ایران بتواند در مورد مذاکرات با طرف امریکا و نیز همکاری با آژانس برای بازدید از تاسیسات هسته ای آسیب دیده و تعیین تکلیف ذخایر اورانیوم 60 درصد تصمیم گیری کند. با در نظر گرفتن مجموعه مسائل مطرح در مذاکرات و واقعیت های موجود در صحنه که بیانگر این واقعیت است که اروپا می تواند کمک کننده برای رسیدن به توافق باشد، پیشنهاد زیر قابل پیگیری و اجرا به نظر می رسد. پیشنهاد تعلیق در برابر تعلیق …
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه دولت انگلیس، کر استارمر نخست وزیر انگلیس امروز شنبه در تماس تلفنی با امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و فردریش مرتس صدراعظم آلمان به تکرار مواضع خصمانه تروئیکای اروپایی علیه ایران پرداخت. در بیانیه صادره از سوی دفتر نخست وزیر انگلیس در این خصوص آمده است: در مورد برنامه هسته ای ایران، سران 3 کشور توافق کردند که اگر ایران با آژانس بین المللی انرژی …
جذب سایر شرکای کلیدی، از جمله در منطقه، برای پیشبرد آن خواهند بود. در مورد جنگ اوکراین، سران سه کشور اروپایی توافق کردند که نباید از فشار بر پوتین برای آمدن به میز مذاکره کاسته شود. حمایت از اوکراین همچنان به همان اندازه مهم است تا آنها در قوی ترین موقعیت ممکن قرار گیرند. بر اساس بیانیه منتشر شده تارنمای دفتر نخست وزیر انگلیس در مورد برنامه هسته ای ایران، سران سه کشور توافق کردن …
حقیقت نمی توانند چنین ادعا هایی داشته باشند. ما نیز در جلسه، دیدگاه های خود را کاملاً روشن و صریح بیان کردیم. این نامه هم اکنون در سازمان ملل ثبت شده و در اختیار اعضای شورای امنیت قرار دارد. لزوم موافقت تمامی اعضای شورای امنیت طبق قطعنامه 2231، هر یک از کشور های طرف توافق می توانند سازوکار ماشه را فعال کنند، اما چنانچه قصد داشته باشند آن را تمدید کنند، این موضوع باید در شورای امنیت …
رویداد24| به گزارش فارس؛ رئیس جمهور فرانسه از رایزنی های هماهنگ با سران آلمان و انگلیس و دیگر شرکای پاریس درباره بحران های بزرگ خبر داد. در حالی که بیست و چهارم تیر وزیر خارجه فرانسه تهدید به کلید زدن مکانیسم ماشه علیه ایران کرده بود، ماکرون امروز گفت که با دو کشور اروپایی عضو برجام درباره ایران رایزنی کرده است. او در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ما با شرکای خود در مواجهه با …
برجام نیز به نظر می رسد غرب به دنبال تکرار این بازی است چنانکه در حالی که هیچ تعهدی را اجرا نکرده است اکنون با تمدید مکانیسم ماشه برآن است تا تعهدات جدیدی را به ایران تحمیل نماید در حالی که همزمان خواستار توجه به آینده و نپرداختن به 10 سال بی تعهدی خود و آمریکاست. بر این اساس تمدید مکانیسم ماشه تکرار فریبکاری آتش بس غزه، اتش بس لبنان و دهها تعهد دیگری همچون برجام است که غرب هرگز آنها را اجرا …
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی – سران سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان بار دیگر با تکرار ادعاهای خود، ایران را به فعال سازی مکانیسم ماشه تهدید کردند. کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس در تماسی با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و فردریش مرتس صدراعظم آلمان، درباره موضوعاتی چون برنامه هسته ای ایران، جنگ غزه و جنگ اوکراین گفتگو کرد. در مورد برنامه هسته ای ایران، سران 3 …
مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت. غریب آبادی در پایان نوشت: توافق شد که رایزنی ها در این مورد ادامه یابد. اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که رفع تحریم ها و مباحث مربوط به برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ، محور این گفت وگوها خواهد بود. بقائی در گفت وگویی پیش از برگزاری این این گفت وگوها، آن را فرصت مغتنمی برای تصحیح نگاه و موضع این سه کشور در …
با شروع مذاکرات ایران و اروپا، برخی رسانه های غربی گمانه زنی هایی در خصوص محتوای جلسه و نتایج حاصله منتشر کردند. از جمله خبرگزاری رویترز که مدعی شد هم زمان با آغاز نخستین دور گفت وگوهای حضوری با قدرت های غربی پس از جنگ تحمیلی دوازده روزه اسرائیل و بمباران سایت های هسته ای ایران توسط ایالات متحده، ایران روز جمعه مخالفت خود را با پیشنهادهایی برای تمدید قطعنامه سازمان ملل که توافق هسته ای سال 2015 …
به اسنپ بک را توضیح دادیم. هر دو طرف با ایده های مشخصی به جلسه آمدند که جنبه های مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت. غریب آبادی اعلام کرد: توافق شد که رایزنی ها در این مورد ادامه یابد. تهدید کشورهای اروپایی به فعال سازی مکانیسم ماشه، یعنی بازگشت تمامی تحریم های سازمان ملل علیه ایران. در حالی که بسیاری از تحلیل گران معتقدند مبنای حقوقی این اقدام نه تنها سست، بلکه فاقد مشروعیت است …
سرویس دیدگاه مشرق – با نزدیک شدن به مهلت نهایی فعالسازی مکانیسم ماشه، فشارهای سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برای بازگرداندن تحریم های ذیل فصل هفتم سازمان ملل علیه ایران شدت گرفته و این موضوع را به یکی از اخبار مهم کشور تبدیل کرده است. در تازه ترین موضع گیری ها پس از قطعنامه سیاسی شورای حکام علیه ایران پیش از آغاز جنگ تحمیلی، روز 12 تیرماه 1404 ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه …
ویژه تحریم های ایالات متحده، تأکید کرده اند. کریدل می نویسد که فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان تروئیکای اروپا، از سر نارضایتی از روند مذاکرات تهران–واشنگتن، در حال تهدید به استفاده از مکانیزم ماشه هستند. این مکانیزم در قالب برجام تعریف شده و در صورت فعال سازی، تمامی تحریم های سازمان ملل قبل از سال 2015 را ظرف 30 روز بازمی گرداند. وزیر خارجه فرانسه، ژان-نوئل بارو، نخستین مقام اروپایی …
بر سر همین اهرم فشار داشت. این مذاکرات در حالی برگزار شد که مکانیزم ماشه هیج وجهه قانونی ندارد چرا که آمریکا از برجام خارج شد و اروپا نیز تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای با ایران را اجرا نکرد. اروپایی ها از مذاکرات با استفاده از تهدید اسنپ بک چه مطالبه ای از ایران دارند؟ علیه ایران به بهانه فعالیت های هسته ای غیر صلح آمیز اقدام نظامی انجام دادند، در حالی که همه فعالیت های …
، بی اطلاع می ماند. بنابراین، اروپا باید فورا تصمیم بگیرد که آیا به مسیر اجبار ادامه دهد یا سرانجام، جایگاه رهبری دیپلماتیک خود را بازبیابد. اگر مسیر دیپلماسی را انتخاب کند، دولت های آن، به ویژه انگلیس، فرانسه و آلمان باید از یک رویکرد گام به گام حمایت کنند که آتش بس فعلی را با ارائه تضمین های امنیتی به ایران در طی مذاکرات تثبیت کند، سطح پایه اطلاع سازمان ملل درباره برنامه هسته ای ایران را …
بخشی فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان سه کشور عضو برجام در شرایطی است که همان ها پیش تر تهدید کرده بودند که در صورت عدم پیشرفت در ارتباط با یک توافق هسته ای جدید با ایران، آن ها تا پایان ماه اوت، با فعال سازی مکانیسم ماشه، تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران را بازمی گردانند. بر این اساس یک کارشناس مسائل سیاسی در گفت وگو با قدس دعوت به مذاکره از سوی اروپا و همزمان استفاده ابزاری آن ها از …
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی – کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان در بیانیه مشترکی با اشاره به وضعیت غزه اعلام کردند: ما از اسرائیل می خواهیم که فوراً محدودیت های مربوط به جریان کمک های بشردوستانه را لغو کرده و به سازمان ملل و سازمان های غیردولتی اجازه دهد تا علیه گرسنگی در غزه اقدام کنند . در ادامه این بیانیه آمده است …
دنبال حفظ فضای دیپلماتیک و جلوگیری از تشدید تنش ها بوده، در حالی که همچنان گزینه مکانیسم ماشه را به عنوان اهرم فشار حفظ کرده است. از سوی دیگر، چین و سازمان ملل بر اهمیت ادامه گفت وگوها و بازگشت به برجام تأکید دارند. با این حال، عدم توافق مشخص در این دور از مذاکرات نشان دهنده پیچیدگی موضوع و تأثیر عوامل منطقه ای، از جمله تنش های اخیر ایران و اسرائیل، بر روند دیپلماسی است. منابع غربی مانند …
ساز و کار “برگشتگاه”، یا آن چنان که این روزها بر سر زبان است، “Snap Back” یا همان مکانیسم ماشه، آن قدر که از ظاهر مهیب و تبلیغاتی پر سر و صدای آن بر می آید، وحشتناک و آخرالزمانی نیست. این مکانیزم که یکی از فصول دردناک توافق هسته ای 6 کشور موسوم به 1+5 را تشکیل می دهد، اساساً متشکل از یک امتیاز حقوقی بسیار بزرگ برای دولت های بریتانیا، فرانسه و آلمان است که به آن ها اجازه می دهد به تنهایی یا گروهی، هرگاه “احساس” یا “ادعا” کنند ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکرده است، بدون نیاز به رأی گیری مجدد در شورای امنیت سازمان ملل متحد، تمام تحریم های بین المللی پیش از برجام را یکباره و در سطح کل جهان زنده و اجرایی کنند و از آن بدتر، کشور ما را تحت بند 7 منشور ملل متحد ببرند که به معنای مجوز حمله نظامی به خاک ایران است. بنابراین، اساس مکانیزم رذیلانه ماشه که معلوم نیست مذاکره کنندگان هسته ای ایران در آن سال ها چرا زیر بار آن رفته اند، به لحاظ “حقوقی” شامل دو خطر بزرگ برای کشور است: …
بررسی قرار گرفت. توافق شد که رایزنی ها در این مورد ادامه یابد. اهرمی به نام مکانیسم ماشه ژان نوئل بارو، وزیرامورخارجه فرانسه، پیش از آغاز دور جدید مذاکرات گفته بود در صورتی که تا پایان تابستان توافقی با ایران در زمینه مسئله هسته ای آن حاصل نشود، تروئیکای اروپا اقدام به بازگردانی تحریم های بین المللی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواهد کرد. تهدید کشورهای اروپایی به فعال …
علیه مردم مظلوم غزه، تنها در واکنشی لفظی و عوام فریبانه ادعا کرد که رایزنی ویژه ای با امانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه و فردریش مرتس صدراعظم آلمان در خصوص غزه انجام داده است. در بیانیه ای که از سوی دفتر نخست وزیر انگلیس در این خصوص منتشر شد، آمده است که سران کشورهای مذکور توافق کرده اند که اطمینان از اجرای برنامه های قوی برای تبدیل آتش بس فوری به صلح پایدار ضروری است. سخنگوی …
نقض دست زده است که وفق متن مواد 36 و 26 برجام بوده اند و این نقض برجام نیست. در نتیجه از نظر مشروعیت حقوقی، استناد طرفهای غربی به ماده 37، فاقد وجاهت است؛ به خصوص که این موضوع علناً به واسطه ی تهدیدی برای موضوعات دیگری مانند رسیدن یا نرسیدن به توافقی جدید مطرح میشود. اروپا میتواند روابط با ایران، مسأله هسته ای ایران و برداشته شدن تحریم های شورای امنیت ملل متحد را به عنوان گرانیگاهی …
. این مکانیسم که قرار بود در چارچوب برجام صرفا در صورت نقض جدی توافق توسط یکی از طرف ها فعال شود، اکنون در شرایطی به عنوان گزینه روی میز مطرح شده که نه تنها پایبندی اروپا به تعهدات خود زیر سؤال رفته، بلکه آمریکا نیز از سال 2018 به صورت یک جانبه از توافق خارج شده است. در چنین وضعیتی، فعال سازی مکانیسم ماشه نه یک روند حقوقی مشروع، بلکه اقدامی سیاسی و مغایر با منطق حقوق بین الملل تلقی می …
ماشه و ادامه گفت وگوها درباره حل وفصل مسئله هسته ای ایران مورد بحث قرار گرفت. پیش از این مذاکرات، دیپلمات های غربی گفته بودند اروپا پیشنهاد تمدید مهلت فعالسازی سازوکار ماشه به شرط ازسرگیری همکاری آن با آژانس بین المللی انرژی اتمی و مذاکرات با آمریکا را در این گفت وگوها به ایران ارائه خواهند داد. کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که …
گفتند تروییکای اروپا قرار است پیشنهاد مهلت چندماهه بازگردانی تحریم های سازمان ملل را در این مذاکرات مطرح کند. اگر قرار باشد تمدیدی انجام نشود، آنها باید تا میانه سپتامبر (یک ماه قبل از به پایان رسیدن تاریخ برخی مفاد کلیدی توافق هسته ای 2015 در 18 اکتبر) در مورد فعال سازی سازوکار ماشه تصمیم بگیرند. به گفته آنها، این پیشنهاد مشروط به موافقت ایران با ازسرگیری مذاکرات با دولت دونالد ترامپ ، رییس جمهور …
احتمال بازگردانی تحریم های بین المللی و فعال سازی سازوکار ماشه متمرکز بود. فضای مذاکرات: از تهدید تا تعامل نشست استانبول در حالی برگزار شد که تهدیدات اروپایی ها مبنی بر بازگرداندن تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران تا پایان ماه اوت، فشار ها بر ایران را افزایش داده است. اگرچه که پیش تر رسانه های غربی از شرط و شروط اروپایی ها بر تعلیق فعال سازی مکانیسم ماشه نیز گفته و این …
به گزارش اطلاع با ما تغییر موضع اروپا درباره ایران/ سه کشور اروپایی طرف برجام یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا اکنون از ایران می خواهند که فراتر از برجام وارد مذاکراتی درباره برنامه موشکی و نفوذ منطقه ای شود. برخی کارشناسان، تغییر نگاه اروپا را به جنگ اوکراین و رابطه ایران و روسیه نسبت می دهند. سه کشور اروپایی عضو توافق هسته ای برجام – فرانسه، آلمان و بریتانیا – که تا پیش از این برای …
این در حالی است که منابع دیپلماتیک از سفر قریب الوقوع هیأتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران خبر داده اند. این سفر با هدف بررسی امکان بازگشت نظارت ها و بازرسی ها بر برنامه هسته ای ایران انجام خواهد شد. همکاری هایی که پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآمده بود. در چنین شرایطی کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت که گفت و گو با آژانس بر سر تعیین دامنه بازرسی ها خواهد بود. وی تصریح کرد که هنوز هیچ تضمینی برای دسترسی بازرسان به تمامی سایت های حساس از جمله فردو، اصفهان و نطنز وجود ندا …
صحبت شده است، اما هنوز تاریخی برای آن اعلام نشده است که آینده این مذاکرات حساس را در هاله ای از ابهام باقی می گذارد. تخت روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در تشریح جزئیات نشست استانبول با اشاره به نامه عراقچی به دبیرکل سازمان ملل در رابطه با مواضع ایران در جریان فعال سازی مکانیسم ماشه گفت: کشور های اروپایی نمی توانند چنین ادعا هایی داشته باشند و ما بر موضوع حقوق کشورمان در …
مواضع خود استوار بوده و تنها پیشنهاد اروپایی ها را شنیده است. ماشه ای که هنوز چکانده نشده است محور اصلی مذاکرات استانبول، مکانیسم بحث برانگیز ماشه یا بازگشت خودکار تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. سه کشور اروپایی به ایران تا پایان ماه اوت فرصت داده بودند تا وارد یک توافق اتمی تازه شود، در غیر این صورت، تلاش برای احیای تحریم های شورای امنیت را آغاز خواهند کرد. رویترز …
ده سال از امضای توافقی می گذرد که بانیانش آن را فتح الفتوح دیپلماسی و راه نجات از تحریم و جنگ معرفی می کردند؛ توافقی که با قطعنامه 2231 شورای امنیت تزئین شد تا به قول همان بانیان، سایه جنگ را از سر کشور بردارد و تمام قطعنامه های تحریمی شورای امنیت را که بهانه فشارهای غرب بود، تعلیق کند. امروز، در مرداد 1404 و در حالی که به پایان دهمین سال برجام نزدیک می شویم، تصویر واقعی پیش روی ملت ایران چیزی جز تحریم های چند برابر دوران …
source