سئو سایت
«آرمان امروز» آخرین گمانهزنیها درباره مسئول پارلمان را بررسی میکند؛
آرمان امروز، گروه سیاسی: باتوجه به ترکیب کنونی مجلس دوازدهم که در دور دوم با تغییرات اندکی تکمیل خواهد شد طبق پیشبینیها نباید انتظار تغییر چندانی در ترکیب هیات رییسه داشته باشیم. با مطرح کردن گزینههای جدید برای ریاست مجلس باز هم «محمدباقر قالیباف» شانس بیشتری برای رییس مجلس خواهد داشت چون رقیب قدرتمندی تاکنون در مقابلش عرض اندام نکرده است. درست است که پیشبینیها از تجدید حضور قالیباف بر صندلی ریاست بهارستان خبر میدهند ولی برای مدیریت این مجلس کار راحتی در پیش نخواهد داشت و حتی احتمال دارد که تندروهای مجلس دوازدهم اجازه تکرار ریاستش را هم ندهند. او شاید با اعضای جبهه پایداری و دیگر اصولگراها راه میانه را در پیش بگیرد و بتواند شرایط مناسبی را به وجود بیاورد ولی در برابر «تندروهای شریانی» و «صبح ایران» کار چندان راحتی نخواهد داشت. از اینرو باید در انتظار یک مجلسی باشیم که قبل از شروع بهکار مشکلات و اختلافات دیدگاهی زیادی دارند.
قالیباف و تندروهای تازه ورود
در این بین به نظر میرسد «نواصولگرایان» و گروه نزدیک به او در برابر تازهنفسهای انقلابی و جوانان حزباللهی برای رقابت بر سر کرسی ریاست و دور دوم انتخابات مجلس کار سختی پیش رو دارند. قالیباف سرلیست این طیف سیاسی در استان تهران با حدود ۴۰۰ هزار رای چهارم شده و«سیدمحمود نبویان» «امیرحسین ثابتی» و «حمید رسایی» بالاتر از او ایستادهاند. از همین حالا هم زمزمههای ریاست نامهایی مانند «علی نیکزاد»، «محمود نبویان» به عنوان نفر اول تهران و حمید رسایی و حتی «حمیدرضا حاجیبابایی» در محافل اصولگرایی شنیده میشود.
قبل از کارزارهای انتخاباتی مجلس دوازدهم، چند دستگی میان اصولگرایان در مجلس یازدهم مشخص بود. در این رقابتها قالیباف در چند بزنگاه ضرباتی اساسی را متحمل شد. حاشیههایی مانند سیسمونیگیت و خرید سیسمونی از ترکیه تا اقامت فزرندانش در آمریکا و ماجرای «شاسی بلندها» در مجلس، همه و همه به کاهش محبوبیت آقای رییس کشید. با این همه او هر طور بود در مجلس یازدهم توانست به طیف پایداری ائتلاف کند و بر کرسی ریاست این دوره را به پایان برساند. حالا، اما با ریزش آرای به نظر میرسد که این طیف در کنار تازه نفسهای انقلابی نه تنها به ائتلاف با قالیباف نیازی ندارند بلکه از همین حالا میخواهند کرسیهای هیات رییسه را مثل غنائمی بین خود تقسیم کنند. تاجایی که ممکن است اعتبارنامه قالیباف نیز با پروندههای خانوادگی زیر سوال برود. البته که تاکنون فقط ۱۵ نفر به مجلس راه پیدا کردند و باقی نامزدهای جریان اصولگرایی باید در دور دوم انتخابات تهران رقابت کنند که احتمالا اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
تندروها در تدارک مجلس انقلابیتر
البته جانشینی قالیباف منوط به انصراف او از مجلس است. موضوعی که گفته شده برخی از مشاوران او به قالیباف توصیه کردهاند. اما از سوی دیگر برخی مشاورانش نیز در پی ماندن او در مجلس به هر قیمتی هستند و در این مسیر پروژههای تطهیر قالیباف را کلید زدهاند. اما باید دید که آیا قالیباف هم سرنوشتی شبیه به حدادعادل پیدا میکند یا بار دیگر میتواند با ائتلافهای لحظه آخری جایگاه خود را تثبیت کند. هرچند که بدون فشار نهادهای فرادست مجلس، تکرار ریاست قالیباف بعید و سخت به نظر میرسد. باید دید که از مارپیچ راهروهای مجلس و گعدههای اصولگرایان و سوپرانقلابیهای تازه نفس چه تصمیماتی بیرون میآید.
به این نکته هم باید اشاره کنیم که در حال حاضر حاضر دو طیف اصولگراهای تندرو و اصولگراهای سنتی و نواصولگرا دوقطب مجلس را تشکیل دادهاند. تا امروز نام پنج گزینه اصلی برای رسیدن به صندلی اول مجلس شورای اسلامی مطرح شدهاند. طبق آخرین اطلاعات منتشر شده «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «محمود نبویان»، «حمید رسایی»، «مجتبی آقاطهرانی» نفراتی هستند که تا اینجای کار برای رسیدن به ریاست مجلس با دیگر نمایندگان وارد مذاکره شدهاند و شانس بیشتری در بین گزینههای مطرح شده دارند. باتوجه به حواشی به وجود آمده باید شانس قالیباف را بیش از سایر گزینهها بدانیم. در ادامه این گزارش به سوابق این سیاستمداران خواهیم پرداخت.
تکرار ریاست با ائتلاف میانهروها و تندروها
محمدباقر قالیباف، سیاستمدار اصولگرای است که بهعنوان ششمین رییس مجلس شورای اسلامی شناخته میشود. او که سوابقی مانند فرماندهای نظامی، شهرداری تهران و … را در کارنامه خود دارد ولی در این دوره از انتخابات نتوانست رتبهای بهتر از سوم را در پایتخت کسب کند. در روزهای اخیر برخی جریانهای تندرو تخریب او را در دستور کار قرار دادهاند. او در دوره پیش بهعنوان نفر اول وارد پارلمان شد و از این رو برخی معتقدند به دلیل همین تفاوت شانس او کاهش پیدا میکند. برخی از منابع خبری از رایزنی او با جریانهای اصلاحطلب و اعتدالی و مستقل خبر میدهند که همین مورد شاید باعث تکرار ریاستش شود.همچنین نباید از رابطه نزدیک او با برخی اصولگراهای تندرو دور شویم که شانس او را برای تکرار ریاست افزایش دهند.
source