سئو سایت
وزارت دفاع بریتانیا اخیراً از جدیدترین سلاح لیزری خود به نام «آتش اژدها» (دراگونفایر) رونمایی کرده است.
این سلاح فوقالعاده دقیق میتواند هدفی به اندازه یک سکه را از فاصله ۱ کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.
در فیلمی که وزارت دفاع بریتانیا از آزمایش این سلاح در مجمعالجزایر هیبرید در سواحل غربی اسکاتلند منتشر کرده است، یک شیء در آسمان شب با پرتویی شلیکشده از این سلاح هدف قرار میگیرد.
مقامات نظامی بریتانیایی در مورد جزئیات عملکرد این سلاح سکوت کردهاند. تنها در یک بیانیه آورده شده است: «این یک سلاح دید مستقیم است که میتواند با هر هدف قابل مشاهدهای درگیر شود.»
وزارت دفاع بریتانیا و صنعت خصوصی این کشور ۱۰۰ میلیون پوند در سیستم تسلیحاتی آتش اژدها (DragonFire) سرمایهگذاری کردهاند.
کارشناسان میگویند این رقم به نسبت بازدهای که این سلاح در درازمدت میتواند داشته باشد، یک سرمایهگذاری مقرون به صرفه است. چرا که موشکها، گلولهها و سایر راکتها هزینه زیادی دارند و سلاحهای لیزری از مزایای مهمی نسبت به آنها برخوردارند.
ارتش بریتانیا برای سرنگونی یک پهپاد معمولاً از موشکهایی استفاده میکند که قیمتی معادل یک میلیون پوند دارند. اسلحه لیزری جدید با این حال، میتواند نتیجه مشابهی را با کمتر از ۱۰ پوند برای هر شلیک به همراه داشته باشد.
با وجود انرژی زیاد مورد نیاز این گلوله لیزری، شلیک ۱۰ ثانیهای دراگونفایر تقریباً به اندازه مصرف یک ساعت یک بخاری خانگی هزینه برمیدارد.
این در شرایطی است که آسیبهای جانبی استفاده از مهمات معمولی نیز با سلاح لیزری مرتفع میشود. در واقع سقوط یک موشک عملنکرده میتواند آسیبهای ناخواسته مختلفی را ایجاد کند، اما یک پرتو لیزر در صورت خطا آنقدر به حرکت خود ادامه میدهد تا اینکه به طور بیضرری توسط جو زمین جذب و پراکنده شود.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، در بیانیهای گفت: «این نوع تسلیحات پیشرفته با کاهش وابستگی به مهمات گرانقیمت، پتانسیل ایجاد انقلابی در فضای نبرد را دارد و در عین حال خطر آسیبهای جانبی را نیز کاهش میدهد.»
شیمون فیما، مدیر برنامههای استراتژیک وزارت دفاع، نیز در این خصوص گفت: «در دنیایی از تهدیدات در حال تحول، ما میدانیم که تمرکزمان باید بر به دست آوردن قابلیتهای جنگی باشد و به دنبال تسریع در مرحله بعدی فعالیت خواهیم بود.»
هرچند استفاده از تسلیحات لیزری در میدان جنگ برای ارتشها نکتهای مثبت تلقی میشود، با این حال این سلاحهای چالشهای خاص خودشان را نیز دارند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
جیانلوکا ساری، استاد دانشگاه کوئینز بلفاست، میگوید سلاحهای لیزری در حال حاضر باید برای مدتی روی هدف خود متمرکز شوند و ثابت نگه داشتن لیزر بر روی یک سکوی متحرک، نظیر یک کشتی بر امواج سهمگین، میتواند دشوار باشد.
با این وجود و علیرغم موانع، تعداد زیادی از ارتشهای دیگر در سراسر جهان نیز شروع به کشف این فناوری جدید کردهاند. پیشتر در فوریه سال ۲۰۲۲ نیروی دریایی ایالات متحده یک سلاح لیزری را به نمایش گذاشت که میتوانست موشکهای فروصوت مهاجم را چه در هوا و چه در دریا از کار بیاندازد یا حتی نابود کند.
source