ملل علیه ایران را تا پایان ماه اوت احیا خواهند کرد. استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برجام و ادعای فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه گفت که سازمان ملل هیچ نامه ای در این زمینه دریافت نکرده است. انگلیس، فرانسه و آلمان بخشی از توافق …
قطعنامه ای برای ادامه لغو تحریم ها تصویب کند، تمام تحریم های سازمان ملل به طور خودکار از سر گرفته می شوند و هیچ وتویی نمی تواند جلوی آن را بگیرد. ماشه تحریم ها طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل فعال می شود و بازگرداندن تحریم ها را اجباری می کند. نشریه آمریکایی افزود: اما زمان کوتاه است زیرا مقامات اروپایی می خواهند این فرآیند را قبل از اینکه روسیه، متحد ایران، ریاست شورای امنیت را برای ماه …
دیگر بحران اعتماد به سازوکارهای حقوقی بین المللی و اصول بنیادین منشور ملل متحد را در معرض آزمون قرار داده است. تصمیم سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) برای فعال سازی مکانیسم ماشه در چارچوب برجام، دقیقاً در برهه ای حساس که جهان نیازمند رویکردهای مبتنی بر گفتگو، خویشتن داری و احترام متقابل بود، نشانگر چرخشی نگران کننده به سوی سیاست های فشار حداکثری و بازگشت به ابزارهای قهرآمیز است. …
خروج ایران از NPT منجر شود که پیامدهای دیپلماتیک و اقتصادی گسترده ای برای اروپا و ایران به دنبال خواهد داشت. اروپا برای حفظ نقش میانجیگری خود باید از تهدید به ماشه پرهیز کند و به دیپلماسی متعهد بماند. از همین رو و برای روشن شدن ابعاد حقوقی فعال کردن مکانیسم ماشه و نیز زمان بندی پروسه بازگرداندن تحریم ها و قطع نامه های شورای امنیت سازمان ملل به گفت وگویی با نشسته ایم که در ادامه مشروح آن را می …
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات کشور های اروپایی اعلام کرده است “فعال سازی مکانیسم ماشه معادل یک حمله نظامی است و هشدار می دهد این اقدام به معنای پایان نقش اروپا در برنامه هسته ای صلح آمیز ایران خواهد بود. ” تهدید کشور های اروپایی به فعال سازی مکانیسم ماشه نشان می دهد آن ها نیز می خواهند مانند رویکرد دولت ترامپ از دیپلماسی زور و اجبار در قبال برنامه هسته ای استفاده کنند. ترامپ از آغاز دوران ریاست در سال 2016 و همچنین آغاز دوره ریاست جمهوری در سال 2024 سیاست فشار حداکثری را در قبال برنامه هسته ای ایران اعمال کرده است. دولت او فراتر از این سیاست در روز های پایانی جنگ 12 روزه ایران و رژیم اسرائیل به تاسیسات هسته ای حمله کرد و آسیب های جدی به سه سایت هسته ای فردو، نطنز و اصفهان وارد کرد. ترامپ با این حملات امیدوار بود ایران به سرعت پای میز مذاکره بیاید و توافق مدنظر آمریکا و غرب را امضا کند. اما ایران مانند دوره های گذشته رویکرد اج …
نواندیش : اروپایی ها به ایران هشدار دادند که در صورت عدم پیشرفت ملموس در موضوع هسته ای، تحریم های سازمان ملل را علیه این کشور اعمال خواهند کرد. به گزارش آریا سعادتمند از سرویس ترجمه نواندیش ، رویترز در مورد تهدید اروپا به فعال کردن مکانیسم ماشه نوشت: فرانسه، بریتانیا و آلمان روز پنجشنبه به ایران اعلام کردند که در صورت عدم از سر گیری فوری مذاکرات در مورد برنامه هسته ای خود و دستیابی به …
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وادفول ادعا کرد که اروپا قاطعانه مصمم است که اولا همه تلاش خود را برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک از طریق مذاکره به کار گیرد اما همچنین آماده است در صورت شکست مذاکرات، با فعال سازی مکانیسم ماشه ، تحریم هایی علیه ایران اعمال کند. خبر مرتبط مکانیسم ماشه با تصمیم ظریف و روحانی وارد برجام شد؟/ نکته مهم که اوباما از آن مطمئن بود …
هم راستا با فشارهای آمریکا، سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان همراه با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دنبال آن هستند که تا پایان ماه اوت (دهم شهریورماه) یعنی کمتر از دو ماه دیگر، تهران را متقاعد کنند که به یک توافق قوی و پایدار در خصوص برنامه هسته ای اش دست پیدا کند؛ موضوعی که در تماس تلفنی مشترک سه پایتخت اروپایی با سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، مطرح شده است. این در حالی است که تهران از ابتدا به روند دیپلماسی و مذاکره پایبند بوده است. در همین ارتباط روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد در تماسی که پنج شنبه شب از سوی عراقچی و وزرای امور خارجه E3 و کایا کالاس برگزار شد، احتمال تمدید مهلت برای فعال سازی مکانیسم احیای تحریم های شورای امنیت به بحث گذاشته شده است. به گفته منابع مورد ادعای وال استریت ژورنال، درخواست ها از ایران شامل ازسرگیری مذاکرات هسته ای با ایالات متحده و کشورهای اروپایی و همچنین ازسرگیری همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. در این تماس تلفنی همچنین برخی …
مجمع عمومی سازمان ملل راهکار دوم: بازدارندگی فنی و پیشرفت هدفمند هسته ای در صورت تهدید یا اقدام عملی اروپا، ایران باید از ابزار های بازدارنده فنی استفاده کند: *افزایش سطح غنی سازی اورانیوم به بالای 60 درصد *توسعه سریع سانتریفیوژ های پیشرفته نسل 9 *تنزل هرچه بیشتر همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و حتی خروج از NPT راهکار سوم: ائتلاف سازی …
است که در قطعنامه 2231 گنجانده شد و توضیحی ندارد. پس از توافق برجام در تیرماه 1394، شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه ای این توافق را تایید و همه قطعنامه های پیشین از جمله تحریم های ایران را لغو کرد. در شیوه حل اختلاف که در برجام پیش بینی شده است، این امکان برای اعضای دائم شورای امنیت وجود دارد که در صورت نارضایتی از انجام تعهدات ایران، تحریم های لغو شده را مجددا احیا کند. بر اساس …
باشگاه خبرنگاران جوان – حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه توسط اتحادیه اروپا گفت: اکنون گزارش ها نشان می دهد که سه کشور ترویکای اروپا، یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، درصدد هستند که با ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت، بر اساس قطعنامه 2231، مکانیزم ماشه را فعال سازی کنند و بار دیگر تحریم هایی که تاکنون وجود …
با انجام مقدمات و پیمودن فرایندی، بدون نیاز به موافقت دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، یکباره تمام قطعنامه های ضدایرانی مصوب این شورا طی سال های پیش از توافق هسته ای را احیا کند و ایران را به زیر تیغ سنگین ترین تحریم ها و بدتر از آن خطر حمله نظامی ببرد. در توافق برجام، آخرین مهلت برای به کار انداختن مکانیزم ماشه، 26 مهر 1404 مطابق با 18 اکتبر 2025 میلادی پیش بینی شده و بر همین اساس …
سید سجاد موسوی روزنامه نگار نوآوران | “مکانیسم ماشه”ًیا “اسنپ بک” به سازوکاری اشاره دارد که به اعضای امضا کننده برجام اجازه می دهد در صورت ادعای نقض تعهدات توسط ایران، تحریم های بین المللی سازمان ملل را که پیش از برجام علیه ایران اعمال شده بودند، به سرعت بازگردانند. این سازوکار در بندهای 36 و 37 برجام یا همان قطعنامه 2231 شورای امنیت گنجانده شده است و به دلیل ویژگی های خاص خود – از جمله غیر قابل وتو بودن – به عنوان ابزاری قدرتمند برای فشار بر ایران شناخته می شود. فعال شدن مکانیسم ماشه می تواند تبعات سنگینی مانند سقوط ارزش ریال، توقف تجارت بین المللی و افزایش تنش های سیاسی در پی داشته باشد. در حال حاضر، گرچه تنش ها بالا گرفته؛ اما هنوز قطعنامه ای برای ارجاع رسمی پرونده ایران به شورای امنیت صادر نشده است. با این حال، در صورت تداوم اختلافات و عدم تبعیت تهران، کشور های غربی ممکن است در گام بعدی به سمت فعال سازی این مکانیسم حرکت کنند. دکتر محمود جامساز، در این خصوص ب …
۱۴۰۴/۰۴/۲۷ – ۱۰:۰۳
دیپلماسی را از سر بگیرد. پیشتر هم ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه به نیابت از تروئیکا مدعی شده بود که اگر در حل برنامه هسته ای ایران نتایج ملموسی حاصل نشود، مکانیسم ماشه (اسنپ بک/ پس گشت) نهایت تا 8 شهریور فعال خواهد شد. قطعنامه 2235 شورای امنیت ناظر بر اجرای توافق برجام، در تاریخ 18 اکتبر ملغی می شود و اروپایی ها به دنبال آن هستند که تا پیش از این تاریخ تحریم های بین المللی …
به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد: دیپلمات های ارشد اروپایی روز پنجشنبه به همتای ایرانی خود اطلاع دادند که در صورت عدم پیشرفت تهران در دستیابی به توافق هسته ای، مصمم به فعال کردن مجدد تحریم های سازمان ملل هستند. وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد: دیپلمات ها از بریتانیا، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا، به عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هشدار داده اند در صورت عدم …
متحد علیه ایران منجر شود. به گزارش اقتصاد24،مکانیسم ماشه، اصطلاحی است که از دل قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و توافق برجام بیرون آمده و به اعضای این توافق اجازه می دهد که در صورت نقض تعهدات از سوی ایران، طی یک فرآیند مشخص، تحریم های بین المللی را بدون نیاز به رأی گیری مجدد در شورای امنیت، بازگردانند. نکته مهم اینجاست که این سازوکار، برخلاف سایر تصمیمات شورای امنیت، نیاز به اجماع …
…! مکانیسم ماشه کاغذ پاره است به گزارش رویترز، وزرای خارجه سه کشور اروپایی موسوم به تروئیکای اروپا، در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه ایران عباس عراقچی، خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات هسته ای شدند و تهدید کردند که در صورت عدم تحقق آنچه پیشرفت ملموس خوانده اند، تحریم های شورای امنیت سازمان ملل را مجدداً بازمی گردانند. در گزارش رویترز اشاره ای به اینکه منظور از پیشرفت ملموس دقیقا …
وحید احمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برنا در مورد بحث اجرایی شدن مکانیزم ماشه توسط اروپایی ها، گفت: مکانیزم ماشه یا اسنپ بک براساس قطعنامه 2231شورای امنیت سازمان ملل طراحی شده بود که درآنجا پیش بینی شده بود براساس مدت زمانی مشخص امکان برگشت دارد، اما زمانی امکان برگشت داشت که برجام دست نخورده باشد. وی اظهار کرد: با …
…> توافق برجام در اکتبر 2025 (مهر 1404) به پایان می رسد و تا قبل از آن اعضای برجام که عضو دائم شورای امنیت هستند می توانند درخواست فعال سازی مکانیسم ماشه را داشته باشند. براساس توافق برجام و قطعنامه برجامی شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریم های سازمان ملل علیه ایران در مدت اجرای این توافق، تعلیق می شود مگر اینکه مکانیسم ماشه فعال شود. در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه، تحریم های سازمان ملل …
باشگاه خبرنگاران جوان – حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی با اشاره به موضوع احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه گفت: مکانیزم ماشه از دو منظر قابل بررسی است. یک، بحث قطعنامه 2231 و متن برجام است و دیگری، بحث طرح های سیاسی است که عمدتاً توسط آمریکایی ها و صهیونیست ها بر علیه جمهوری اسلامی طراحی می شود. وی ادامه داد: در بحث حقوقی، اکنون اعتبار خاصی ندارد، زیرا آمریکا از برجام خارج شده است و …
به کار افتادن مکانیسم ماشه و آنچه در فضای عمومی با عنوان اسنپ بک از آن یاد می شود، چه شرایطی را برای ایران ایجاد می کند؟ ایران که با شدیدترین تحریم های بین المللی روبه رو است، آیا باید نگرانی خاصی از راه اندازی این مکانیسم داشته باشد؟ حقیقتا پاسخ به این پرسش ها بسیار دشوار است. مساله این است که بازگشت خودکار تحریم های سازمان ملل و شورای امنیت وضعیت بغرنجی برای ایران شکل می دهد و دشواری های …
source